Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van de Kunst en de Wetenschap, is een van Valencia's meest toonaangevende bezienswaardigheden

Dit zijn de meest bezochte bezienswaardigheden in València

Musea, monumenten en historische bezienswaardigheden zetten de toon als het om sightseeing in Valencia gaat. Weten welke bezienswaardigheden je eigenlijk niet kunt overslaan, zeker tijdens een eerste bezoek? Dit is de top 6 meest bezochte bezienswaardigheden in València.

Dit is de top 6 van meest bezochte bezienswaardigheden in València

València is een populaire stedentrip-bestemming aan de Spaanse kust. Hier kun je op de ene dag het fotogenieke centrum verkennen en de volgende dag bijkomen op het strand. Weten wat je eigenlijk niet kunt missen tijdens je (eerste) bezoek aan deze stad? Dit zijn 6 van de meest bezochte bezienswaardigheden in Valencia.

1. Bruisende Stad van Kunst en Wetenschap

Met stip op 1 staat de Stad van Kunst en Wetenschap, officieel La Ciudad de las Artes y Ciencias. In 2019 bezochten ruim 890.000 mensen deze futuristische stad in de buurt van de Jardines de Turia. Hier kun je prima vermaken met tal van bezigheden, van experimenteren met techniek in Museu de les Ciències Príncipe Felipe, de mooiste opera’s zien in Palau de les Arts Reina Sofia tot dansen in de L’Umbracle palmentuin.

Bezienswaardigheden in Valencia

Op loopafstand liggen ook het grootste aquarium van Europa het L’Oceanogràfic en de IMAX-bioscoop L’Hemisfèric. Nieuw zijn de grote València-letters voor toeristische plaatjes (vergeet op Instagram vooral de hashtag #VisitValencia niet).

De Fallas, het grootste straatfeest van Valencia, zijn dit jaar van 15 tot en met 19 maart 2020. In het Wetenschapsmuseum kom je alvast in de feeststemming met de Expositie van de Ninots, de poppen van de Fallas-monumenten. Het publiek mag hun favoriet ninot kiezen die in 2020 gered zal worden van de vuurzee – op de laatste Fallas-dag gaan alle monumentale bouwwerken in vlammen op.

 

2. Zijderoute in València: La Lonja de la Seda

De Zijderoute is bekend. Wat niet veel mensen wellicht weten is dat Valencia ook deel uitmaakte van deze route en een grote rol heeft gespeeld in het verhandelen van zijde. Met de zijdebeurs La Lonja de la Seda als bewijs. UNESCO plaatste de zijdebeurs zelfs op de werelderfgoedlijst plaatste.

Het gebouw is een meesterwerk van laatgotische architectuur die de macht en rijkdom van Valencia uit de 15e en 16e eeuw nog goed laat zien. Zijdefans combineren de Lonja met het zijdemuseum Museo de la Seda (calle Hospital 7) in hartje centrum.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit València (@visit_valencia) op

3. Kathedraal van València met uitzicht

Eenmaal in het historische centrum op Plaza de la Reina ontkom je niet aan de kathedraal, la Catedral de Valencia. Met een entreekaartje kun je je vergapen aan kunstschatten zoals fresco’s en de Heilige Graal die bij het Laatste Avondmaal gebruikt zou zijn. Voor een geweldig uitzicht op Valencia, beklim je de 207 traptreden van de bijbehorende klokkentoren, El Miguelete of El Micalet. Een entreekaartje kost €2.

In València is het populair om de Virgen del Buen Parto, Onze Lieve Vrouw van de goede bevalling, te bezoeken als je zwanger bent. Voor iedere maand van de zwangerschap maak je een rondje om het altaar, 9 in totaal dus, en sta je even stil bij de Virgen.

4. Proef Valencia in Mercado Central

La Lonja ligt tegenover Mercado Central, de grootste overdekte versmarkt van Europa. Leuk om rond te kijken en fruit, Spaanse kazen en een vers geperste sinaasappelsap te kopen. Maar, je kunt er ook eten. Central Bar van top-chef Ricard Camarena serveert overheerlijke tapas en een bocadillo om je vingers bij af te likken.

Meer Camarena en Valenciaanse gastronomie? Zorg dat je van 24 februari tot en met 8 maart in de stad bent voor het Valencia Culinary Festival 2020.

5. Kunst kijken in ex-klooster Centro del Carmen

Ooit wandelden in het Centro del Carmen voornamelijk nonnen, nu is dit 13e-eeuwse klooster een museum en toeristische trekpleister. Het gebouw is een bezoek waard en ook de exposities mogen er zijn. Zo start deze maand de tentoonstelling ‘Que pasa con los insectos después de la guerra’ (Wat gebeurt er met de insecten na de oorlog?) van de ‘Spaanse Banksy’ ESCIF. Dit graffiti-duo tekent dit jaar voor enorme Falla op het stadshuisplein van Valencia en fleurde al menig muur in het hippe El Carmen met street art op.

Als je toch bij Centro del Carmen bent, wandel dan ook langs la Casa de los Gatos oftewel het Huis van de Katten. Een mini-huis inclusief tuin speciaal gebouwd voor katten, naar men zegt door een lokale vrouw die voor zwerfkatten zorgde. Je vindt dit huis van de katten op calle del Museo 9.

6. Historische Torres de Serranos

De Torres de Serranos is een van de twee overgebleven stadspoorten in València. Je kunt hem beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. Binnenin kom je ook het stadswapen met de vleermuis tegen die het symbool is van de stad en València CF.

Volgens legende maakte een vleermuis Rey Jaime I wakker om hem te waarschuwen dat de stad werd aangevallen toen de koning de stad wilde heroveren op de Moren. De koning gaf de vleermuis – el ‘Rat Penat’ – als dank een plek in het stadswapen van de stad València.

Dit zijn de meest bezochte bezienswaardigheden in València

De Torres de Serranos is vaste prik als je een (georganiseerde) fietstocht maakt door València. Maar het is ook bekend als decor van La Crida, de vuurwerkshow die de jaarlijkse Fallas-feesten inluidt.

Heb jij deze bezienswaardigheden in Valencia al met eigen ogen gezien?

Foto’s via Unsplash
Dit wil je wellicht ook lezen