Curaçao Lions Dive polaroid

Reisverslag dag 2: dit deed ik op een dag op Curaçao

Onze eerste volle dag op Curaçao smaakte naar meer. En meer kwam er. Een snelle golf clinic op misschien wel een van de mooiste golfbanen in de Caraïben, heerlijke diners aan het strand en creatieve uitspattingen met het culturele symbool van Curaçao.

Reisverslag dag 2: zo bracht ik mijn dag door op Curaçao

Op onze derde dag ontbijten we bij het prachtige Santa Barbara Beach & Golf Resort. Dit elegante resort kijkt uit over een azuurblauwe lagune, huist een spa, vier restaurants en een uniek ontworpen golfbaan, waar wij later op de ochtend een golf-clinic zullen krijgen. Je allereerste balletje slaan op een golfbaan als deze is allesbehalve een vervelende ervaring!

Wat een fijne plek om de dag te starten.

Doen op Curacao: 10 plekken op Curaçao die je niet mag missen

Hotspots in Willemstad

De Gouverneur Curacao

De rest van de dag staat vooral in het teken van enkele hotspots op Curaçao. We lunchen bij De Gouverneur, restaurant & café aan de Otrabanda waterkant, middenin Willemstad. In dit gerestaureerde 18e eeuwse pand kun je lunch, diner, meetings, wijnproeverijen en – als je tot de late uurtjes door wilt gaan – de Motown Soul Bar.

Terwijl de vangst van de dag gretig aftrek vindt, kies ik voor een frisse salade met geitenkaas. Beiden blijken aanraders!

Lunchen bij Gouverneur in Willemstad Lunchen bij Gouverneur in Willemstad

Rock Beach Curacao

Diner eten we op relaxte strandspot Rock Beach (Pietermaai 44-50, Willemstad). Deze laid-back spot is alleen open in het weekend maar dan heb je ook wel meteen de beste spot voor een BBQ op het strand of een drankje aan de bar, met live muziek op de achtergrond. Een hamburger, verse frietjes en live salsa – als je ergens het ultieme Carribean gevoel wilt krijgen, kan het hier!

Hotspot Curacao: eten en dansen bij Rock Beach

Restaurant en Club St. Tropez

We sluiten de avond af bij Saint Tropez Ocean Club, een restaurant & club met een Frans tintje. Er ligt een aanlokkelijke lounge pool, maar die laat ik voor vanavond maar links liggen. In plaats daarvan geniet ik van een gin-tonic terwijl de zee achter me tegen de rotsen slaat en de avond valt.

Pietermaai 152, Willemstad, +599 (9) 461 – 7727

Restaurant en Club St. Tropez op Curacao

Restaurant en Club St. Tropez op Curacao

Ontspanning & cultuur op Curacao

Curaçao laat je even ontsnappen aan je dagelijkse leven en beslommeringen. Ultiem ontspannen hoort bij zo’n vakantie en daarom mag ik genieten van uitgebreide massage aan het strand bij Lions Dive & Beach Resort. Mijn stijve spieren worden stevig onder handen genomen maar een uurtje later voel ik me als herboren. Zo wil ik elke dag wel beginnen!

Na deze massage bij Lions Dive is het tijd voor een lunch bij The Greenhouse Restaurant aan de Curaçao Beach Boulevard. Het restaurant heeft een internationale keuken en serveert zowel Libanese, Griekse en lokale gerechten maar zodra wij sushi op de kaart zien staan, weten we het wel.

Laat je masseren bij Lions Dive Beach Resort Curaçao Curaçao Lions Dive polaroid Natas Hotspot Greenhouse Curacao sushi

Chichi dolls

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit van had gehoord maar de chichi® dolls van kunstenares Serena Israël waarmee ze een ode brengt aan de ‘oudste dochters’ van Curaçao maken inmiddels wereldfaam. Op het terrein van haar art factory worden de dolls gemaakt, beschilderd en verkocht. Met haar art factory ondersteunt de van oorsprong Berlijnse Serena ook de lokale bevolking: er werken inmiddels zo’n 60 schilders uit de omgeving die daarmee geld verdienen.

Wij mogen tijdens een workshop zelf aan de slag. Erg artistiek aangelegd ben ik helaas niet maar het beschilderen van mijn eigen chichi doll blijkt een verrassend rustgevende activiteit.

Serena’s Art Factory Curacao
Maak je eigen ChiChi doll bij Serena’s Art Factory Curacao
Serena’s Art Factory chichi Natasja
Serena’s Art Factory chichi Natasja

Vakantie Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Dit wil je ook niet overslaan op Curaçao

 • Ga lunchen bij De Gouverneur (De Rouvilleweg, Willemstad, +599 9 462 5999)
 • Laat je verwennen met een uitgebreide massage bij het Lions Dive & Beach Resort (Bapor Kibra, +599 9 434 8888)
 • Koop of beschilder je eigen chichi doll bij Serena’s Art Factory (Jan Louis 87 A, Sta. Catharina, Banda Ariba, +599 9738 0648)
 • Sushi of internationale keuken, het kan bij The Greenhouse (Greenhouse 3 Restaurant, Curacao Beach BLVD 4619009)
 • Drink een cocktail bij Saint Tropez Ocean Club (Pietermaai 152, Willemstad)
 • Ga voor een BBQ of dansen op het strand naar Rock Beach (Pietermaai 44-50, Willemstad)
 • Saint Tropez Ocean Club (Pietermaai 152, Willemstad) is de plek voor wining, dining en cocktails terwijl je achterover leunt op een lounge bank

Wat zijn jouw ultieme tips voor Curaçao?

16 reacties
 1. Hè wat ziet dat er allemaal fijn uit zeg! Ik word er wel een tikkeltje jaloers van hoor ;)
  – X Marloes

 2. Ik hoop voor mezelf stiekem dat het nu afgelopen is met posts over Curacao want ik wil er telkens zó graag heen als ik weer nieuw beeld zie <3

 3. Ik moest bij die poppen gelijk denken aan een enorm beeld wat zeker gedurende 1,5 jaar in de stationshal van Zurich hing (en misschien nog hangt?). Op de website van Chichi wordt het echter niet vermeld.

  Zie dit plaatje.

  Wat denk jij?

  1. Oeh, daar lijkt het inderdaad wel op! Maar er wordt een andere kunstenaar bij genoemd, die staat wel echt los van de chichi dolls.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen