High tea

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

High Tea Hotel Des Indes – kom je ook? Die uitnodiging nam ik natuurlijk graag aan. Hotel Des Indes aan de Lange Voorhout is namelijk een begrip in Den Haag en omstreken.

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Afgelopen week mocht ik genieten van een DesInDes High Tea, om de verjaardag van mijn vader te vieren. Des Indes belooft een ‘ware beleving met luxe sandwiches, amuses, warme hartige gerechten en verse scones. Heerlijke patisserie, bonbons en vele andere lekkernijen’. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Paleis, onderduikadres, duivenkot; het gebouw kent een indrukwekkende geschiedenis sinds haar opening in 1858. Inmiddels doet Des Indes al ruim een eeuw dienst als hotel en zijn door de jaren heen talloze befaamde gasten verwelkomd. En uitgezwaaid, want balletdanseres Anna Pavlova overleed er in 1931.

High Tea Hotel Des Indes

De High Tea van Hotel Des Indes is eveneens legendarisch – dat beweren ze in elk geval zelf. Na een vriendelijke ontvangst mogen we plaatsnemen in de lounge. Kroonluchters, marmer en kandelaren vullen de ruimte. Het past volledig bij het statige imago van Des Indes.

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

High tea in vier gangen

De high tea wordt in vier gangen geserveerd. Elke gang gaat gepaard met een passende thee, waaronder een unieke Des Indes blend. Bij elke thee volgt een uitleg over de oorsprong, zelfs het moment van plukken wordt verteld.

We starten met een broodje zalmmousse met Japanse mosterdmayonaise, pastrami mini sandwich, gemarineerde kip met mangochutney; een veelbelovende eerste gang. De tweede hartige gang bestaat onder meer uit een bloemkoolsoepje met truffel en lamsworstje met tomatenchutney & couscous. De soep was wat lauw en worst staat normaal niet op mijn menu. Maar het smaakte meer dan goed.

Bread and butter en scones

De derde en vierde gang vormen de zoete helft van de high tea. Bread and butter pudding, huisgemaakte bonbons, een werkelijk o v e r-heerlijke scone met frambozencoulis… Het leverde een innerlijke strijd op tussen zo snel mogelijk naar binnen werken of juist met minuscule hapjes om er zo lang mogelijk van te genieten.

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Tweeënhalf  uur, vier gangen en een liter thee later snap ik waarom de High Tea Hotel Des Indes een begrip is. De sfeer, de gerechten uit eigen huis, de – ik zeg het nog eens – overheerlijke scones. Stuk voor stuk de moeite waard. Daar betaal je dan ook flink voor. Op weekdagen kost een high tea EUR 36,50 per persoon en EUR 41,50 per persoon op zaterdag en zondag.

High tea in Hotel Des Indes: misschien niet iets om maandelijks op de agenda te zetten, maar minstens een keer toch zeker!

Zelf een High Tea Hotel Des Indes proeven? De high tea wordt dagelijks geserveerd om 13.00 dagelijks. Reserveren is noodzakelijk en kan onder meer via de website van Hotel Des Indes.

Meer hotspots in Den Haag en omstreken?

Lees dan hier wat zij zegt over high tea in Den Haag en de leukste hotspots en restaurants

5 reacties
  1. Voor iemand die ‘om de hoek’ woont is het slecht te noemen dat ik nog nooit bij Des Indes binnen ben geweest. Uiteraard een miljoen x langs gelopen, want: Lange Voorhout & Denneweg = liefde. High tea-en heb ik pas 1x eerder gedaan en dat was zó voor herhaling vatbaar, dat deze 2 combineren zo’n slecht idee nog niet is.

  2. Ook ik vond het onvergetelijk. Niet zozeer vanwege de culinaire hoogstandjes, maar vanwege het beroep dat gedaan werd op de beheersing van mijn normaal gesproken besluiteloze ‘hebberigheid’ als ik aan een high tea begin. De veelheid aan hapjes .. de enorme keuze .. dat alles maakt een high tea voor mij een waar feest. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel en wil links en rechts hapjes proeven. Maar je hebt gelijk .. de sfeer en entourage maakten deze high tea toch héél bijzonder en een belevenis die je – al is het maar eens in je leven – moet hebben meegemaakt. Er was maar één ding jammer .. het was véél te klein en véél te weinig en véél te snel op, want .. véél te lekker :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen