Bezienswaardigheden in Dublin: Trinity College Dublin

5x Bezienswaardigheden in Dublin die je echt niet mag missen

Heb je een weekendje Dublin op de planning staan? Check dan de 5 bezienswaardigheden in Dublin die gastblogger Lieke voor je tipt! 

Deze bezienswaardigheden in Dublin wil je niet missen

Zelf bezocht ik Dublin inmiddels diverse keren voor zowel werk als een paar leuke dagen en ik geef toe: ik ben fan van Dublin. Vakantieliefhebber en reisjager Lieke heeft in Ierland gestudeerd en is minimaal één keer per jaar in Ierland te vinden. Ze deelt dan ook graag haar top 5 bezienswaardigheden met je!

Top 5 Bezienswaardigheden in Dublin

Deze bezienswaardigheden in Dublin wil je niet missen tijdens je volgende bezoek aan de Iere hoofdstad:

1. Temple Bar District

Om het Temple Bar District kun je echt niet heen als je in Dublin bent. Temple Bar is niet alleen een beroemde pub in Dublin, maar ook de wijk heet zo. Je vindt in het Temple Bar district veel leuke pubs in typisch Ierse panden met mooie gevels. De sfeer hier is een mix van typisch Iers en toeristisch.

Bekende bezienswaardigheden in Dublin: Temple Bar in Dublin in het zonnetjeBezoek Temple Bar District in Dublin

Ook overdag is hier genoeg te beleven, je hoeft echt niet te wachten tot de avond valt! Natuurlijk moet je echt een Guinness proeven in een Ierse Pub, maar mijn persoonlijke favoriet is de Bulmers (appelcider) van de tap.

2. Kilmainham Gaol

Kilmainhaim Gaol is een voormalige gevangenis die tot 1924 in gebruik was. Ierland kent een roerige geschiedenis en historisch gezien is dit een interessante plek om te bezoeken. Zo werden er leiders van de Paasopstand in 1916 gevangengehouden.

Bezienswaardigheden in Dublin: Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol is helemaal gerenoveerd en nu een museum, waar je ook rondleidingen kunt krijgen. Reken op ongeveer 90 minuten voor de tour en een bezoek aan het museum. Kilmainham Gaol ligt aan Inchicore Road in een buitenwijk van Dublin. Je kunt er het makkelijks komen met de bus of de Luas Tram.

3. Guinness Storehouse

Iedereen die aan Ierland denkt, denkt automatisch ook aan Guinness. Daarom mag je een bezoekje aan het Guinness Storehouse echt niet missen als je in Dublin bent. Je leert hier van alles over het brouwproces en natuurlijk over bier zelf. Een proeverij ontbreekt niet en het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de Gravity Bar helemaal boven in het gebouw. Hier geniet je van je (bij de toegangsprijs inbegrepen) zelfgetapte pint Guinness en het uitzicht over Dublin.

5 must tastes uit de Ierse keuken

Must-see bezienswaardigheden in Dublin: Guinness kom je overal tegen

4. Jameson Distillery Bow St.

Niet alleen Guinness, maar ook de Ierse whiskey is wereldberoemd. En dan vooral Jameson whiskey. Het bezoeken van de 200 jaar oude Jameson Distillery Bow St. in Dublin is dan ook een echte aanrader. Je geniet hier van een rondleiding en een whiskeyproeverij en kunt een whiskey cocktailworkshop volgen. Ook als whiskey niet je favoriete drankje is, is een bezoek aan de Jameson Distillery een leuke belevenis.

Bezoek de Jameson Distillery Bow St. in Dublin

Bezoek de Jameson Distillery Bow St. in Dublin

5. Trinity College Dublin

Trinity College Dublin is een eeuwenoude prestigieuze universiteit middenin Dublin met een bijzondere sfeer. Het is al interessant om al gewoon eens over de campus rond te lopen, maar het is echt een aanrader om een tour te boeken. Je wordt dan door een student over de campus rondgeleid, die je op een leuke manier van alles over de geschiedenis vertelt.

Bezoekadres: College Green, Dublin 2, Ierland

Bezienswaardigheden in Dublin: Trinity College Dublin

Tijdens de tour breng je ook een bezoek aan de bijzondere en magische bibliotheek. Hier staat ook het bijzondere en beroemde Book of Kells tentoongesteld. Een toegangskaartje voor de bibliotheek kun je trouwens ook zonder tour kopen (maar met tour betaal je maar €1 meer).

Heb jij deze bezienswaardigheden in Dublin al eens bezocht?

Dit wil je wellicht ook lezen