Hoewel ik mezelf niet als reisblogger pur sang bestempel, vormt reizen en alles wat erbij komt kijken een belangrijke inspiratiebron voor mijn blog. Vooral de afgelopen paar jaar reisde ik wat af; vorig jaar was ik alles bij elkaar zo’n zeven weken op pad. Tweeënhalve maand in 2017 en mijn tripteller staat nog steeds op nul.

Over even niet op reis en trips die ik dit jaar wel wil maken

Menig reisblogger en reiziger zou gillend gek worden van tweeënhalve maand thuis en vrijwel geen reizen op de agenda. Ik vind het eigenlijk wel even lekker. Vorig jaar merkte ik al dat sommige trips zo snel op elkaar volgde dat ik amper de tijd had om ervan te genieten.

Zes dagen in sneltreinvaart door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk werd opgevolgd door een werktrip naar Manchester een paar dagen later. In San Diego miste ik de laatste anderhalve dag van een congres omdat ik anders niet op tijd terug was voor een lang gepland weekendje Londen met een vriendin. Drie tijdzones en zes vluchten in twee weken, mijn lijf had er toch wat moeite mee.

Over alweer een jaar voorbij en de langste verjaardag ooit

Reizen vs. vakantie

Ik reis graag en ontdek graag nieuwe plekken. Toch merk ik dat reizen de laatste jaren de overhand heeft boven vakantie en dat me dat soms opbreekt. “Is dat niet hetzelfde dan?” Hm, nee, niet altijd. De persreizen die ik maak, hebben vaak een ramvol programma omdat reisorganisaties je in korte tijd zoveel mogelijk willen laten zien.

En ook werktrips draaien om zakelijke afspraken; waar ik vaak wel een dagje aan kan plakken, maar dankzij mijn blog ook geregeld het gevoel heb dat ik per se op ontdekking móet om nieuwe dingen te kunnen delen. Gewoon ordinair met m’n kont een week op een strand liggen doe ik eigenlijk nooit meer. Nu hoef ik dat ook niet elk jaar, toch vind ik het even niet op pad zijn nu eigenlijk wel lekker.

Het jaar van de droomreis

Daarnaast staat er dit jaar een droomreis op de agenda: deze zomer reis ik samen met mijn zusje vier weken door Nieuw-Zeeland! Dé trip van dit jaar en goed voor maanden voor- en napret wat mij betreft. Met daarnaast een vaste baan en twee katten waar ook voor gezorgd moet worden wanneer ik er niet ben, houdt het daarnaast dus wel een beetje op qua vakanties en reizen plannen. Ik heb weliswaar nog vrije dagen over, die zijn niet onbeperkt.

Of ik naast Nieuw-Zeeland dan helemaal geen trips ga maken dit jaar? Vast wel! Sowieso ben ik de afgelopen weken geregeld het halve land doorgereden voor leuke dates met vrienden en familie. Er zijn toch wel een paar stedentrips die ik hoop te maken dit jaar:

  • LondenNever not Londen! Het liefst ga ik elk jaar een keer naar Londen en op slechts een uurtje vliegafstand moet dat ook best wel in te plannen zijn.
  • Een weekendje België – Onze Zuiderburen staan garant voor een lekker weekendje weg! Of ik naar een nieuwe stad ga of een oude bekende, heb ik nog niet bedacht maar allebei ongetwijfeld plezant.
  • New York City – Nog een oude favoriet op mijn verlanglijstje dit jaar: het is alweer een paar jaar geleden dat ik NYC bezocht maar daar komt dit jaar misschien wel verandering in.

Of ze er ook echt van gaan komen dit jaar, geen idee. Ik merk vanzelf wel wat er op mijn pad komt, of niet. Lekker zen!

Heb jij trips, reizen of vakantie op de planning staan voor de komende tijd?