Wat moet je vooral niet doen in New York City

Wat moet je vooral niet doen in New York City

Talloze tips zijn er te vinden over wat je echt zou moeten doen in New York City. Maar welke dingen kun je nu beter achterwege laten? Wat moet je vooral niet doen in New York City, deze 8 dingen kun je beter overslaan.

Wat moet je vooral niet doen in New York City

Alleen al op mijn blog vind je talloze artikelen over New York City en hoe je het meest uit je bezoek aan deze stad kunt halen. Leuk en handig, maar de dingen die je beter achterwege kunt laten zijn net zo handig om te weten. Zonde om je tijd te besteden aan dingen waarvan je achteraf denkt: die had ik beter kunnen overslaan, toch?

Deze dingen kun je beter overslaan in New York

Weten welke dingen je beter niet kunt doen tijdens je citytrip New York? Met deze tips haal je het beste uit je bezoek.

1. Betalen voor een Circle Line Tour

Een sightseeing cruise maken oer de Hudson River lijkt een echte must-do in New York. Maar het kost je ook meer geld dan nodig is. Maak in plaats daarvan gratis een retourvaart met de Staten Island Ferry, waarbij je in 25 minuten van Battery Park naar Staten Island vaart. Tijdens deze rit over de rivier kun je voor niks genieten van de skyline van Lower Manhattan én heb je ook gratis uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Vrijheidsbeeld NYC New York City

Maak een ritje met de Staten Island Ferry en geniet van een gratis uitzicht op het Vrijheidsbeeld in New York City ©watzijzegt.com

2. Alleen eten in bekende casual dining ketens

Niks mis met een bezoekje aan bekende Amerikaanse restaurantketens als Applebee’s of TGI Fridays, maar er zijn zoveel betere restaurants te vinden in NYC! Maak in plaats daarvan bijvoorbeeld gebruik van Foursquare, een handige app op reis.

Ik ben fan van de Explore functie, waarmee je handig kunt zoeken naar bijvoorbeeld restaurants en kunt selecteren op afstand, prijs en reviews. Zo heb ik al diverse malen lokale restaurants ontdekt waar ik vervolgens heerlijk en betaalbaar heb gegeten.

3. Shoppen bij Macy’s

Ja, het warenhuis Macy’s is een begrip en de etalages veranderen elke december in een prachtig kerstfestijn. Maar het warenhuis zelf is duur, druk en niet de moeite om uren door te brengen. Liever ga je winkelen in een van de vele boetiekjes die de stad rijk is. En Victoria’s Secret, want daarvoor maak ik dan wel weer een uitzondering.

4. Naar het dak van het Empire State Building

Ga in plaats daarvan liever naar Top of the Rock op Rockefeller Center: een stuk rustiger én goedkoper, plus je hebt het Empire State Building juist mooi als iconisch bouwwerk in je foto’s.

Manhattan gezien vanuit de lucht, New York CityTop of the Rock, New York City

Adembenemend uitzicht op Manhattan vanuit de lucht (boven) en vanaf Top of the Rock (onder) 

5. Een koetsrit door Central Park

Tenzij je Carrie Bradshaw heet en door een prachtig besneeuwd Central Park kunt rijden, moet je de koetsen vooral links laten liggen. Overschat, te duur én bijzonder dieronvriendelijk, dus doorkruis Central Park liever op de fiets of met de benenwagen. Er zijn eindeloze wandel- en fietspaden en zelfs speciale runner’s lanes waarover je je kilometers kunt maken.

6. Alles met de taxi

New York is groot maar om overal een dure taxi naar toe te nemen is zonde van je geld. Beter is het om bijvoorbeeld een 7-day Unlimited Ride MetroCard te kopen, waarmee je zo’n $30 een week lang gebruik kunt maken van de metro en lokale bussen. Of ga fietsen: er zijn talloze verhuurders van fietsen en guided bike tours. Zo fietste ik een ochtend door Brooklyn en zag zo veel meer dan te voet mogelijk was geweest.

Fietsen door New York City met Bikelyn

Fietsen door New York City is een super leuke manier om de stad te verkennen

7. Te lang rondhangen op Times Square

Times Square is een indrukwekkend en vooral hysterische plek in Manhattan en zeker de moeite van een bezoekje waard. Pas echter op dat je er niet te lang blijft hangen: het is er vaak schreeuwend druk, vol met toeristen en proppers die je naar hun comedy club proberen te halen en hoewel je grote kans hebt de Naked Cowboy hier te spotten, is dat geen hele avond waard.

New York City diary Times Square

8. Niet buiten Manhattan komen

Tijdens mijn eerste bezoeken aan New York kwam ik Manhattan niet uit. Er is zoveel te zien en doen dat je er met gemak een week kunt ronddwalen en dan heb je nog lang niet alles ervaren. Maar New York is veel groter dan alleen Manhattan! Zo is een bezoek aan Brooklyn een absolute must en een aangename aanvulling op je reisprogramma. Ook in de andere wijken is van alles te beleven en bezichtigen.

9. Te kort verblijf boeken

Als het gaat om een reis naar New York, is de duur van je verblijf een belangrijke factor om rekening mee te houden. De vraag “hoeveel dagen New York?” is dan ook een veelgestelde vraag onder reizigers. Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder je budget, reisdoel en persoonlijke interesses.

Over het algemeen raden we aan om minimaal vier dagen in New York te verblijven. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en te ervaren, terwijl je ook de tijd hebt om wat ontspanning in te plannen.

Lang weekend New York: tips en bezienswaardigheden

Wat je dan wel wil doen in NYC?

Lees ook mijn uitgebreide New York City Guide die ik regelmatig van een update voorzie!

Zelf op citytrip naar New York City?

Hotelkamers in NYC boek je onder meer hier. Of boek je gehele reis en verblijf in New York via Stedentrips.nl. Hier vind je vaak aantrekkelijke aanbiedingen en leuke extra’s als gratis tickets voor Top of the Rock.

Wat zou jij zeker wel of niet doen in New York?

11 reacties
 1. Hey, misschien een rare vraag maar ik zoek 5 etenswaren die je niet kan krijgen in New York. Voedingswaren tot gerechten. Dankjewel

 2. Handige tips! Afgelopen zomer in NY geweest voor een flitsbezoek maar ik wil zeker nog een keertje terug.

 3. Leuk lijstje! Alhoewel ik de Macy’s meestal wel fijne aanbiedingen vind hebben haha ;) Maar de echte boetiekjes zijn natuurlijk super leuk!
  Wij hebben ons ook laten overhalen om naar een Comedy Club te gaan, maar vonden het niet echt geslaagd…
  Ook niet doen: een dure tour naar het Vrijheidsbeeld betalen, terwijl je er met de Staten Island ferry gratis langs kunt varen en nog mooiere foto’s kan maken ook!

 4. Wij zijn even een dagje op naar NYC gereden, hebben wat op time square rond gelopen, echte pizza punt gegeten, en natuurlijk een hotdog van de straat haha.
  We zijn bij ground zero geweest en savonds naar zo’n comedy avond van hbo ergens in een kelder, was superrrr!
  Daarna wat gedronken in een Irish pub…

  Zou ooit nog wel eens terug willen, en dan wat meer tijd hebben.

  Ik heb een blog gepland staan voor binnenkort over mijn trip naar usa.

 5. Leuk artikel!

  Die mannetjes die je een comedy club in proberen te krijgen zijn trouwens helemaal niet zo verkeerd! Ik heb voor 10dollar een geweldige avond gehad tussen de hysterisch amerikanen en met als verassingsact Chris Rock! Dat noem ik nog is waar voor je geld!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Vier de herfst in New York: Central Park in de herfst

Vier de herfst in New York City

Boomtoppen die langzaam geel en oranje kleuren, dalende temperaturen en kortere dagen. Het najaar is niet voor iedereen favoriet, maar wereldstad New York komt tot leven tijdens de herfst! Vier de…