Bikelyn Tours Brooklyn Natasja

Fietsen in New York: Op de fiets door Brooklyn met Bikelyn Tours

Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van Bikelyn Tours en hun georganiseerde fiets-tours door Brooklyn en raakte direct enthousiast. Drie keer raden wat ik tijdens mijn laatste bezoek aan New York dan ook deed. Juist, Fietsen door Brooklyn met Bikelyn Tours!

Fietsen in New York: Op de fiets door Brooklyn met Bikelyn Tours

Als Hollander is er natuurlijk maar één manier om een andere stad echt te leren kennen: op de fiets! Ik fietste eerder al door Delhi en Benidorm en vond het superleuk om deze steden op twee wielen te ontdekken. Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van Bikelyn Tours en hun georganiseerde fiets-tours door Brooklyn en raakte direct enthousiast.

Fietsen door Brooklyn met Bikelyn Tours

Hoewel veel mensen bij New York City vaak direct aan Manhattan denken, bestaat de stad in totaal uit vijf boroughs. Naast Manhattan is er nog The Bronx, Queens, Staten Island en last but not least, Brooklyn, een borough zo groot dat als het een stad op zichzelf zou zijn, het de vierde stad van de Verenigde Staten zou zijn! Het stadsdeel is ruim drie keer zo groter dan Manhattan en huist maar liefst 30% van de New Yorkers. Behoorlijk groot dus!

Niet vreemd dat Brooklyn steeds populairder wordt bij zowel inwoners als toeristen, met wijken als Williamsburg waar je steeds meer hippe koffietentjes en leuke winkels vindt. Een goede reden om op de fiets te stappen dus!

Fietsen door Brooklyn

‘s Ochtends vroeg stappen we de metro in richting Brooklyn. Bij de Nederlandse fietswinkel Rolling Orange Bikes (269 Baltic St) treffen we onze gids Daan en de andere deelnemers aan de fietstour. Na een korte check van de fietsen gaan we er meteen vandoor. Let’s ride!

Bikelyn Tours Brooklyn NYC
Bikelyn Tours Brooklyn NYC
Mazzola Bakery Brooklyn, NYCBikelyn Tours Brooklyn NYCBikelyn Tours Brooklyn Natasja

Vanaf Baltic Street fietsen we richting de oude havenbuurt Red Hook, een wijk met een New England feel, veel kunstenaars en artiesten. Vanaf de pier in Valentino Park heb je een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld en New York Bay. We fietsen door, langs de Brooklyn Cruise & Containers Terminals, op naar de wijk Cobble Hill. Een korte tussenstop bij Mazzola Bakery (192 Union St) – bekend om haar lard bread – houdt ons energieniveau op peil.

Brooklyn Heights

We maken een rondje door Brooklyn Heights, vol prachtige brownstone huizen en de Brooklyn Heights Promenade. Via DUMBO en Vinegar Hill komen we terecht in Williamsburg, waar we onder meer door de orthodox-joodse wijk fietsen en de straten ineens zijn gevuld met mannen met keppeltjes en die zo kenmerkende krullen en vrouwen achter een kinderwagen. Een schril contrast met andere wijken waar de straten gevuld zijn met koffietentjes, hippe modezaken en yuppen op jacht naar de nieuwste place to be.

Via de South Side fietsen we naar de North Side waar we een korte lunchstop maken in East River State Park. Vervolgens stappen we daar met fiets en al op de ferry die ons in sneltreinvaart terug naar DUMBO en de Brooklyn Bridge brengt.

Vanaf daar is het weer terug richting startpunt en eindbestemming Rolling Orange Bikes. Als we terug zijn en weer van onze fietsen stappen, zijn we zo’n vijf uur en 25 gefietste kilometers verder. Vermoeid (en natuurlijk een tikje verbrand, ik blijf Hollands) maar voldaan!

Bikelyn Tours Brooklyn Bridge NYC Bikelyn Tours Brooklyn Bridge
Bikelyn Tours Brooklyn NYCBikelyn Tours Brooklyn NYC

Ook op de fiets met Bikelyn Tours?

Er zijn verschillende mogelijkheden qua tours. De standaard dag tours duren van 09:30 tot 14:30 uur en kosten $85 per persoon (inclusief oranje fietsen, Nederlandstalige gids en een tocht met de East River Ferry. Lunch is daarbij niet inbegrepen. Je kunt ook een verkorte tour van zo’n 2,5 uur boeken voor $49 of in overleg een langere tour. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: www.bikelyntours.com

Wat je ook kiest, deze fietstochten zijn een ontzettend leuke manier om Brooklyn te verkennen en een aanrader als je eens iets anders wilt doen tijdens je New York stedentrip. Ga zeker fietsen door Brooklyn als je de tijd hebt dus; wij vonden het ons geld in elk geval meer dan waard!

Vind jij fietsen door een andere stad ook zo leuk?

8 reacties
  1. Leuk om te lezen Natasja! Ik ben het zeker met je eens dat een stad verkennen op de fiets “The way to go” is. Ik organiseer zelf ook fiets tours in Barcelona, ook een perfecte stad om door heen te fietsen. wanneer je een keer in het Geweldige Barcelona bent moet je zeker een keer met me mee komen fietsen.

    Saludos uit Barcelona :)

  2. Ik hou echt van fietsten in het buitenland. Vind dit echt een toptip, als ik ooit weer eens in die buurt ben ga ik dit zeker doen! Je bent een hollander of je bent het niet natuurlijk ;)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen