Ga je op reis? Vergeet het visum niet!

Ga je op reis? Vergeet het visum niet!

Bij het boeken van een reis bewandelen veel mensen de omgekeerde weg. Men wordt verliefd op alle mooie plaatjes van de bestemming en is druk bezig met de hele reis alvast te romantiseren in hun eigen fantasie. In alle enthousiasme wordt er direct vrij geregeld op werk en de reis wordt geboekt, waarna een post op social media met “Yes, we gaan naar [vul maar een exotische bestemming in]!” natuurlijk niet kan uitblijven. Maar hoe zit het met het visum?

Ga je op reis? Vergeet het visum niet!

Een reisvisum is vaak een van de meest belangrijke factoren van de hele reis. Want voor sommige landen geldt: zonder visum is er geen reis. Andere landen willen weer een vliegticket/boekingsbevestiging zien alvorens ze een visum uitgeven. Bekijk dus voordat je wilt gaan boeken of een visum nodig is voor jouw bestemming. Je kan een visum tegenwoordig makkelijk online regelen bij de vele visumsites, Google kan je hier weer een eind op weg helpen.

Ga je op reis? Vergeet het visum niet!

Ook een noemenswaardige kanttekening, je krijgt lang niet altijd je geld terug wanneer je jouw vliegtickets wilt annuleren. De meeste vliegtickets zijn namelijk niet restitueer baar en dit maakt de situatie alleen nog maar extra cru indien je geen visum hebt weten te krijgen.

Sommige annuleringsverzekeringen bieden uitkomst wanneer je vliegtickets hebt geboekt maar geen visum kunt bemachtigen. Echter willen deze verzekeringsmaatschappijen wel zien dat je er alles aan hebt gedaan om het visum te bemachtigen. Ben je dus 2 dagen voor je reis begonnen met het regelen, dan is het zo gezegd je eigen schuld.

Het beste is eigenlijk dus om deze volgorde aan te houden:

  1. Vergelijk alle data om te kijken welke vliegtickets het goedkoopst zijn.
  2. Kijk of er een visum nodig is voor deze bestemming, zo ja? Heb je een vliegticket nodig voor de visumaanvraag? Zo nee, ga dan naar punt 3.
  3. Heb je geen vliegticket nodig voor je visum? Boek vervolgens pas je vliegtickets en hotel nadat je visum is binnen gekomen.
  4. Reis en geniet!

Visum geregeld?

Dan start de zoektocht naar goedkope vliegtickets! Over het algemeen geldt de regel “hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vliegtickets zijn”. Begin dus ruim op tijd met het vergelijken van alle mogelijke vlucht combinaties naar jouw bestemming.

Een goede optie voor het boeken van je vliegtickets is SchipholTickets.nl. Hier kun je naast online boeken, ook telefonisch advies krijgen van een van hun reisconsultants, mocht je er online niet uitkomen.

Hoe bereid jij je voor op een reis?

Dit artikel kwam tot stand dankzij Schipholtickets.nl
Lees hier mijn disclaimer.
3 reacties
  1. En vergeet niet dat je paspoort voor sommige locaties minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Dat heb ik een keer gehad. Heel veel stress later, heb ik het op kunnen lossen, maar ik had bijna mijn vlucht gemist…

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, Duitsland

Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Sprookjesachtige bestemmingen, ik zet ze altijd graag op mijn bucketlist. Fijn om inspiratie op te doen voor een volgende reis of om gewoon even weg te dromen in de hoop…