Haal het vakantiegevoel in huis met je favoriete foto op canvas aan de muur

Haal het vakantiegevoel in huis: hang je favoriete foto’s aan de muur

Het is vast herkenbaar: na je vakantie of weekendje weg kom je thuis met tientallen foto’s op je telefoon of camera. Je scrolt er af en toe nog eens doorheen en dan? Om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden, kun je ze natuurlijk ook laten afdrukken en in huis halen. Zo prijkt mijn dierbaarste Nieuw-Zeeland foto op canvas aan de slaapkamermuur, een mooie dagelijkse herinnering.

Hang je favoriete foto’s aan de muur

Als fervent reiziger en enthousiaste fotograaf maakte ik de afgelopen jaren eindeloos veel foto’s. Foto’s van prachtig uitgestrekte landschappen, lokale bezienswaardigheden en gerechten. Van gezellige momenten, het leukste reisgezelschap tot zelfportretten en allerlei momenten die ik een foto waard vond. Er staan duizenden foto’s in mijn telefoon en nog veel meer gearchiveerd op harde schijven.

Af en toe scrol ik er nog eens doorheen, vaker raken ze in de vergetelheid. Zonde eigenlijk, zeker omdat je door foto’s vaak weer even terug denkt aan die fantastische reis, dat heerlijke weekendje weg of dat bijzondere moment. Daarom besluit ik steeds vaker om ook echt iets te doen met mijn favoriete foto’s.

Dit kun je doen met je foto’s

Zo liet ik al eens een stapeltje snapshots printen als moderne polaroids die ik vervolgens ophing aan een prikbord. Super leuk om te zien en lekker informeel. Wil je iets stijlvollers aan je interieur toevoegen? Laat je foto’s afdrukken op groter formaat zodat je ze in een mooie lijst aan de muur kunt hangen.

Als je liever geen fotolijsten ophangt, is een foto op canvas een uitstekend alternatief. Je foto’s worden afgedrukt op canvas en handmatig opgerekt op een stevig houten frame, waardoor het is beschermd tegen kromtrekken. Dankzij een geïntegreerd ophangsysteem hang je ze ook nog eens zo op aan de muur. Een moderne variant op het schilderij!

Haal het vakantiegevoel in huis met je favoriete foto op canvas aan de muur (foto via Unsplash)

Haal het vakantiegevoel in huis met je favoriete foto op canvas aan de muur (foto via Unsplash)

Mijn favoriete foto op canvas

In mijn vorige huis hingen tientallen foto’s aan de muur, die na mijn verhuizing echter in een doos zijn beland. In mijn nieuwe huis vond ik het tijd voor een nieuwe blikvanger. Ik koos voor een dierbare fotoherinnering van mijn rondreis door Nieuw-Zeeland. Hier verbleven we twee dagen in Tongariro National Park, met de bekende Mount Tongariro, ook wel bekend als ‘Mount Doom’ uit de Lord of the Rings film trilogie.

Haal het vakantiegevoel in huis met je favoriete foto op canvas aan de muur

Ik fotografeerde de berg ‘s avonds tegen een sterrenhemel en de volgende ochtend bij zonsopkomst. Het leverde mooie foto’s en nog mooiere herinneringen op aan een toch al bijzondere reis. Om mijn favoriete foto goed tot recht te laten komen, besloot ik hem te laten afdrukken op canvas.

Online bestellen ging gemakkelijk: met slechts een paar klikken kies je je foto en het gewenste formaat en binnen een paar dagen wordt het canvas thuisbezorgd. Mijn foto op canvas hangt inmiddels aan de muur in de slaapkamer, waardoor ik elke ochtend weer heel even aan dat fantastische uitzicht en dito rondreis denk.

Haal het vakantiegevoel in huis met je favoriete foto op canvas aan de muur

Wat doe jij met je favoriete foto’s? Laat jij je foto’s weleens afdrukken op canvas?