High tea

High tea in Den Haag: hotspots voor een koninklijke high tea

Hofstad Den Haag is bij uitstek de stad om jezelf te trakteren op een koninklijke high tea. Wil jij heerlijk genieten van een fancy high tea in Den Haag? Deze hotspots wil je reserveren.

5 Hotspots voor een koninklijke high tea in Den Haag

Iedereen die thee drinkt en houdt van zowel zoete als hartige hapjes heeft weleens genoten van een high tea. Deze Engelse traditie is inmiddels ook in Nederland een populair gebruik, hoewel we er ook onze eigen draai aan hebben gegeven.

Voor veel Engelsen betekent ‘tea’ ook wel de avondmaaltijd die weinig met thee te maken heeft. En wat wij beschouwen als high tea, is voor Engelsen een cream tea of afternoon tea – wat de Engelsen omschrijven als lichte maaltijd tussen 16:00 en 17:00 uur.

Hier wil je heen voor een high tea in Den Haag

Bij ons is het gebruik inmiddels verworden tot een thé complet. Geen volledige avondmaaltijd maar een ‘aangeklede thee’ met lekkere kleine hapjes die meestal overdag wordt genoten. De oorsprong van de Nederlandse high tea ligt onder meer in Den Haag, waar Hotel Des Indes het als een van de eersten op de kaart heeft gezet. En nog steeds kun je in de hofstad genieten van koninklijk goede high teas!

1. Hotel Des Indes

De bakermat van de high tea in Nederland: bij Hotel Des Indes geniet je van een bijzonder koninklijke high tea op hoog niveau. Omringd door een prachtige inrichting van dit monumentale pand geniet je hier van een inmiddels legendarische high tea (zoals ik al eens deed om een verjaardag te vieren).

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Alle gerechtjes en hapjes zijn huisgemaakt door de chef en patissier van het hotel en worden in twee gangen geserveerd op prachtig opgemaakte etagères. Door de prachtige tafelsetting waan je je even de koning(in) te rijk.

Zelf deze fameuze High Tea ervaren? Hotel Des Indes serveert de High Tea dagelijks om 13:00 uur in de Lounge. Reserveren is noodzakelijk en kan tot 48 uur voor aanvang. Op weekdagen betaal je €36,50 per persoon en €41,50 per persoon op zaterdag en zondag.

Adres: Lange Voorhout 54-56 – www.hoteldesindes.nl

High Tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Genieten van een klassieke high tea bij Hotel Des Indes in Den Haag (©watzijzegt.com)

2. Blossom

Café Blossom is te vinden op de kruising van de Anna Paulownastraat en de Laan van Meerdervoort, op loopafstand van het Vredespaleis. Het café staat bekend om haar dagverse chocoladetaart, bananencake en natuurlijk de klassieke appeltaart.

Net als in Engeland wordt hier de High Tea geserveerd tussen de lunch en diner; bij Blossom ben je vanaf 14.30 uur welkom om te genieten van een afternoon tea (zorg wel dat je minstens een dag van tevoren reserveert). Hiervoor kun je (hopelijk) binnenkort weer terecht bij Blossom!

Adres: Anna Paulownastraat 70C – www.cafeblossom.nl/high-tea

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blossom (@cafeblossom)

3. Hug the Tea

Met een naam als Hug the Tea kun je niet ontbreken in dit lijstje natuurlijk De matcha winkel & bar van Hug the Tea is te vinden in het Hofkwartier van Den Haag. De theebar wordt gerund door twee zussen die Nederland kennis willen laten maken met de gezondheidsvoordelen van matcha, een groene thee uit Japan waarvan de blaadjes vermalen zijn tot poeder.

Naast ontbijt en lunch kun je hier ook smullen van een high thee met Japanse thee en matcha sweets: zoetigheden als macarons, mochi en cheesecake met een Japanse twist.

Ook leuk: elke maand wordt een Tea Tasting georganiseerd, waarbij je in 5 rondes kennis maakt met diverse Japanse theeën (incl. Matcha) en hapjes voorgeschoteld krijgt; ook wel ‘tea-pairing’ genoemd.

Adres: Papestraat 13, Den Haag – www.hugthetea.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HUG THE TEA (@hugthetea)

4. Luden

Smullen van zoete en hartige hapjes geheel volgens traditie met onbeperkt thee, dat is de High Tea bij Luden op het Plein. Hier kun je dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur terecht voor een high tea. De zoetigheden bestaan onder meer uit red velvet cubes, scones en mini muffins. De hartige hapjes omvatten onder meer een soepje, quiche en sandwiches. Yum!

Een High Tea bij Luden kost €29,50 per persoon (voor minimaal 2 personen, graag één dag van te voren bestellen). Geen zin in thee? Je kunt bij Luden ook terecht voor cocktails en high wine!

Adres: Plein 6-7 – www.ludendenhaag.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luden Den Haag (@ludendenhaag)

5. Sophia’s High Tea

Dit koninklijke lijstje wordt afgesloten met de luxe High Tea bij het Carlton Ambassador Hotel. Dit viersterrenhotel ligt in een historische buurt en is gevestigd in een historisch pand. Hier wordt dagelijks tussen 13:00 en 17:00 uur Sophia’s High tea bereid. Drink (onbeperkt) thee van de Haagse theewinkel Betjeman & Barton, geniet van klassieke sandwiches en  huisgemaakte scones met jam en clotted cream.

Sophia’s High Tea kost €29,50 per persoon en je moet vooraf reserveren.

Adres: Sophialaan 2, Den Haag – 

Wat is jouw favoriete hotspot voor een heerlijke high tea in Den Haag?

Dit wil je wellicht ook lezen
Uit eten in Antwerpen: Grote Markt in Antwerpen (foto via Shutterstock)

50x Uit eten in Antwerpen (2023)

Ga jij binnenkort uit eten in Antwerpen en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch of diner? Uit eten in Antwerpen, hier zijn maar liefst 50 restaurants in…