De Whitsundays zijn echt een droombestemming

5x Beste stranden aan Oostkust van Australië

Een land als Australië is gezegend met oneindige stranden. Wat zijn nu de beste stranden van Australië? Mijn top 5 Beste stranden van Australië langs de oostkust op een rijtje.

5x Beste stranden aan de oostkust van Australië

Tijdens mijn trip langs de oostkust van Australië vorig jaar, heb ik een paar van deze postcard beaches mogen aanschouwen. Drukke stranden, kleine strandjes, krakende stranden, prachtige witte stranden, noem het maar op. Deze 5 stranden vond ik meer dan de moeite waard.

1. Glenelg in Adelaide, South Australia

Beste stranden van Australië: Glenelg, Adelaide, Australie

Het eerste Australische strand waar ik mijn handdoekje neerlegde (en vervolgens gruwelijk verbrandde, ondanks bewolking) was Glenelg BeachGlenelg is een populair strand in Adelaide. Op zo’n twintig minuten van de stad, brengen vele Ozzies een bezoekje na het werk of genieten in een van de vele restaurantjes die het gebied rijk is.

Ik vond het een heerlijk strand om ─ met zware jetlag ─ te mijmeren over de eerste dagen van mijn solotrip. Ook de zonsondergang was indrukwekkend. Glenelg is in dit rijtje zeker niet het mooiste strand, maar wel een must als je in Adelaide bent.

2. Lake McKenzie op Fraser Island, Queensland

Op het grootste zandeiland ter wereld vind je Lake McKenzie. Alweer zo’n prachtig wit strand van bijna pure silica, aan een vijf meter diep meer omringd door bos. Het regende toen ik hier was maar dat maakte het zand niet minder wit en het water niet minder blauw.

Lake McKenzie op Fraser Island, Australië

Om Lake McKenzie te bezoeken moet je een trip naar Fraser Island boeken. Een aanrader!

3. Seal Bay op Kangaroo Island, South Australia

Aan de zuidkust van Kangaroo Island ligt Seal Bay. Hier huist een kolonie Australische zeeleeuwen, de op twee na grootste van het land. Seal Bay is onderdeel van een beschermd gebied, waarmee men probeert de zeeleeuwen en hun natuurlijke habitat te beschermen.

De tocht naar het strand gaat door prachtig groene duinen, met de knalblauwe zee op de achtergrond.

Het is ten strengste verboden om de zeeleeuwen aan te raken maar veel dichterbij zal je ze in het wild niet snel aantreffen. Indrukwekkend en een absolute must, dit strand!

Travelspot: Kangaroo Island

4. Squeaky Beach in Wilsons Promontory, Victoria

Na een lange, door vliegen geteisterde, wandeling door nationaal park Wilsons Promontory kom je uit bij Squeaky Beach. Van een afstand zie je het witte strand en het diep-turquoise water al liggen. Het strand betekende voor onze reisgroep een korte pauze.

squeaky beach in wilsons promontory (via Unsplash)

Op de rotsen lang het water, tussen de talloze meeuwen genoten we van het uitzicht. Alleen dat Squeaky begrepen we niet zo. Tot we na een half uurtje het strand overstaken. Op blote voeten door wit zand keek ik nog over mijn schouder of er soms iemand achter ons aan liep. Tot het kwartje viel: het was echt het parelwitte zand dat squeakte onder onze voeten.

5. Whitehaven Beach op de Whitsunday Island, Queensland

Als het om mooie stranden gaat, mogen de Whitsundays niet ontbreken. De eilandengroep, bestaande uit 74 eilanden, kent eindeloos veel prachtige stranden. De allermooiste? Whitehaven Beach op Whitsunday Island biedt zo’n 7 kilometer aan werkelijk prachtig strand.

De Whitsundays zijn echt een droombestemming

Kristalhelder water met oneindig blauw-turquoise kleurschakeringen benemen je de adem, zo mooi. Het witte zand, dat voor 98% uit pure silica bestaat, doet pijn aan je ogen als de zon erop staat. Roggen en haaien zwemmen rond in het water, soms zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken. Dat heb ik toch maar achterwege gelaten.

Beste stranden van Australië

De beste stranden van Australië, ik heb ze vast nog niet allemaal gezien en zeker niet hier genoemd. Bondi Beach, Ninety Mile Beach, noem maar op. Maar deze vijf waren onvergetelijk en voor mij zeker enkele van de beste stranden Down Under!

Welke van Australië’s mooiste en beste stranden heb ik nog meer gemist?

2 reacties
  1. Gorgeous! Mijn favoriete strand in Sydney was Bronte beach. Klein en knus met de heerlijkste sapjes te koop op de kleine boulevard.

    1. Klinkt goed! Ik was helaas maar vier dagen in Sydney en ben alleen naar Manly Beach geweest. Alweer een reden om nog eens terug te gaan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen