14 foto's uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars

14 foto’s uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars

De bijzondere gelaarsde vorm van Italië kennen we allemaal. Ik bracht er een paar heerlijke dagen door in Puglia – de hak van de Italiaanse laars – en laat je in 14 foto’s alvast kennis maken met deze vrijwel onontdekte regio.

14 foto’s uit de hak van de Italiaanse laars

Slechts een keer eerder was ik in de hak van de Italiaanse laars, toen ik een volle dag in de haven van Brindisi moest wachten op een veerboot naar Griekenland. Dit keer bleef ik met beide benen aan vasteland en verkende ik Puglia tot in de kleine uithoeken.

En terwijl de charmante stadjes en bochtige wegen nog in mijn hoofd rondvliegen, heb ik vast 14 foto’s uit de hak van de Italiaanse laars voor je.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Geen bezoek aan Italië zonder een verse cappuccino in de ochtend! Kleurrijke straten en bloemrijke balkonnetjes zijn slechts enkele van mijn Italiaanse favorieten; gelukkig stelt ook Puglia niet teleur.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Een wit havenstadje tegen een azuurblauwe zee, kenmerkend voor de regio. Net als de witte trulli waar Puglia om bekend staat, tegenwoordig vaak omgetoverd tot heerlijke vakantieverblijven.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

De witte trulli van Alberobello zorgden er zelfs voor dat het stadje op de Werelderfgoedlijst terecht kwam. Ik vind de vele witte muren en verstopte hoekjes sowieso een genot voor het oog en zou het liefst uren vanaf dit stoeltje naar Italiaanse taferelen kijken.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Lang leve Italiaanse gelato, ik kan er geen genoeg van krijgen! Net als van de idyllische straatjes en doorkijkjes, zoals dit steegje in Polignano a Mare.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Daar vind je ook dit prachtige uitzicht op een van de bekende kliffen van Polignano a Mare. De typische Piaggio Apes rijden nog overal door Puglia.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Het witte stadje Ostuni maakt haar bijnaam meer dan waar: witte huizen waar je ook kijkt. Gelukkig zijn er in Puglia ook genoeg kleurrijke straten te vinden.

Instalife: 14 foto's uit de hak van de Italiaanse laars

Na eindeloze dagen dwalen door de straten van Zuid-Italiaanse stadjes is er niets fijners dan wakker worden in je trulli en ontbijten in de zuidelijke buitenlucht.

Ik kan niet wachten om weer eens terug te gaan: er is zoveel moois te zien en ontdekken, meer dan genoeg reden om Puglia als reisbestemming te kiezen!

Ontdek meer over Puglia in de hak van Italië

Nieuwsgierig geworden? Ik schreef nog meer over mijn rondreis: lees meer en ontdek wat je echt moet weten over deze bijzondere regio in de hak van de Italiaanse laars!

Deze foto’s publiceerde ik al op mijn Instagram feed. Volg me daar voor meer foto’s. 

20 reacties
 1. Ik heb zojuist vliegtickets geboekt van Bari en terugkeer op Brindisi! Vorig jaar bari en lecce gedaan, dit jaar ga ik jouw bestemmingen volgen:

  ostuni, galipoli, otranto, en als we tijd hebben misschien de alberello!

  Bedankt voor dit artikel!

 2. Wat een onwijs mooie foto’s Natas! Enorm fotogeniek gebied! De trulli vind ik echt te schattig. Ik wil dit gebied ook graag eens ontdekken!

 3. Wat een mooie foto’s! De stad Napels is me laatst wat tegengevallen, maar ondanks dat ben ik benieuwd naar de rest van het zuiden van Italië

  1. Napels ben ik nog niet geweest, maar kan me voorstellen dat de grotere steden misschien minder mooi en gepolijst zijn. In Puglia kwamen we ook uitgestorven (toeristen)dorpjes tegen. Onderhoud van gebouwen is in Italië sowieso wel een dingetje geloof ik. Maar het zuiden kan ik je wel echt aanraden hoor, lekker rondrijden en mooie plaatjes bezoeken, zo leuk!

 4. Wat een prachtige foto’s! Ik vind Italië een geweldig land, helaas ben ik hier nog nooit geweest. Ik krijg wel gelijk weer trek in dat overheerlijke italiaanse ijs!

  1. Ik ook! Terwijl ik er volgens mij in mijn vakantie toch wel een kilootje aan pizza’s en pasta’s aan heb gegeten :’)

 5. Wat prachtig! Ik ken Italië helemaal niet goed, ben er maar één keer geweest. Als ik dit zo zie wil ik echt meer zien haha

 6. Wauw, wat een prachtige foto’s allemaal! Ik kom weer helemaal terug in het sfeertje, wij zijn er 2 jaar geleden geweest. Locorotondo en Lecce vond ik geweldig. Die Trulli zijn ook erg mooi, wel wat toeristisch in Alberobello in het hoogseizoen. Leuk om jullie foto’s allemaal te bewonderen :D

  1. Alberobello was inderdaad toeristisch en dan hadden wij nog mazzel dat we er in het voorseizoen waren, want het viel nog reuze mee met toeristen. Maar zoveel leuke stadjes gezien daar!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen