Het uitzicht vanuit aDLERS Hotel Innsbruck is geweldig

Over even niet op reis en trips die ik dit jaar wel wil maken

Hoewel ik mezelf niet als reisblogger pur sang bestempel, vormt reizen en alles wat erbij komt kijken een belangrijke inspiratiebron voor mijn blog. Vooral de afgelopen paar jaar reisde ik wat af; vorig jaar was ik alles bij elkaar zo’n zeven weken op pad. Tweeënhalve maand in 2017 en mijn tripteller staat nog steeds op nul.

Over even niet op reis en trips die ik dit jaar wel wil maken

Menig reisblogger en reiziger zou gillend gek worden van tweeënhalve maand thuis en vrijwel geen reizen op de agenda. Ik vind het eigenlijk wel even lekker. Vorig jaar merkte ik al dat sommige trips zo snel op elkaar volgde dat ik amper de tijd had om ervan te genieten.

Zes dagen in sneltreinvaart door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk werd opgevolgd door een werktrip naar Manchester een paar dagen later. In San Diego miste ik de laatste anderhalve dag van een congres omdat ik anders niet op tijd terug was voor een lang gepland weekendje Londen met een vriendin. Drie tijdzones en zes vluchten in twee weken, mijn lijf had er toch wat moeite mee.

Over alweer een jaar voorbij en de langste verjaardag ooit

Reizen vs. vakantie

Ik reis graag en ontdek graag nieuwe plekken. Toch merk ik dat reizen de laatste jaren de overhand heeft boven vakantie en dat me dat soms opbreekt. “Is dat niet hetzelfde dan?” Hm, nee, niet altijd. De persreizen die ik maak, hebben vaak een ramvol programma omdat reisorganisaties je in korte tijd zoveel mogelijk willen laten zien.

En ook werktrips draaien om zakelijke afspraken; waar ik vaak wel een dagje aan kan plakken, maar dankzij mijn blog ook geregeld het gevoel heb dat ik per se op ontdekking móet om nieuwe dingen te kunnen delen. Gewoon ordinair met m’n kont een week op een strand liggen doe ik eigenlijk nooit meer. Nu hoef ik dat ook niet elk jaar, toch vind ik het even niet op pad zijn nu eigenlijk wel lekker.

Het jaar van de droomreis

Daarnaast staat er dit jaar een droomreis op de agenda: deze zomer reis ik samen met mijn zusje vier weken door Nieuw-Zeeland! Dé trip van dit jaar en goed voor maanden voor- en napret wat mij betreft. Met daarnaast een vaste baan en twee katten waar ook voor gezorgd moet worden wanneer ik er niet ben, houdt het daarnaast dus wel een beetje op qua vakanties en reizen plannen. Ik heb weliswaar nog vrije dagen over, die zijn niet onbeperkt.

Lees hier mijn reisverhalen over Nieuw-Zeeland >>

Of ik naast Nieuw-Zeeland dan helemaal geen trips ga maken dit jaar? Vast wel! Sowieso ben ik de afgelopen weken geregeld het halve land doorgereden voor leuke dates met vrienden en familie. Er zijn toch wel een paar stedentrips die ik hoop te maken dit jaar:

 • Londen – Never not Londen! Het liefst ga ik elk jaar een keer naar Londen en op slechts een uurtje vliegafstand moet dat ook best wel in te plannen zijn.
 • Een weekendje België – Onze Zuiderburen staan garant voor een lekker weekendje weg! Of ik naar een nieuwe stad ga of een oude bekende, heb ik nog niet bedacht maar allebei ongetwijfeld plezant.
 • New York City – Nog een oude favoriet op mijn verlanglijstje dit jaar: het is alweer een paar jaar geleden dat ik NYC bezocht maar daar komt dit jaar misschien wel verandering in.

Of ze er ook echt van gaan komen dit jaar, geen idee. Ik merk vanzelf wel wat er op mijn pad komt, of niet. Lekker zen!

Heb jij trips, reizen of vakantie op de planning staan voor de komende tijd?

20 reacties
 1. Dat kan ik me wel inbeelden, lijkt me niet dat een persreis je batterijen echt oplaadt wanneer je van links naar rechts rent of je helemaal zen maakt, echt vakantie is idd iets anders dan de overigens wel leuke job die je blijkbaar hebt?Wauw, wel enorm mooie vooruitzichten, een maand Nieuw-Zeeland, dat zal echt wel de moeite zijn! Wij tellen af hier, vrijdag vertrekken we naar Namen, later in april volgt Den Haag, in mei paar daagjes Zwitserse lucht opsnuiven en vorige week net een citytrip naar Lissabon vastgelegd voor september…terwijl we het eigenlijk rustigaan gingen doen dit jaar, hmmm?? maar de weekendjes Namen en Den Haag hebben we gewonnen dus dat telt al niet mee in budget natuurlijk? De chalet in Zwitserland huren we voor een vriendenprijsje en als logies in Lissabon heb ik een leuke airbnb gevonden, dus kijk er wel naar uit, naar dit sabbatjaar? Hoop dat het me een beetje lukt, want heb de afgelopen weken de ene pijnaanval na de andere en het is nog een volledige maand eer ik terug naar de pijnkliniek voor een nieuwe behandeling kan. Maar me opsluiten kan ik ook niet, daar wordt een mens ook alleen maar depressief van, dus we bekijken het dag per dag wat gaat en wat niet…Benieuwd welke leuke plekjes jij nog allemaal gaat bezoeken naast the big trip! Groetjes

 2. Ik snap je helemaal! Ik ben er bij mezelf ook van bewust dat ik niet altijd meer geniet tijdens een reis. Daarom ben ik nu veel kritischer bij het ja zeggen op persreizen. Reizen is mijn grootste passie maar vakantie is ook echt heerlijk en noodzakelijk. Die twee weken Zakynthos van afgelopen zomer hebben in dat opzicht mijn ogen geopend. Dit jaar ga ik dat zeker nog eens doen, want anders val ik om, haha!

  1. Precies dat laatste ja! Geweldig om zoveel plekken te kunnen ontdekken, maar op een gegeven moment zit je hoofd vol en is de koek op. Al begin ik nu wel steeds meer zin te krijgen in een leuk weekendje weg; Nieuw-Zeeland komt steeds dichterbij maar duurt nog wel even :)

 3. In vergelijking met jou en je lezers is het aantal reizen die ik maak miniem. Na een heerlijke wintersport in italie staat er alleen nog een weekje Vanlencia op het programma en een paar weekendjes weg.

 4. Ah ja, tussen vakantie en op reis gaan zit zeker wel een verschil ja! Niet dat ik ooit voor werk op vakantie ben geweest, maar ik begrijp je wel. Zo ben ik afgelopen week in een klein Roemeens stadje geweest wat je na 1 dag wel gezien had. Ik heb eigenlijk vooral heel rustig aan gedaan, lekker uitgeslapen, gelezen en gechillt met mensen in het hostel. Terwijl ik normaal ook van hot naar her ren en een vakantie moet van mijn vakantie. En eigenlijk was dit wel een hele fijne afwisseling :)

  Dus ja, ik begrijp je wel! Thuis even bijkomen is ook zeker niet verkeerd, daarbij is het reizen zelf ook echt wel vermoeiend vind ik. Het kost zoveel tijd, het daadwerkelijke reizen/vliegen etc. Maar wow Nieuw-Zeeland, dat wordt toch wel heel gaaf joh :D Kan niet wachten om daar over te lezen! (Al duurt dat nog wel eventjes)

 5. Precies dit ja! Ik ben in de afgelopen zes maanden twee keer naar Indonesië geweest en tussendoor nog naar Duitsland en China. Terwijl ik nog heimwee had naar Indonesië, zat ik al in het vliegtuig naar China. Natuurlijk mogen we niet klagen met alle mooie reisjes (en geen ‘vakanties’ inderdaad), maar mijn lichaam en hoofd vinden het nu wel even goed om rustig aan te doen. Even terug naar de basis, balans vinden en misschien zelfs nog alles verwerken en herbeleven. Dat reizen komt vanzelf wel weer. En met Nieuw-Zeeland maak je mij wel een boel jaloers!!

  1. Oeh, dat zijn ook een paar mooie reizen in korte tijd. Het is natuurlijk ook wel een eerstewereldprobleem, denk ik weleens. Maar terug naar die basis en gewoon even thuis is zo fijn en nodig af en toe. En jaaah, het aftellen is hier inmiddels ook echt begonnen!

 6. Mocht de volgende stedentrip naar Oostende zijn, laat zeker iets weten! Zou fijn zijn om eens af te spreken voor een koffie of een warme chocolademelk :-)
  Hier ook vaak in het buitenland en geniet er dan dubbel van als ik eens een paar weken thuis ben.

 7. Erg herkenbaar! Ik ben vorig jaar zo vaak weggeweest, dat ik het nu wel erg lekker vind om even wat meer tijd thuis door te brengen. Ik merkte vooral dat ik steeds minder onder de indruk was van een nieuwe plek, hoe gaaf die ook was. Wel supergaaf dat je naar Nieuw-Zeeland gaat, staat ook nog hoog op mijn bucket list :)

 8. Jouw planning vorig jaar was inderdaad wel aan de drukke kant ;-) Geen probleem om het nu even wat rustiger aan te doen, toch? Vooral doen waar je zelf lekker zin in hebt! En een tripje Londen is zo geboekt inderdaad! Moet ik zelf trouwens ook eens doen; ben er nog nooit geweest maar het ligt praktisch naast de deur.. :)

  1. Haha jaah, aan het eind van het jaar was de koek ook wel echt op dus dit jaar doe ik het anders :’) En nog nooit in Londen geweest? Ik vind het zo’n fijne stad, echt eens gaan hoor!

 9. Tussen reizen en een vakantie zit echt een verschil inderdaad! En soms een jaartje iets minder reizen kan nooit kwaad volgens mij, als het voor jou goed voelt! Ik heb vorig jaar tijdens mijn reis een weekje vakantie gevierd en wat was dat heerlijk zeg! Dit jaar heb ik vooral reisjes gepland, ik ben net terug van anderhalve week Italië en China staat nog op de planning. Het liefst ga ik in de herfst een paar dagen weg om even uit te rusten en te relaxen, maar of dat er in zit weet ik niet. In december willen wij eigenlijk naar Londen, nog nooit geweest.

  1. China! Gaan jullie rondreizen? Ik ben een paar jaar geleden in Beijing geweest, mooie ervaring :) En ja Londen, doen!

 10. Ik vind ook dat er een verschil is tussen reizen en op vakantie gaan. Ik snap dat je met NZ in het vooruitzicht al maanden voorpret hebt, dat zou ik ook hebben. Mijn volgende vakantie gaat naar Jordanië!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
9 reistrends voor 2019 (foto via Shutterstock)

9 reistrends voor 2019

2019 is inmiddels alweer een paar dagen oud en daarmee is ligt weer een nieuw jaar met nieuwe reizen en vakanties voor ons open. Benieuwd wat het nieuwe jaar ons…