Blauw Curaçao: bezoek het strand bij Grote Knip (Kenepa)

Wat te doen op Curacao: 11 must do Curaçao tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Curacao en wil je weten wat je hier allemaal kunt doen en bekijken? Ik ontdekte 11 plekken op Curaçao die je niet wil missen: dit wil je doen op Curacao!

Dit wil je doen op Curacao: 11 plekken op Curaçao die je niet wil missen

Bon bini dushi! Curacao is zo’n typische tropische bestemming waar je helemaal tot rust komt met zon, zee en strand. Toch is er veel meer te doen en voor ieder wat wils. Of je nu puur voor zon, zee en strand komt, natuurliefhebber bent of juist avond aan avond wil dansen en actief de wereld op en onder water wilt verkennen, Caribisch eiland Curaçao heeft het allemaal. Deze 11 dingen wil je zeker doen op Curacao!

Wat te doen op Curacao: tips

1. Centrum van Willemstad

Cliché maar toch echt niet te missen: de beroemde Handelskade van Willemstad met de bekende pontjesbrug en vele vrolijk gekleurde huizen. Dwaal door de straten, snuif de lokale sfeer op op de drijvende markten of breng een bezoek aan de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge uit 1732. Wil je meer weten over Willemstad en haar geschiedenis? Boek dan zeker een stadswandeling met een gids.

Op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Wat te doen op Curaçao: bezoek Willemstad ©watzijzegt.comBoek een vakantie naar Curacao met TUI.nl

2. Relaxen bij Karakter

Voor een perfecte combi tussen lekker eten, koele cocktails, luie strandstoelen en een verfrissende duik in zee op z’n tijd, moet je naar Karakter Curacao. Het ultieme vakantiegevoel terwijl je uitkijkt of azuurblauw water, wat wil je nog meer? Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Tussendoor even zwemmen en relaxen op een van de strandbedjes en je komt je vakantiedagen wel door.

Coral Estate, Rif St. Marie, Willibrordus, Curaçao

Karakter Curaçao - 3x vakantie favorieten

Check voor meer culinaire Curaçao hotspots ook deze blog post.

3. Beklim de Christoffelberg of maak een jeepsafari

De bekendste berg van Curaçao kun je van afstand bewonderen of, als je ‘s ochtends vroeg genoeg uit de veren bent, zelf beklimmen voor een prachtig panorama uitzicht over het eiland. Niet hoog, wel erg steil! Het park is geopend van 6 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s middags. Er zijn 8 verschillende hiking trails voor zowel beginnende als geoefende wandelaars. Een kaartje kost Nafl. 25.00 (US$ 14.50) per persoon.

Blauw en groen van Curaçao - beklim de Christoffelberg

Het omringende Christoffelpark is het grootste natuurpark van het eiland en de ideale spot voor een jeepsafari. Deze kun je zelf maken, er gaan twee wegen  – zorg wel voor een stevige auto want de wegen erheen zijn behoorlijk pittig. Je kunt ook met een van de dagelijkse jeeptours vanuit Willemstad mee.

4. Must do: Lunchen bij Marshe Bieu

Tijdens je verblijf op Curaçao moet je minstens een keer lunchen bij Marshe Bieu (De Ruyterkade, Willemstad – ook wel Plasa Bieu genoemd). Deze oude markt is beroemd om de geweldige lokale cuisine en huist diverse restaurants. Aan lange tafels eet je vervolgens je gerechten van je keuze op.

Een flinke lunch is zeer betaalbaar en van maandag t/m zaterdag mogelijk tot 15 uur. Zorg wel dat je op tijd bent, het is populair en vaak druk.

De Ruyterkade, Willemstad, Curaçao

Eten bij lokale markt Marshe Bieu in Willemstad

Voor meer tips en hotspots op Curaçao, moet je zeker dit even lezen: 9x hotspots op Curaçao.

5. Bekijk het natuurschoon van Shete Boka

Het natuurgeweld van Shete Boka is een van de prachtige bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft. Met grof geweld knallen de golven van de knalblauwe oceaan hier op de ruige rotsen, met soms metershoge witte pilaren van zeewater als gevolg. Het park huist diverse baaien waar zeeschildpadden kun eieren leggen.

Het tien kilometer lang uitgestrekte natuurpark is voor iedereen een aanrader. Je kunt de baaien van Shete Boka zowel met de auto als lopend bezoeken. Hou wel rekening met het moment van de dag en probeer een lange wandeling in de volle zon te vermijden. Toegang kost Naf. 17,50 (US$10.00) per persoon, je kunt het park dagelijks bezoeken tussen 09:00 – 16.00 uur.

Voor meer informatie over Shete Boka National Park en toegang bezoek je www.shetebokapark.org

Blauw Curaçao Shete Boka

Must see op Curaçao: het indrukwekkende natuurgeweld in natuurpark Shete Boka

6. Op de foto met Dushi Curaçao

Een tikje toeristisch en toch niet minder leuk wanneer je op Dushi Curaçao bent. Een fotomomentje bij de beroemde dushi letters hoort er natuurlijk ook bij; zeker in dit tijdperk van social media en selfies. Klik!

Op de foto met DUSHI en CURACAO in het Queen Wilhelmina ParkOp de foto met de Curacao letters (foto via Unsplash)

Must do op Curaçao: Op de foto met DUSHI en CURACAO in het Queen Wilhelmina Park

7. Maak je eigen kunst bij Chichi dolls art factory

Je artistieke kant aanspreken op Curaçao? Breng een bezoekje aan de art factory waar de chichi® dolls van kunstenares Serena Israël worden gemaakt. Met deze bekende Curaçaose beeldjes worden de ‘oudste dochters’ van Curaçao geëerd én de lokale bevolking ondersteund. Je kunt reeds beschilderde dolls kopen in het winkeltje of een workshop boeken en zelf aan de slag.

Bezoekadres Serena’s Art Factory: Juan Luis 87a (aan de weg naar de Struisvogelfarm in het oostelijk deel van Curaçao)

Open dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur; maandag, zondag en feestdagen gesloten

10 plekken op Curaçao die je niet mag missen: Serena’s Art Factory chichi Natasja

Maak je eigen kunst bij Chichi dolls art factory. Meer info en foto’s in deze travel diary.

8. Dansen bij Jan Thiel

Het nachtleven op Curaçao is meer dan goed vertegenwoordigd. Van strandtenten tot jetset clubs, je vindt er ongetwijfeld iets naar je gading. Wat je zeker een keer moet doen is dansen op het strand, bij Zanzibar Jan Thiel bijvoorbeeld. Live muziek, koude biertjes, voeten in het zand en dansen maar! Als je hier ook een hotelkamer boekt of in een van de luxe Lotus Villa’s verblijft, rol je daarna zo je bed in!

Kaya Damasco, Jan Thiel, Willemstad, Curaçao

Niet te missen op Curacao: 10 plekken op Curaçao die je niet zou moeten missen: Dansen bij Jan Thiel Beach

9. Bezoek stranden Grote & Kleine Knip

Idyllische stranden Grote Knip en kleiner zusje Kleine Knip (Kenepa) zijn de bekendste stranden Curaçao. Hier geniet je samen met locals van zon en zee. Grote Knip is het typische ansichtkaart strand, terwijl Kleine Knip net wat meer rust biedt. Lekker luieren en genieten kan op beide stranden prima. Je vindt beide stranden aan de westkant van Curaçao.

Blauw Curaçao: bezoek het strand bij Grote Knip (Kenepa)

Lees ook: Mooie boutique hotels op Curacao

Wil je liever een ander kleur strand? Bij Playa Forti vind je zwarte kiezels in plaats van wit zand. Durfals springen hier van de rotsen de zee in.

10. Ontdek de onderwaterwereld van Curaçao

Eigenlijk maakt het niet zo uit waar je dit doet, maar je moet op z’n minst één keer een snorkelset zien te bemachtigen en je kop onder water steken. Want de onderwaterwereld van Curaçao leeft! In het azuurblauwe water spot je allerlei soorten zeedieren, koraal en sponzen. Van kleine visjes in grote scholen tot grote joekels die je liever uit de weg zou gaan, onder water is er genoeg te zien.

Er zijn meer dan 60 plekken waar je prachtig kunt snorkelen. Ga op zoek naar een duikschool of zoek zelf een (rustig) strand op vanaf waar je kunt snorkelen.

Wat te doen op Curacao: ga snorkelen op een van de vele prachtige plekken in Curacao

Wat te doen op Curacao: ga snorkelen op Curacao

11. Zonsondergang op het strand

En, last but not least: bekijk elke avond een prachtige zonsondergang op een van de stranden van Curaçao. De hemel verkleurt prachtig terwijl je de zon langzaam in zee ziet zakken. Een perfecte afsluiting van je vakantiedagen op dit eiland.

Sunset Zanzibar, Curaçao

Lees ook deze artikelen over de ABC-eilanden:

Wil je dit ook allemaal doen op Curacao? Vind hier de beste hotel-deal!Booking.com

Wat is jouw ultieme must do op Curaçao?

13 reacties
  1. Tof lijstje! Curacao trok me eigenlijk nooit zo, ik denk vooral omdat ze op Aruba niet zo heel te spreken waren over het eiland. Maar na het zien wat dit lijkt het me toch wel heel leuk! :)

  2. leuk om te lezen. volgende week ga ik heerlijk naar curacao. dus ik denk dat jou lijstje wel grotendeels afgevinkt wordt.
    X diana.

  3. Dit semester was ik van plan om voor mijn minor een half jaar in Curacao te gaan studeren. Helaas ging het last minute allemaal niet door (stomme Fontys die moeilijk deed) maar ik wil er alsnog graag een keer heen! Leuk lijstje heb je gemaakt. Vooral het snorkelen stond bij mij hoog bovenaan mijn to do list :)

  4. Leuke lijst! Ik vond Shete Boka, Het beklimmen en het van de Christoffelberg echt super! Inderdaad is het slavernijmuseum erg boeiend, die heb ik ook op mijn hoogtepuntenlijstje staan. En Klein Curaçao.. en de Blue Room…! :D

    1. Jaaa, wat dat betreft was het jammer dat wij een vast programma hadden. Er was geen tijd om die dingen ook nog te bezoeken, bummer! Goeie reden om nog eens te gaan though :D

    1. Goede tips Marc! Ben er tijdens mijn trip zelf niet geweest, alleen in de synagoge. Vandaar dat die er wel in staat en jouw suggesties niet :) Maakt ze niet minder het bezoeken waard natuurlijk.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen