Gin & Tonic

De wereld rond met de beste gin tonics op International Gin & Tonic Day

Populair zijn ze zeker, de gin tonic die ook ik geregeld drink tijdens een avondje uit. En zoals voor alles, is er een internationale dag voor. Voor GT’s zijn het er zelfs twee: zowel 19 april als 19 oktober – zijn gebombardeerd tot International Gin & Tonic Day. Dit zijn een paar van de beste bestemmingen voor gin & tonic liefhebbers.

De wereld rond met de beste gin tonics!

Wist jij dat de gin & tonic ooit door de Britse Oostindië Compagnie werd bedacht als medicijn tegen malaria? It’s come a long way since: tegenwoordig is het een veelzijdig drankje, zijn er eindeloos veel soorten en worden er zelfs gin festivals georganiseerd. En hoewel de grote buzz in Amsterdam inmiddels alweer voorbij lijkt, groeit de populariteit van gin tonic in de rest van Nederland nog steeds (tja, wij zijn nu eenmaal niet net zo hip als onze hoofdstad).

De beste gin-bars ter wereld

Weten waar je moet zijn voor de allerbeste gin tonics? Ga de wereld rond en bezoek deze gin-bars over de hele wereld!

The Ginstitute, Londen

The Ginstitute is, sinds de opening door vier barmedewerkers in een kamer boven een pub in Londen, een bescheiden maar geniaal concept gebleken: de gin-proeverijen zijn booming business! De zaak heeft vier verdiepingen; je vindt er een distilleerderij en een proeverij op de benedenverdieping, een gelikte cocktailbar op de begane grond en de gin tonic-winkel GinTonica.

Volg een geschiedenislesje over het maken van gin, proef de fijnste soorten gin, creëer je eigen botanische mix en neem een fles gin mee voor thuis.

The Distillery, 186 Portobello Road, London

Lees ook: A Weekend Guide To Shoreditch | Londen

Foodhallen, Amsterdam

Te midden van de drukte van de Foodhallen in Amsterdam – een gerenoveerde fabrieksruimte vol met food trucks – vind je achterin de hal de ginbar. De vriendelijke barmedewerkers helpen je een gin te kiezen uit het verleidelijke menu; kruidnagel met sinaasappel en lychee met grapefruit zijn erg populair.

Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Gin & Tonic

Foto door santypan, via Shutterstock

Gin Palace, Melbourne

Gin Palace in Melbourne was één van de eerste bars ter wereld die meededen aan de gin-renaissance en is een hommage aan de ontuchtige 19e eeuwse gin-paleizen. Het interieur is uitgelaten decadent en de drankjes zijn ronduit heerlijk.

10 Russell Place, Melbourne, Victoria, Australia

Bobby Gin, Barcelona

Spanjaarden zijn de grootste gin-drinkers van Europa en Spanje is wellicht de beste plek ter wereld om gin te proeven. De hele hype begon met een groep top-chefs die – al gin drinkend – aan het netwerken waren in San Sebastian. Ook was gin het populairste drankje in het beroemde restaurant El Bulli.

Spaanse cocktailmixers nemen gin erg serieus en experimenteren erop los met versieringen en smaken; gerookt, kruidig, fris – ze hebben precies wat jij wilt. En de medewerkers van Bobby Gin in Barcelona weten dat al op het moment dat jij binnenkomt.

Carrer de Francisco Giner, 47, 08012 Barcelona, Spanje

The Botanical Club, Milaan

Voor echte gin-liefhebbers is The Botanical Club in Milaan een geweldige plek om gin nog meer te leren waarderen en is het de eerste destilleerderij van kleine oplagen in Italië. Lokale planten en kruiden staan centraal op het unieke menu (denk aan ruime porties sappige, zoete Italiaanse tomaten en basilicum), samen met een enorme reeks aan mixjes.

Bathtub Gin, New York

De naam Bathtub Gin is geïnspireerd op de ‘speakeasies’ – bars waar tijdens de Amerikaanse drooglegging illegaal drank werd geschonken – en verwijst naar hoe men zelf thuis alcohol destilleerde. Deze relaxte bar middenin het Meatpacking District van New York ligt, maakt verschillende brouwsels op basis van gin, met toevoegingen zoals wilde bloemenhoning, verse salie en lavendel. Aanrader!

132 9th Ave, New York, NY 10011, Verenigde Staten

New York City Guide

Atlas, Singapore

Onlangs heeft Atlas in een groots art-deco gebouw in Singapore op de gehele begane grond de langverwachte opening gevierd. In dit gebouw waan je je spontaan in The Great Gatsby: symmetrische wenteltrappen, bronzen beelden, sierlijke patronen en veel goud en donkerrode kleuren. Laat je verrassen door de duizenden types gin die er beschikbaar zijn, inclusief custom made gins en zeldzame, historische en vintage gins.

Waar drink jij je gin tonics het liefst?

Bron: Booking.com.

Dit wil je wellicht ook lezen