Proef Valencia dit najaar tijdens deze culinaire events

Proef Valencia: 7x eten in Valencia

Valencia is niet alleen een Spaanse topbestemming voor strand & cultuur. Ook op gastronomisch vlak behoort ze tot de Spaanse top. Het meest bekende gerecht is ongetwijfeld paella. Maar er is veel meer dan dat. Proef Valencia met deze culinaire tips!

Proef Valencia met deze culinaire tips

Gezellige tapasbarretjes in El Carmen, hippe eetcafés in Ruzafa, authentieke paella-restaurants direct aan het strand en culinaire Spaanse sterrenrestaurants in het centrum. Valencia heeft genoeg te bieden voor een culinaire stedentrip.

De gastronomie van Valencia is een creatieve ‘fusion’ keuken die traditionele recepten combineert met moderne kooktechnieken. Nieuwe generaties chefs zwaaien tegenwoordig de scepter in Valencia, en de plaatselijke eetcultuur en lokale producten als aardamandelen, tomaten, wijn en citrusvruchten staan steeds meer centraal. Tegelijkertijd laten ze zich inspireren door nieuwe technieken, wat resulteert in een fusion keuken die Valencia internationaal op de gastronomische kaart heeft gezet en foodies uit de hele wereld aantrekt.

Àtic: De mooiste rooftopbar bij Jardines del Turia

De architectuur en het UNESCO-werelderfgoed van València zie je het beste vanaf een te gekke rooftopbar. Àtic Alameda is er zo een en favoriet van locals. Panoramisch restaurant en bar grenzend aan de Jardínes del Turia. Voor de beste muziek, cocktails en top gastronomie.

Baalbec: Mediterrane keuken opnieuw uitgevonden

De Mediterrane keuken geldt nog altijd als supergezond. De basisprincipes van veel groenten, noten, fruit en vis zie je terug bij Llisa Negra van Quique Dacosta (drie Michelinsterren) en het nieuwe Baalbec. Daar kiest chef-kok Steve Anderson voor een mediterraanse kaart met een moderne twist; op het menu veel groenten uit de streek naast vis, vers uit de haven van València.

Baalbec: Mediterrane keuken opnieuw uitgevonden

Voor de vroege vogels en ontbijtliefhebbers: Baalbec is al om 09.00 uur open voor een gezond ontbijt.

Food trucks in 400 jaar oude kloostertuin van Convent Carmen

Vierhonderd jaar lang was Convent Carmen voor inwoners van Valencia niet toegankelijk. Nu is het klooster een creatieve, culturele hotspot met gastro-markt inclusief binnentuin waar je onder de palmbomen eet. Je kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende gerechten van onder meer la Casa Comida en la Barra Calma.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Convent Carmen (@conventcarmen_) op

Proef de traditionele Horchata

Wanneer het kwik stijgt in València, duikt de traditionele Horchata weer op in het straatbeeld. Een koude drank met chufa als basis, plantaardige melk gemaakt van de aardamandel (ook wel tijgernoot).

Proef dit lokale drankje bij familiebedrijf Horchatería Daniel in Mercado Colón (Avenida de la Horchata, 41, 46120 Alboraya (Valencia)) of zet koers naar de snelle Horchata-takeaway op calle San Vicente, vlakbij de kathedraal, en zoek een plekje in de zon om ervan te genieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HORCHATERIA DANIEL (@horchateria.daniel) op

Proef cocktails in València

De Valencianen stappen over op cocktails, te beginnen met hun eigen Agua de Valencia, een mix van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Een professioneel gemixte drink je bij het iconische Café Madrid of restaurante MiCub in Mercado Coló.

Zoek je de allure van een chique cocktailbar, neem dan vooral een kijkje bij Cara a Cara by Diego Cabrera, onderdeel van Hotel NH Collection València Colón.

 Valencia Mercado de Colon

Je kunt in de Mercado de Colon niet alleen terecht voor cocktails, ook Spaanse kazen zijn hier volop te koop

Culinaire events in Valencia

Valencia staat bekend om paella maar er is veel meer dan dat. Proef Valencia tijdens deze culinaire events!

Valencia Cuina Oberta Restaurant Week

Cuina Oberta (letterlijk : ‘open keuken’) is een culinair evenement dat twee keer per jaar – in de lente en in de herfst – plaats vindt in Valencia.

Tien dagen lang bieden de beste restaurants van de stad heerlijke menu’s aan tegen lagere prijzen dan normaal. Enkele weken voor de start van Cuina Oberta kun je vast reserveren bij ten minste 50 restaurants die deelnemen.

Bij vorige edities van Cuina Oberta boden de vier Michelin sterrenrestaurants van Valencia een menu aan voor een ‘prikkie’: €35 voor lunch en €45 voor het diner. Exclusief drankjes, dat dan weer wel.

Gastrónoma

Gastrónoma heeft de ambitie om het grootste gastronomische evenement van Spanje te zijn. De beurs vond in 2011 voor het eerst plaats. Sinds 2016 wordt het evenement jaarlijks georganiseerd.

In november 2019 is er een nieuwe editie. Er wordt naar uitgekeken naar opnieuw een aantrekkelijk programma van koks en sterrenchefs, live kookdemonstraties en haute cuisine tegen betaalbare prijzen.

Heb jij al eens kennis gemaakt met de culinaire kant van Valencia?

5 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen