Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker kunt borrelen.

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Met z’n zessen komen we vroeger dan gepland aan bij Pasta-Hippo-Vino, midden in het centrum van Antwerpen. We hebben pas een uur later gereserveerd en het restaurant is zo populair dat we bijna niet eerder terecht kunnen. Maar als we beloven echt meteen te gaan eten, kunnen we toch aanschuiven aan een mooie ronde tafel op de eerste verdieping.

Aan tafel

We trappen de avond af met een cava – ik ga voor een zoetige kirsch cava, een guilty pleasure – en kiezen vervolgens verschillende voorgerechten.

Tip: Van het tapasbord met geroosterd brood, tapanades, ham, pecorino en olijven kun je met gemak met meerdere personen eten!

Dineren bij Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen
Dineren bij Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen

Zwarte pasta als hoofdgerecht

Als hoofdgerecht kies ik de zwarte pasta met carpaccio, pesto en Parmezaanse kaas. Als vijf van ons een bord voor ons neus hebben, blijkt het bord van de zesde onderweg vanuit de keuken gesneuveld. Pech maar gelukkig duurt het niet al te lang voor ook zij haar eten alsnog krijgt.

Ik smul van mijn zwarte tagliatelle, al krijg ik niet meer dan een half bord op na het overdadige tapasbord dat ik als voorgerecht koos. Er staan nog aantrekkelijke desserts op de kaart maar we zitten allemaal zo vol dat we afsluiten met koffie & thee.

Per persoon zijn we uiteindelijk zo’n €45 euro kwijt, daarvoor hadden we een aperitief, voor- en hoofdgerecht, koffie toe en een of twee drankjes per persoon.

Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Eten bij Pasta-Hippo-Vino is zeker een aanrader, voor zowel vlees-, vis- als vega liefhebbers. Zorg wel dat je reserveert of op tijd bent, want het restaurant is zo populair dat het bijna altijd vol zit.

Ook eten bij PHV? Je vindt ze hier:
Oude Koornmarkt 32-34, Pelgrimstraat 1-3, 2000 Antwerpen, België
+32 (0)3 213 16 86, info@pasta-hippo-vino.be, www.pasta-hippo-vino.be

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Toch liever ergens anders heen? Wellicht zit er tussen deze 25 restaurant tips in Antwerpen nog een leuke optie voor je.

Wat is jouw favoriete restaurant in Antwerpen?

3 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen