Veelzijdig Las Vegas: van glamoureuze stedentrip tot roadtrip door West-Amerika

Las Vegas is de ultieme party bestemming in Amerika. Wist jij dat Vegas ook de ideale bestemming voor een bijzondere stedentrip en het startpunt voor een geweldige rondreis door het westen van de Verenigde Staten?

Twee-in-een: bezoek Las Vegas en maak een roadtrip door Zuidwest Amerika

Onbetwiste entertainmenthoofdstad van de wereld en dé plek voor iedereen die graag dineert in een beroemd restaurant of wil trouwen. Las Vegas is dé stad waar je een gokje waagt in een van de vele casino’s en spectaculaire shows van wereldberoemde artiesten ziet. Slaapt in de grootste hotels ter wereld, dollars uitgeeft in een van de gigantische shopping malls of een wereldreis maakt langs de Eiffeltoren en Klein Venetië, die je gewoon aan The Strip kunt vinden.

Las Vegas stedentrip: combineer Las Vegas met een roadtrip

Ontdek de andere kant van Las Vegas

Een bezoek aan Las Vegas kan behoorlijk overdonderend zijn door alle grandeur die hier te vinden is. Er is echter veel meer te ontdekken in en rond Las Vegas.

Kunstzinnig Vegas

In het indrukwekkende Bellagio Gallery of Fine Art kun je regelmatig werken van beroemde kunstenaars bezichtigen. Ook voor street art ben je in Las Vegas op de juiste plek, vooral Downtown kun je gave graffiti kunstwerken vinden.

Of bezoek het Neon Museum, waar je de kleurrijke lichtborden van Vegas uit het verleden kunt bekijken en meer leert over de geschiedenis van de neon wereld. Overigens kan – hoe toeristisch ook – een foto bij het bekende Welcome to fabulous Las Vegas bord natuurlijk niet ontbreken op je to do lijstje!

MGM Theatre in Las Vegas

Off the beaten track shows en entertainment

Overweldigd door het overdonderende spektakel op The Strip? Wees gerust: je vindt er ook kleinere theaters als het Park Theater in Park MGM, waar je artiesten en shows in intiemere setting kunt mee maken.

Maak een roadtrip langs de Highlights of the West

Genoeg gezien van de stad? Las Vegas is het ideale startpunt voor een fantastische roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten! Las Vegas ligt in de Mojavewoestijn in Nevada en wordt daardoor omringd door indrukwekkende natuur.

Wist je bijvoorbeeld dat Las Vegas op slechts een halve dag rijden van de Grand Canyon ligt? Zo kun je stad en natuur dus perfect combineren tijdens één vakantie. En de bekende Hoover Dam ligt nog geen 50 kilometer buiten de stad; een bezienswaardigheid die je niet wil missen.

Las Vegas stedentrip: combineer Las Vegas met een roadtrip

Op ruim 400 kilometer van Las Vegas vind je de Grand Canyon

Vanuit Las Vegas reis je richting Sierra Nevada, waar het bekende Yosemite National Park ligt. Hier vind je bergen, gletsjers, watervallen en uitgestrekte bossen met ’s werelds grootste sequoia bomen.

Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion National Park zijn de volgende parken op de route. Stuk voor stuk indrukwekkende NP’s die de veelzijdigheid van de Amerikaanse natuur goed laten zien.

In Bryce Canyon ligt Horseshoe Bend, een bijzondere kloof die is ontstaan door erosie

In Bryce Canyon ligt Horseshoe Bend, een bijzondere kloof die is ontstaan door eeuwenlange erosie

Wereldsteden San Francisco en Los Angeles – twee steden die al tijden op mijn verlanglijstje staan – passen ook prima in de reisroute. Rij over de bekende Golden Gate Bridge (ondanks haar naam gewoon rood) en stap in een van de kabeltrams om San Francisco te verkennen. In Los Angeles wandel je natuurlijk over de Walk of Fame en maak je een foto met de Hollywood letters op de achtergrond.

Las Vegas combineren met een roadtrip door West-Amerika?

Tijdens een 16-daagse autorondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten bezoek je vier staten, wereldsteden als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles en verschillende Nationale Parken.

Handig: je vliegt rechtstreeks met KLM naar Las Vegas. Ook deze fantastische reis maken? Dit complete reispakket van Tioga Tours boek je voordelig bij LasVegasDeals.nl.

Ben jij al eens in Las Vegas geweest? Of heb je al eens een roadtrip door de VS gemaakt?

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

Dit wil je wellicht ook lezen

Instadiary: California Dreaming in San Diego

Hoe heerlijk om in november nog een weekje zomer mee te pakken. En niet zomaar ergens: ik genoot een paar dagen van de Californische zon en hitte in San Diego!…