Rens Kroes' Breakfast Cake

Ontbijten met de Breakfast Cake van Rens Kroes

Na enthousiaste recensies over Rens Kroes en mijn voornemen nu echt gezonder te gaan leven, ging ik overstag en kocht haar boek Powerfood.

Powerfood van Rens Kroes

Ik sta graag in de keuken maar een uitblinker in zoete baksels ben ik allerminst. Toch probeer ik af en toe iets nieuws. Zo kocht ik onlangs het boek Powerfood van Rens Kroes.

Powerfood bevat ‘pure recepten voor een happy & healthy lifestle’ zoals Rens Kroes omschrijft. Als voedingscoach heeft Rens zich de afgelopen jaren verdiept in een gezonde levenstijl. Eentje waarbij je niet aan crash diëten doet maar waarbij je door een combinatie van gezonde voeding, beweging en ontspanning een fit en gelukkig leven kunt leiden. Lekker eten is daarbij niet onbelangrijk. Klinkt goed, nietwaar?

Het boek ziet er prachtig uit en hoewel niet alle recepten zijn voorzien van een foto, staan er meer dan genoeg aanlokkelijke gerechten in. Van ontbijtrecepten en smoothie recepten tot alternatieven voor patat en minipizza’s van courgette.

Rens Kroes Breakfast cake: zo maak je ‘m!

Een kookboek kopen is natuurlijk ook koken. Ik koos voor een ontbijtrecept dat zo simpel werd beschreven dat zelfs ik het wel voor elkaar moest krijgen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 4 eieren
 • 4 grote bananen
 • 120 gr havervlokken
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
 • 1 handje gedroogde goji bessen
 • 1 handje gedroogde moerbessen (ik gebruikte in plaats daarvan een handje gedroogde tutti frutti)

Verwarm je oven voor op 180 °C.

Doe alle ingrediënten, op het gedroogde fruit na in een blender en mix tot je een dikke, romige massa hebt. Schenk dit mengsel in een kom en roer het gedroogde fruit er goed doorheen.

Doe de massa in een cakevorm (ik vette hem in met wat kokosolie) en zet de cakevorm 15-20 minuten in de oven, afhankelijk van het soort oven dat je hebt (in mijn combi-magnetron duurde het aanzienlijk langer en had de cake zeker 35 minuten nodig – je kunt met behulp van een satéprikker zelf controleren of je breakfast cake al gaar is).

Rens Kroes Breakfast Cake

Snij in plakken en enjoy! Dat deed ik in elk geval wel, en niet alleen bij het ontbijt. In de koelkast is deze breakfast cake een paar dagen houdbaar. Handig om in het weekend klaar te maken voor je aankomende werkweek dus!

Breakfast cake: een gezonde ontbijtcake van Rens Kroes

Bewaar de breakfast cake van Rens Kroes op Pinterest

Ontbijten met de Breakfast Cake van Rens Kroes

Ontbijten met de Breakfast Cake van Rens Kroes

Zelf het boek kopen en niet alleen de Rens Kroes Breakfast Cake maar nog veel meer gezonde gerechten maken? Powerfood is onder meer verkrijgbaar via Bol.com.

Meer smakelijke gerechten uitproberen? Probeer dan ook eens deze (ontbijt) recepten:

Ken jij Powerfood al? En wat is jouw favoriete ontbijt recept?

12 reacties
 1. Gisteravond gemaakt en vanmorgen gegeten. Lekker hoor! Goijibessen en moerbessen heb ik vervangen door dadels, rozijn en cranberry’s. Roeien met de riempjes die ik had :-). Maar zeker een aanrader!

 2. Het boek van Rens Kroeg staat bovenaan m’n wishlist, kan wel wat gezonde inspiratie gebruiken. Deze cake lijkt me echt heerlijk, snel es bakken. Perfect voor tussendoor op je werk of gewoon ‘s ochtends natuurlijk.

 3. Was lekker! Smaakt een beetje naar die banaan-ei pannenkoekjes, voor de mensen die dat kennen ;p

 4. Gewoon bij AH inderdaad, thanks. Ik heb ‘m inmiddels ook gemaakt, lekker! Hij ziet er bij jou wel een stuk mooier uit trouwens…

 5. Ik heb dit boek ook en deze staat bij mij ook bovenaan mijn lijstje om te maken. Waar shop jij die havervlokken? Ik heb me laten vertellen dat dat weer iets anders is dan gewoon havermout…

 6. Ik heb er inderdaad veel goede verhalen over gehoord, maar ik heb het boek nog niet gekocht. Daar komt vast nog wel verandering in dit jaar!

 7. Deze cake ziet er pretty pretty good uit! Hmmm, tis dat ik aan mn ontbijt zit, anders had ik spontaan iets lekkers gekocht hier;). Haar boek is echt een inspiratie! Dat je Kroeg ipv Kroes typte heeft dan toch wel iets hilarisch… ;)

  1. Haha! Standaard typo ja, kan er ook niets aan doen! ;-) Cool trouwens dat je in NY zit! Heb zelf drie keer in The New Yorker gezeten tijdens mijn stedentrips, lekker middenin Manhattan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen