Wat te doen in Brisbane

Wat te doen in Brisbane (Australië)

Brisbane, ik had er niet al te veel verwachtingen bij toen ik het aandeed tijdens mijn reis langs de oostkust van Australië. Toch had ik een fantastische tijd in deze Australische hoofdstad van Queensland. Dit wil je zien en doen in Brisbane.

Wat te zien en doen in Brisbane

Laidback & easy, zo laat Brisbane zich wel omschrijven. Ondanks dat het op twee-na-grootste stad van Australië is, hangt hier nog steeds een sfeer van een kleine gemeenschap met vriendelijke inwoners en down-to-earth karakters. Het moet de steden Sydney en Melbourne voor zich laten qua inwoneraantal, toch is het een moderne wereldstad te noemen.

De stad is gebouwd rond de gelijknamige rivier en ontstond lang voordat de staat Queensland werd gesticht. Nu is Brisbane een van de snelst groeiende hoofdsteden van Australië als het gaat om bevolkingsgroei en werkgelegenheid.

Ik vond het een van de leukste steden waar ik tijdens mijn reis langs de oostkust van Australië verbleef. Er is meer dan genoeg te zien en te doen om hier een paar dagen of langer zelfs te blijven.

Dit wil je zien en doen in Brisbane

Een fancy stadscentrum met een booming live music cultuur, talloze cafés (en sushi bars!) en beroemde art galleries met de Brisbane river die het centrum al kronkelend doorkruist; heerlijk om hier doorheen te wandelen. Er is meer dan genoeg te doen in Brisbane en toch voelt het soms alsof je in een klein charmant dorp bent.

Doen in Brisbane: neem de watertaxi

Wandelen langs de oevers van de Brisbane river of zelfs een oversteek maken met de watertaxi. Of stap gratis op een van de rode CityHopper ferry’s

Bezoek het centrum van Brisbane

Het centrum van Brisbane is gezellig en vol met bezoekers en winkels. Leuk voor een middagje winkelen en mensen kijken. Hier vind je talloze koffiezaakjes, iets waar Brisbane om bekend staat. Terwijl Queen Street Mall het winkelhart van The City is, is het naburige Edward Street de plek voor luxe, high-end en unieke kleding, schoenen, accessoires en geschenken. Hier vind je op maat gemaakte herenkleding, internationale luxe-labels en lokale boetieks. Misschien niet waarnaar je op zoek bent wanneer je aan het roadtrippen of backpacken bent, toch kan ik me altijd wel vermaken met een beetje window-shoppen.

Doen in Brisbane

Wandel door de Botanic Gardens

Voor iets meer rust ga je naar The Botanic Gardens (Mount Coot-tha Road, Toowong, Queensland 4066), die je dagelijks gratis kunt bezoeken. Altijd een heerlijk rustpunt tijdens een verblijf in een stad en de perfecte manier om lokale flora en fauna te ontdekken.

Bezoek South Bank

South Bank is een van de leukste wijken van de stad. Het ligt tegenover het stadscentrum en heeft daarmee een prachtig uitzicht op de bekende rivier en skyline. Een man-made lagoon aan de Southbank maakt het daarnaast erg makkelijk om van het subtropische klimaat te genieten: zo lag ik er ooit vlak na de jaarwisseling gewoon heerlijk in bikini in de zon te relaxen!

Met de hop-on-hop-off CityHopper ferry’s vaar je gratis heen en weer tussen acht verschillende stops tussen North Quay en Sydney Street.

Cultural Centre

Op de top van South Bank vind je het Cultural Centre met de grootste galerijen en bibliotheek van Queensland en het populairste museum van Australië. QAGOMA bestaat uit de Queensland Art Gallery en de Gallery of Modern Art. De Queensland Art Gallery herbergt meer traditionele tentoonstellingen, terwijl de Gallery of Modern Art is waar modernisme het abstracte samenkomen.

Beklim Brisbane City Hall

Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de 92-meter hoge klokkentoren van Brisbane City Hall. Het werd gebouwd tussen 1920-1930 en werd deze eeuw nog gerestaureerd. Versierde bogen, marmeren trappen en fijn mozaïek maken het zeker een bezoek waard.

Wildlife bewonderen in Australia Zoo

Australia Zoo is een dierentuin in Beerwah, vlakbij Brisbane. De dierentuin werd in 1970 opgericht door Bob en Lynn Irwin, jawel, de ouders van Steve Irwin. Het begon oorspronkelijk met een reptielenverzameling die te groot was geworden voor hun eigen huis. Tegenwoordig is de dierentuin meer dan honderd verschillende diersoorten, van kleine hagedissen tot grote giraffen.

Doen in Brisbane: bezoek Australia Zoo

De dierentuin werkt mee aan fokprogramma’s van verschillende bedreigde diersoorten en heeft een dierenziekenhuis waar onder andere koala’s worden opgevangen.

1638 Steve Irwin Way, Beerwah QLD 4519, Australië

Ben jij weleens in Brisbane geweest?

3 reacties
  1. Jaa, ben er in 2007 (long time ago alweer) geweest! Maar vriendin was ziek dus veel hebben we er niet kunnen doen. Vond t toen ook wat minder leuk helaas. Het was wel de eerste plek in Aussie dus zal altijd een special place in my heart hebben!

    1. Wat jammer! Brisbane was minder spectaculair dan andere steden en plekken die ik langs de oostkust heb bezocht. Maar het was erg makkelijk om in te blenden en me thuis te voelen, alsof je er ook tussen hoort :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen