Doen in New York: wandel over The High Line

Eén van mijn favoriete spots in Manhattan is toch wel the High Line, een voormalige spoorlijn die inmiddels is omgetoverd tot openbaar park. Een prima manier om een paar kilometer oud ijzer weer in gebruik te nemen. Toeristen én New Yorkers maken er dan ook dankbaar gebruik van.

Wandel over The High Line in New York

Wanneer ik denk aan New York, denk ik vrij snel aan the High line. Dit park ligt middenin Manhattan, op hoogte nog wel! Een sinds de jaren ’80 ongebruikte, verhoogde spoorweglijn in de wijk Chelsea werd na jaren van plannen en geld inzamelen in 2009 opnieuw in gebruik genomen. Het idee voor de High Line ontstond al in 1999. De inspiratie voor het project: de Promenade Plantée in Parijs.

Alweer vier jaar geleden werd de eerste fase van het project afgerond, van Gansevoort Street tot 20th Street. The High Line was een feit. Twee jaar later, in juni 2011, kwam daar het deel tot West 30th Street ingehuldigd. Daarmee is nu ruim anderhalve kilometer voor voetgangers toegankelijk. Aan een derde stuk wordt momenteel gewerkt (edit: het derde stuk werd in september 2014 in gebruik genomen).

Kunst en eten langs The High Line

Zowel op als langs de High Line vind je tal van hippe eetstalletjes en kunst, van abstract tot street art, die ook nog eens regelmatig wordt vervangen. Lang leve het Meatpacking District! Het is heerlijk om hier lekker rond te wandelen, een hapje te eten bij The Taco Truck of gewoon even te chillen. Een niet te missen hotspot wanneer je in Manhattan bent dus!

The High Line in foto’s

Dreaming of NYC: The High Line - Watzijzegt.comCitytrip New York City High Line - Watzijzegt.com
Citytrip New York City High Line - Watzijzegt.com
Wandel over The High Line in New York

Meer lezen over New York City?

Alle artikelen die ik schreef over NYC zijn hier te vinden.

Wat is jouw favoriete park in New York?

7 reacties
  1. ja, de High Line staat ongeveer bovenaan mijn New York-lijstje :)

    mijn huidige favoriet is het Jubelpark in Brussel, of de Botanique (ook hier) omdat die – voor zover ik het van plaatjes en films in kan schatten – een beetje aan Central Park doet denken. maar eigenlijk ben ik gewoon verliefd op het Noorderplantsoen <3, gewoon in Groningen.

  2. Jaaa, lijkt me zo mooi! Wij waren 4,5 dag in NYC en doordat het daarvan 1 dag echt 24 uur keihard regende, hadden we o.a. voor dit geen tijd meer. Volgende keer!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen