Wat ik tot nu toe leerde van reizen - Natasja krokodil

7 dingen die je alleen op vakantie doet

Op vakantie gaan is fijn: even er tussenuit, nieuwe dingen zien en je dagelijkse sores achter je laten. Heerlijk, maar voor sommige mensen betekent het ook dat ze al hun dagelijkse gebruiken opzij zetten en zich ineens volkomen laten gaan. 7 dingen die je alleen op vakantie doet.

7 dingen die je alleen op vakantie doet

Je kent het wel: je bent lekker op vakantie op een bestemming waar je niemand kent en ineens gaan alle ‘normale’ regels overboord. Want je bent op reis dus je kunt lekker doen waar je zin in hebt toch? Deze dingen doe jij vast ook alleen wanneer je op vakantie bent!

1. Ontbijten tot je erbij neervalt

Veel hotels hebben een all-in ontbijt buffet. Dat dit soms niet meer is dan een paar broodjes, te hardgekookte eieren en koffie & thee doet daar niets aan af. Of je nu thuis ontbijt met een enkele cracker of een bakje yoghurt met muesli, zodra je een ontbijtbuffet spot op vakantie gaat het los. Een, twee, drie keer opscheppen en je kunt nog voor je überhaupt het hotel uit bent eigenlijk alweer een tukje gaan doen. Burp.

All you can eat breakfast buffet: eten tot je erbij neervalt

All you can eat breakfast buffet: eten tot je erbij neervalt

2. Fashion fails

Fashion fails komen overal voor. Maar bewuste fashion fails met outfits waarin je thuis nog niet dood gevonden wilt worden? Ja hoor, aantrekken en gaan! Zo liep ik zelf in Australië regelmatig rond in een mini-shortje van grijze joggingstof. Iets waarin ik me thuis absoluut niet in het openbaar zou durven vertonen, maar op reis? No worries mate!

3. Zonnebrand madness

Toegegeven, ik hou ook van een beetje zon op z’n tijd en was stiekem erg trots op mijn diep-gebronsde teint die ik na twee maanden Australië had verkregen. Maar het is wel een typisch vakantietrekje om juist dan zoveel en lang mogelijk in de zon te willen liggen. Bruin, bruiner, bruinst… of als je een beetje pech hebt, zo rood als een kreeft.

Timehop: Airlie Beach - Natasja

Na twee maanden reizen langs de oostkust van Australië was mijn huid diepbruin

 

4. Drinken op elk willekeurig tijdstip

Vooruit, ik heb ook weleens een wijntje gedronken bij een lunch en festivaldagen staan garant voor drinken ver voor 17-en. Maar een cocktail om 1 uur ‘s middags terwijl je op het strand ligt, een kan sangria bij de lunch of nog voor het avondeten een fles wijn bij het omkleden?

Day drinking galore op vakantie

Viva la vakantie: day drinking galore!

5. Overal rondwandelen in je bikini

De hele dag in bikini rondlopen en niet de moeite nemen iets fatsoenlijks aan te trekken. Gewoon, omdat het kan. Past overigens ook prima bij de eerder genoemde fashion fails, wanneer je in bikini de stad of een restaurant in gaat. Iets dat je gewoon thuis in je eigen stad waarschijnlijk niet eens in je hoofd zult halen.

6. Tuinen in bekende tourist traps

Zou je hier overwegen om op een kameel te rijden, op de foto met een koala of krokodil (guilty) in een open dubbeldekker door een stad te toeren of een hele dag achter een gids met omhoog gestoken paraplu aan te lopen? Juist.

Wat ik tot nu toe leerde van reizen - Natasja krokodil

Zeker op gebied van onder meer dierenwelzijn worden toeristen en reizigers zich steeds bewuster dat zo’n foto met een wild dier wel heel stoer kan zijn; voor het dier is het zelden (lees: nooit) goed… Je zult mij anno nu dan ook niet meer met een krokodil zien knuffelen.

7. Souvenir sukkels

Waar je thuis nog prima de hand op de knip kunt houden en alleen nuttige dingen koopt, gaan op vakantie vaak alle remmen los. Zelfs als je een week lang alle foute souvenirshops voorbij kunt lopen zonder te zwichten, gaat het vaak op de laatste dag alsnog mis en koop je koelkastmagneetjes, fout gevormde flesopeners, een plastic armbandje en natuurlijk, die sleutelhanger in de vorm van de Toren van Pisa kan er ook nog wel bij.

Koelkastmagneten

En ja, ook ik ben zo’n souvenir sukkel die I love New York mokken en koelkastmagneetjes koopt. Oeps.

Wat zijn dingen die jij alleen op vakantie doet?

18 reacties
 1. Hahaha ja fashion fails! Daar heb ik in het dagelijkse leven al last van, maar op vakantie helemaal. Vandaag bijvoorbeeld: een legergroene linnen broek die veel te wijd is en ongeveer halverwege m’n kont hangt. Daarop een vrolijk zwart met kleurige bloemen top en een vaaloranje O’neill vestje met grote blauwe bloemen. Waarbij de top nog tien cm onder mijn vestje vandaan kwam en dan grijs met roze sneakers. Maar ach, hier in Frankrijk kent niemand me ;-)!

 2. Oeehw deze vind ik echt heerlijk <3 Ik herken me gewoon in alle punten, maar vooral de fashion fails, zo heb ik in mijn maand in Amerika vooral rondgelopen in een sportbroekje en een tanktop, maar bij thuiskomst durfde ik de fotos waarop ik dat aanhad niet eens op facebook te zetten haha :)

 3. Zooo herkenbaar. Ik kom net terug van kroatie, teveel outfits meegenomen, maar altijd casual. Nog een volle buik. En de souvenirs die mijn broer en moeder zijn gaan sparen liggen klaar.

 4. Leuk om te lezen! Ik at afgelopen weekend veels te veel goddelijke brie van het ontbijtbuffet. Ik kom dan ook altijd aan na een tripje, oeps. En ja, de I love NY trui heb ik ook. Wij hebben er een sport van gemaakt om de lelijkste magneet te scoren voor m’n schoonzus. Blijft leuk! Ik zal er eens een stukje over schrijven ;-)

 5. Hihi, heeeeel herkenbaar! Vooral de fashion fails. Tijdens mijn backpackreizen draag ik de meest achterlijke combinaties, gewoon omdat het lekker zit. Of dat vieze shirt toch nog maar een dag aan omdat je geen zin hebt om te wassen…

  heerlijk!

 6. Dat ontbijt is wel heel erg herkenbaar. Heerlijk ook, allemaal yoghurtjes, die je thuis niet hebt. :) En een broodje erbij, eitje etc etc

 7. Haha, mooi stuk. Ik moet schuld bekennen aan al deze bovenstaande punten die je op vakantie doet. Al drink ik ook wel eens in Nederland een cocktail om 13u als het mooi weer is :-)

  Ik heb nog iets toe te voegen aan deze lijst: overal foto’s van maken! Gebouwen, natuur, mensen op straat, eten, mijn accommodatie etc. Alles wordt op vakantie vastgelegd, terwijl ik dat thuis niet met alles doe. Ik woon al 12 in Utrecht en heb de Dom nog niet eens op de foto…

  1. Die wilde ik er ook nog tussen zetten! Maar dan werden het 8 dingen die je alleen op vakantie doet ;-) Dom is trouwens wel een aanrader, ik stond er twee weken geleden voor het eerst bovenop!

 8. Hahaha! In Havana kregen wij ‘s ochtends om 10u eens te horen dat de koffie op was. Toen we vroegen wat er dan wel te krijgen was, vertelden ze ons: rum. Dus ach, mojito om half 11… best lekker wakker worden ;-)
  Groetjes,
  Esther.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen