Kerstmarkten in Dusseldorf: Handwerker Markt

Bezoek de kerstmarkten in Dusseldorf (2023)

Kerstmarkten in Dusseldorf, ze komen er weer aan! Meer dan 200 in kerststijl versierde hutten, verspreid over acht plekken, bieden bezoekers een winters sprookje: hier vind je dit jaar de kerstmarkten in Dusseldorf.

Kerstmarkten in Düsseldorf dit jaar

Zoals elk jaar is Düsseldorf een van de Duitse steden waar de stad in het teken van Weihnachtsmärkte staat. Verlichte straten, de geur van geroosterde kastanjes, glühwein en kaneel. Honderden versierde hutten op verschillende kerstmarkten door de hele Altstadt trekken elk jaar weer veel bezoekers naar Düsseldorf.

Bezoek de kerstmarkten in Dusseldorf (2023)

Ook dit jaar kun je in Düsseldorf weer terecht voor de populaire kerstmarkten. Sprookjesachtige decors en verlichting, honderden kraampjes, een schaatsbaan, het reuzenrad op de Burgplatz en volop glühwein toveren de binnenstad om tot een ware kerststad.

De diverse kerstmarkten in Düsseldorf liggen op loopafstand van elkaar in het centrum. Op iedere kerstmarkt staan bijzondere hutten en kraampjes en is er genoeg te doen voor jong en oud.

Van glühwein, punch, Reibekuchen en tal van zoetigheden, sieraden en kunstwerkjes tot handgeblazen kerstballen, houtsnijwerk, warme winterkledij en allerhande kerstversiering. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt wel verkocht.

Leuk voor kinderen zijn de schaatsbaan op Corneliusplatz en het reuzenrad met verwarmde cabines op de Burgplatz.

Kerstmarkten in Dusseldorf: Engelchen Markt

Kerstmarkten in Düsseldorf: bezoek de sprookjesachtige Engelchen Markt (foto via Duesseldorf Tourismus)

Waar is de kerstmarkt in Dusseldorf?

De acht kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter. Hier vind je de kerstmarkten in Dusseldorf dit jaar:

  • Altstad Markt in de Marktstrasse en Flinger Strasse
  • Handwerker Markt voor het stadhuis
  • Schadow Markt in de Schadowstrasse
  • Kö-Bogen-Markt verhuist naar de Gustaf-Gründgens-Platz
  • Sternchen Markt, de met sterren verlichte kerstmarkt op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis
  • Engelchen Markt – herkenbaar aan de vele goudkleurige afbeeldingen van engelen boven de kraampjes – is gesitueerd op de Heinrich-Heine-Platz
  • Märchen Markt – met zo’n 15.000 LED lampen terecht Sprookjesmarkt genoemd – staat aan de Schadowplatz
  • Kö-Lichter-Markt verschijnt voor het eerst op de beroemde winkelstraat Köningsallee

Tot wanneer is de kerstmarkt in Dusseldorf?

Alle kerstmarkten liggen op loopafstand van elkaar. Ze zijn vanaf 23 november t/m 30 december 2023 dagelijks geopend – met uitzondering van 26 november en 25 december – van 11.00 tot 21.00 uur, op vrijdagavond en zaterdagavond tot 21.00 uur. Aangepaste openingstijden op 24 december (11:00 tot 15:00 uur) en Tweede Kerstdag (14:00 en 21:00 uur).

Meer informatie – plus een kaart waar de locaties van de markten zijn aangegeven – kun je vinden op de website van Dusseldorf Tourismus.

Kerstmarkten in Dusseldorf

Kerstmarkten in Dusseldorf: Handwerker Markt

Met acht kerstmarkten dompelt Düsseldorf bezoeker zich weer onder in een sfeervolle kerstbeleving. Bezoek bijvoorbeeld de Handwerker Markt in Düsseldorf (foto via Dusseldorf Tourismus)

Meer cultuur in Düsseldorf deze winter

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Düsseldorf! Wie behalve een kerstgevoel ook een dosis cultuur wil opsnuiven, brengt een bezoek aan een van de 20 musea de de stad rijk is. Zoals het Kunstpalastmuseum waar werken van vele bekende moderne kunstenaars te bekijken zijn.

Met de trein naar Düsseldorf

De kerstmarkten zijn goed bereikbaar met de trein: vanaf de Hauptbahnhof loop je zo het centrum in. Je reist met NSInternational al vanaf €20,- (enkele reis) naar Dusseldorf*. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs!

Ga je met de auto naar Düsseldorf, houd er dan rekening mee dat je een milieuvignet nodig hebt.

Ga jij naar de kerstmarkten in Düsseldorf – of een andere stad – dit jaar?

Dit wil je wellicht ook lezen