Lower Manhattan staat weer volledig op de kaart!

Ontdek wat te doen in Lower Manhattan (New York City)

De wijk Lower Manhattan heeft er door de jaren heen nieuwe hotels, geweldige plekken om te shoppen, fantastische restaurants van beroemde chef-koks en tal van attracties bij gekregen. Ontdek wat te doen in Lower Manhattan.

Ontdek wat te doen in Lower Manhattan (New York City)

In New York City is natuurlijk altijd van alles te doen, de stad staat niet voor niets bekend als de stad die nooit slaapt. Ook Lower Manhattan blijft in beweging en heeft er weer tal van nieuwe bezienswaardigheden en attracties bij gekregen. Van de opening van het luxe Four Seasons New York Downtown tot de onthulling van het gave Westfield World Trade Center shopping complex, de wijk staat weer volledig op de kaart!

Hotels, restaurants, parken, attracties en shopping malls zijn tijdens de transformatie van Lower Manhattan uit de grond geschoten. Van nieuwe parken tot enorme shopping centra: Ontdek wat te doen in Lower Manhattan met deze tips.

Winkelen in Lower Manhattan

Op het gebied van shoppen is Lower Manhattan momenteel een paradijs. In het Fulton Center kun je terecht voor handgemaakte producten, alle luxe modehuizen vind je in Brookfield Place.

Breng ook een bezoek aan Westfield World Trade Center shopping complex heeft meer dan 60 verschillende winkels. Dit winkelcentrum werd op 16 augustus 2016 geopend als het grootste winkelcentrum op Manhattan.

Adres: 185 Greenwich St, New York

Westfield World Trade Center in Lower Manhattan (foto via Unsplash)

Westfield World Trade Center in Lower Manhattan (foto via Unsplash)

Daarbij biedt de wijk tal van nieuwe attracties, zoals de One World Observatory in het One World Trade Center. Ter herdenking van de aanslagen op 11 september opent the National September 11 Memorial & Museum een nieuwe tentoonstelling.

Op zoek naar ontspanning? Pak dan de ferry naar Governor’s Island waar je kunt relaxen in het nieuwe park ‘the Hills‘ met uitzicht op de skyline van de stad.

Culinaire neighborhood: uit eten in Lower Manhattan

Trek gekregen? Dan kun je terecht bij een van de vele nieuwe restaurants en markten. Wereldberoemde chef-koks, nieuwe concepten en extra locaties van de beste restaurants van New York zijn een aantal dingen die je kunt verwachten in Lower Manhattan.

  • Le District (225 Liberty St, New York) is een Frans-geïnspireerde markt met heerlijke kazen, vlees, brood en meer.
  • De beroemde kok John-Georges Vongerichten gaat een foodhall-achtige vismarkt en restaurant openen in Pier 17. Pier 17 ligt in het Seaport District NYC en is doordrenkt van geschiedenis.
  • Tenslotte kun je voor de beste drankjes en een adembenemend uitzicht over Lower Manhattan terecht bij Loop Doopy Rooftop Bar. Loopy Doopy Rooftop Bar bevindt zich op de 16e verdieping van Conrad New York Downtown en kijkt uit over het Vrijheidsbeeld en de haven van New York.

Vrijheidsbeeld, NYC, USA

Hotels in Lower Manhattan

Of je nu op zakenreis of op vakantie bent, qua hotels is er voor ieder wat wils. The Beekman, a Thompson Hotel combineert historische architectuur met moderne luxe. Het hotel ligt op 500 meter afstand van de Brooklyn Bridge en het Westfield World Trade Center.

Divers, inspirerend en levendig – waar kunst en architectuur samenkomen in het hart van TriBeCa, Four Seasons Hotel New York Downtown ligt op een steenworp afstand van de meest authentieke buurten van de stad. Culinair genieten is hier ook gegarandeerd. Zo heeft bekende celebrity chef Wolfgang Puck hier zijn prijswinnende steakhouse CUT by Wolfgang Puck en kun je dus de beste steaks eten in het Four Seasons New York Downtown.

Meer lezen over wijken in New York City?

Check dan ook deze artikelen die ik schreef voor nog meer reisinspiratie over the city that never sleeps:

Ben jij al eens in Lower Manhattan geweest?

Dit wil je wellicht ook lezen