Krka National Park Kroatië (Photo by Milada Vigerova/ Unsplash)

Autovakantie Kroatië: tips voor je autovakantie door Kroatië

Kroatië is een land dat een roerige geschiedenis heeft gehad. Het heeft veel berggebieden en prachtige natuurparken. Met een oppervlakte van meer dan 56 duizend vierkante meter en maar 4,4 miljoen inwoners, is een groot deel van dit land ongerepte natuur. Dat maakt dit ideaal voor een autovakantie door Kroatië, waarin je de verschillende culturen en natuurgebieden van het land leert kennen.

Autovakantie door Kroatië

Een autovakantie door Kroatië biedt je de perfecte combinatie van natuur, cultuur, strand en lekker eten en de ultieme vrijheid om je eigen vakantie in te delen. Je rijdt er – zonder stops – in zo’n 13-14 uur heen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ruim 1300 kilometer in twee dagen te rijden en onderweg een tussenstop te maken in Duitsland of Oostenrijk.

Prachtige kustgebieden in Kroatië

Kroatië kent prachtige kustgebieden die je goed met de auto kunt verkennen. Het leukst is om met de auto naar de kust te rijden, deze ergens te parkeren en te voet over de rotsen gaan klimmen. Op de plekjes waar je niet met de auto kunt komen heb je de mooiste uitzichten die je zult tegenkomen tijdens je vakantie in Kroatië.

Ook vind je hier veel stranden waar je de lekkerste gerechten in de strandtentjes kunt eten. Het eten is hier goedkoop, dus je hoeft de auto niet vol te laden met eten als je een dagje op pad gaat.

Verrukkelijke wijnen in Kroatie

In het centrum van Kroatië vind je veel wijngaarden. In Nederland zijn de Kroatische wijnen niet zo bekend, maar wanneer je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, worden ze zeker een favoriet.

De Kroatische wijnen zijn zoet en hebben een hoog alcohol percentage. Uiteraard niet geschikt om tijdens de reis te nuttigen, maar je kunt van een wijnboerderij wel een paar flessen meenemen om die lekker op de camping in Kroatië op te drinken.

De natuur in Kroatie

Doordat een groot deel van het land onbewoond is, vind je hier veel prachtige natuur. In Kroatië vind je door het bergachtige landschap veel watervallen en deze zijn betoverend om te zien. In het Park Krka vind je een paar van de mooiste watervallen die er in Kroatië zijn.

Krka National Park Kroatië (Photo by Milada Vigerova/ Unsplash)

Foto door Milada Vigerova via Unsplash

Je mag dit park niet in met de auto. Je kunt hier zelfstandig doorheen wandelen, maar het beste kun je je laten begeleiden door een gids. Dan zie je namelijk de mooiste plekjes en weet je precies waar je onder de watervallen kunt doorlopen.

Is zo’n autovakantie Kroatië iets voor jou?

Boek hier een vakantie naar Kroatie

Foto’s via Sean MacEntee (CC BY 2.0)
4 reacties
  1. Ik ben er ooit geweest en wil er nog wel eens rondreizen icm Slovenië, maar mijn vriend loopt er nog niet warm voor helaas.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Met de trein door Duitstalig Europa

Interrail route: Reis met de trein door Duitstalig Europa

Met een Interrail pas reis je kriskras door Europa en bezoek je makkelijk je favoriete landen. Ik reisde onlangs met de trein door Duitstalig Europa en legde bijna tweeduizend kilometer…