Lower Manhattan staat weer volledig op de kaart!

Ontdek wat te doen in Lower Manhattan (New York City)

De wijk Lower Manhattan heeft er door de jaren heen nieuwe hotels, geweldige plekken om te shoppen, fantastische restaurants van beroemde chef-koks en tal van attracties bij gekregen. Ontdek wat te doen in Lower Manhattan en het Financial District.

Ontdek wat te doen in Lower Manhattan (New York City)

In New York City is natuurlijk altijd van alles te doen, de stad staat niet voor niets bekend als de stad die nooit slaapt. Het zuidelijkste deel van het eiland Manhattan staat bekend als Lower Manhattan. Hier bevindt zich de voornaamste wijk en het commerciële en bestuurlijke centrum van New York.

Lower Manhattan is het gebied waar New York in de zeventiende eeuw is ontstaan. Vandaag de dag blijven wolkenkrabbers, financiële centra, culturele iconen en moderne ontwikkelingen zorgen voor een bruisende sfeer in de 21e eeuw.

Wat te doen in Lower Manhattan

Lower Manhattan omvat het gebied dat wordt afgebakend in het noorden door 14th Street, in het westen door de Hudsonrivier, in het oosten door de East River en in het zuiden door de haven van New York.

Ook Lower Manhattan blijft in beweging en heeft er weer tal van nieuwe bezienswaardigheden en attracties bij gekregen. Hotels, restaurants, parken, attracties en winkelcentra zijn tijdens de transformatie van Lower Manhattan uit de grond geschoten.

Winkelen in Lower Manhattan

Op het gebied van winkelen is Lower Manhattan een paradijs. In het Fulton Center (200 Broadway) kun je terecht voor handgemaakte producten, alle luxe modehuizen vind je in Brookfield Place (230 Vesey St).

Fulton Center - Full (48126530611).jpg

Foto door Ajay Suresh, (CC BY 2.0) via Wikimedia Commons

Westfield World Trade Center

Breng ook een bezoek aan Westfield World Trade Center. Dit winkelcentrum werd in augustus 2016 geopend als het grootste winkelcentrum op Manhattan. Je vindt het winkelcentrum in het helderwitte Oculus gebouw van de World Trade Center Transportation Hub.

Met meer dan 100 winkels variërend van kleding en schoenen tot technologie en cosmetica vind je hier vast iets naar jouw smaak. Bekende merken zoals Apple, Sephora, Dior Beauty Boutique, Kate Spade en Montblanc hebben hier een plek. Deze unieke ruimte organiseert ook speciale evenementen en herbergt diverse restaurants.

Adres: 185 Greenwich St, New York

Westfield World Trade Center

Foto door SpaceEconomist192, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ontdek het Financial District

Het Financial District is aantrekkelijk voor reizigers vanwege de rijke geschiedenis en  symboliek: Het is misschien niet de leukste wijk voor toeristen maar je kunt hier wel plekken te verkennen die een grote impact hebben gehad op het financiële en nationale landschap van de Verenigde Staten.

Het herinnert aan het verleden en biedt een kans om respect te betuigen aan degenen die zijn getroffen door tragische gebeurtenissen. Bovendien biedt het uitzicht op de indrukwekkende architectuur en moderne hoogbouw een unieke dynamiek die de geschiedenis van New York City weerspiegelt.

Bezoek het Financial District in Lower Manhattan, New York

Bezienswaardigheden in Lower Manhattan

Binnen Lower Manhattan zijn bezienswaardigheden zoals het stadhuis van New York, het Manhattan Municipal Building, het financiële district rond Wall Street en het World Trade Center te vinden.

Wall Street

Wall Street is het beroemde financiële hart van de wereld en trekt bezoekers vanwege zijn symbolische betekenis. Hier kun je de iconische Charging Bull en de Fearless Girl sculpturen zien, evenals het New York Stock Exchange-gebouw.

Loop langs het midden van het kinderkopjesblok van Wall Street tussen Broad en William Streets om houten inlegstukken te zien die aangeven waar de palen van de oorspronkelijke muur vroeger stonden.

Fearless Girl op Wall Street in Lower Manhattan (foto via Unsplash)

Fearless Girl op Wall Street in Lower Manhattan (foto via Unsplash)

One World Trade Center

Vaak aangeduid als de Freedom Tower, is dit indrukwekkende bouwwerk het hoogste in het westelijke halfrond. Deze nieuwe wolkenkrabber staat in de noordwestelijke hoek van het 6,5 hectare grote World Trade Center-terrein, op de plaats van het oorspronkelijke 6 World Trade Center. Het fungeert het als een eerbetoon aan degenen die zijn getroffen door de gebeurtenissen op 9/11.

Het herbergt ook het One World Observatory. Hier kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad. Ontdek meer over dit opmerkelijke gebouw en de unieke ervaringen die het biedt.

One World Trade Center in Lower Manhattan

9/11 Memorial & Museum

Deze indrukwekkende plek herdenkt de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001. Het monument en museum zijn zowel een eerbetoon als een educatieve ervaring.

Koop hier vast je ticket voor een tijdslot >>

Battery Park

Deze groene oase biedt een ontspannende plek om te wandelen, te genieten van het uitzicht op het Vrijheidsbeeld en deel te nemen aan veerboottochten naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld.

Trinity Church

De 85 meter hoge neogotische torenspits van de Trinity Church domineert het landschap van Downtown Manhattan. Het massieve donkere stenen gebouw met zijn gebeeldhouwde bronzen deuren, gotische torenspitsen en spitsbogen is een bijzonder voorbeeld van architectuur van de stad. Zeker nu het wordt omringd door moderne wolkenkrabbers.

Trinity Church huist de laatste rustplaats van Alexander Hamilton, de eerste Amerikaanse minister van Financiën. Je kunt de kerk dagelijks bezoeken: Trinity Church is meestal open voor publiek tussen 08.30 uur tot 18.00 uur. Het kerkhof is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Adres: Broadway at Wall Street: 89 Broadway

Trinity Church in New York

Staten Island Ferry

Hoewel het geen typische bezienswaardigheid is, is de gratis Staten Island Ferry een geweldige manier om een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld te krijgen.

Ben je op zoek naar ontspanning? Pak dan de ferry naar Governor’s Island waar je kunt relaxen in het park ‘the Hills’ met uitzicht op de skyline van de stad.

Uit eten in Lower Manhattan: culinaire neighborhood

Trek gekregen? Dan kun je terecht bij een van de vele (nieuwe) restaurants en markten. Wereldberoemde chef-koks, nieuwe concepten en extra locaties van de beste restaurants van New York zijn een aantal dingen die je kunt verwachten in Lower Manhattan.

  • Le District (225 Liberty St, New York) is een Frans-geïnspireerde markt met heerlijke kazen, vlees, brood en meer. In deze enorme foodhal vind je tal van fancy restaurants, kramen en food stations met lekkere hapjes.
  • De beroemde chef-kok John-Georges Vongerichten gaat een foodhall-achtige vismarkt en restaurant openen in Pier 17. Pier 17 ligt in het Seaport District NYC en is doordrenkt van geschiedenis.
  • Tenslotte kun je voor de beste drankjes en een adembenemend uitzicht over Lower Manhattan terecht bij Loop Doopy Rooftop Bar. Loopy Doopy Rooftop Bar bevindt zich op de 16e verdieping van Conrad New York Downtown en kijkt uit over het Vrijheidsbeeld en de haven van New York.

Hotels in Lower Manhattan

Of je nu op zakenreis of op vakantie bent, qua hotels is er voor ieder wat wils. The Beekman, a Thompson Hotel combineert historische architectuur met moderne luxe. Het hotel ligt op 500 meter afstand van de Brooklyn Bridge en het Westfield World Trade Center.

Divers, inspirerend en levendig – waar kunst en architectuur samenkomen in het hart van TriBeCa, Four Seasons Hotel New York Downtown ligt op een steenworp afstand van de meest authentieke buurten van de stad. Culinair genieten is hier ook gegarandeerd. Zo heeft bekende celebrity chef Wolfgang Puck hier zijn prijswinnende steakhouse CUT by Wolfgang Puck en kun je dus de beste steaks eten in het Four Seasons New York Downtown.

Meer lezen over wijken in New York City?

Check dan ook deze artikelen die ik schreef voor nog meer reisinspiratie over the city that never sleeps:

Ben jij al eens in Lower Manhattan geweest?

Dit wil je wellicht ook lezen