India: Delhi en Agra - Watzijzegt.com

Fietsen in India: Delhi by cycle (op de fiets door Delhi)

Delhi by cycle is een enorm leuke manier om de Indiaase stad Delhi te verkennen. Op de fiets door de straten van Delhi krijg je namelijk een heel ander beeld van de stad. Wij boekten een tour bij Delhi By Cycle, stapten om 7 uur ‘s ochtends op de fiets en crossten zo Old Delhi door. Een aanrader!

India: Delhi by cycle

DelhiByCycle is een initiatief dat in 2009 werd gestart door de Nederlandse journalist Jack Leenaars. Wat begon als een paar fietstochten met enkele deelnemers, is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes en populaire manier om Delhi te verkennen.

(English summary at the bottom)

Delhi by cycle

Er zijn verschillende routes die je langs tal van bekende spots en monumenten brengen. Wij kozen voor de Yamuna tour. Om half zeven ‘s ochtends werden we verwacht bij het opstappunt. De tours beginnen namelijk vroeg, omdat het beruchte Indiase verkeer het tegen het eind van de ochtend onmogelijk maakt om veilig door de stad te fietsen.

Op vrolijke oranje fietsen (hoe kan het ook anders) fiets je in kleine groepjes richting Old Delhi, onder begeleiding van een gids en assistent.

Men with goat

De tour begint in de kleine straatjes van Shahjahanabad, waar onder meer de slagerswijk te vinden is. Mannen met karkassen van geiten over hun schouder terwijl jij ze probeert te ontwijken dus. Je ziet de stad wakker worden terwijl je door smalle straatjes fiets. De tour bracht ons onder meer langs het Rode Fort en naar de Yamuna rivier in Nigambodh Ghat.

India: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.com
India: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.com
India: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.comIndia: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.comIndia: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.com

India: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.com

Als het water niet te hoog staat, maak je een boottochtje over de rivier. Toen ik het bootje zag, wilde ik er eigenlijk vanaf zien maar aangezien alleen achterblijven op de kade me ook niet trok, ben ik toch maar ingestapt. Te midden van duizenden krijsende meeuwen (echt, ik heb nog nooit zóveel meeuwen gezien & gehoord) maak je een korte tocht over de rivier.

Na het tochtje was het tijd voor een minibreak, met chocoladekoekjes en de onvermijdbare chai. Lekker, want hoewel het de hele week mooi weer was geweest, kwam de temperatuur nu niet boven de vijftien graden uit. Best fris, als je geen jas mee hebt.

Tegen het eind van de tour krijg je ook ontbijt voorgeschoteld in een populaire eettent, Karim. Niet te verwarren met één van de vele fake Karim’s. Geit vond ik om 9 uur ‘s ochtends iets te ver gaan, maar de dahl ging er prima in.

India: Delhi by cycle - Watzijzegt.com - Watzijzegt.com

Aanrader

DelhiByCycle is een aanrader als je Delhi eens van een andere kant wil zien of maar enkele dagen in de stad bent. Wij vonden het in elk geval een top ervaring. Misschien wel omdat ik me als Hollandse meid eindelijk eens volledig op m’n gemak voelde!

Voor 1600 INR (ongeveer €25) boek je een tour van zo’n 4,5 uur, inclusief flesje water, snack en ontbijt. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op de website van DelhiByCycle: www.delhibycycle.com of www.facebook.com/DelhiByCycle.

India: Delhi by cycle

Delhi by cycle is a great way to get to know Delhi. Bike tour operator DelhiByCycle was founded by Dutch journalist Jack Leenaars and is now a popular way of exploring the streets of Delhi. Several tours can be booked, that all let you discover parts of Delhi together with a guide. A great & fun experience! For more information or bookings, visit www.delhibycycle.com.

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en Facebook en mis geen blog updates meer! #bloglovin
Foto’s: eigen bezit
2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
India: mijn bezoek aan Delhi en Agra

India: mijn bezoek aan Delhi en Agra

India, het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik er was. Toch het ligt pas een maand achter me. Een post over mijn reis kwam er nog niet eerder van. Ik kwam…