Hotspots in Deventer: 10x heerlijk eten en drinken

Dagje uit en op zoek naar de beste hotspots in Deventer? Dit zijn de leukste, mooiste en en lekkerste plekken om te eten en drinken in Deventer!

Hotspots in Deventer: hier kun je heerlijk eten en drinken

Deventer is een prachtige Hanzestad aan de IJssel en een heerlijke bestemming voor een dagje uit, nachtje of weekendje weg. Er is van alles te zien en doen. En natuurlijk ook te proeven, van authentieke Deventer koeken tot gastronomisch dineren met gerechten uit de Scandinavische keuken. Dit zijn dé hotspots in Deventer waar je wil eten en drinken!

1. Goesting

Urban Bistro Goesting ligt op de bekende Brink in Deventer. Bij deze stadsbistro kun je terecht voor smakelijke lunch & diner. Daarbij drink je prachtige wijnen, een van de zes bieren van de tap en trendy cocktails. Ook voor een goede kop koffie of gezellige borrelen trouwens. Woensdag t/m zondag geopend.

Adres: Brink 15, Deventer

Rond de Brink vind je talloze lunchrooms, cafés en restaurants. Wie lekker wil lunchen, kan daarvoor onder meer terecht bij Goesting en St. Tropez Gastrolounge.

2. Café Cuisine St. Maxime

Een stukje Parijs in Deventer, zo omschrijft Café Cuisine St. Maxime zichzelf. Dit gezellige café ligt in het Lebuïnuskwartier, het culturele hart van Hanzestad Deventer. Hier zit je goed voor een lekkere koffie met gebak van Holtkamp, een uitgebreide lunch of goed glas wijn met borrelplank. Lekker bij zonnig weer en zelfs bij een spatje regen zit je droog onder de grote parasols.

St. Maxime, Nieuwe Markt 37, Grote Kerkhof 33-34, Deventer

3. St. Tropez Gastrolounge

Nog een stukje Frankrijk in Deventer: StTropez aan de Brink brengt de Franse Riviera naar je toe! Op de kaart staan onder meer sandwiches, salades en andere gerechten met een Franse en internationale twist (ook geschikt voor vegetariërs). Dagelijks open voor koffie, lunch, diner & borrel. Probeer ook de cocktails!

St. Tropez, Brink 28 (www.st-tropez.nl)

Lunchen bij St Tropez Gastrolounge

4. Toast

Toast is hét roze brunchcafé van Deventer! In deze roze hotspot staat positiviteit centraal en kun je even lekker ontspannen in een ongedwongen, vrolijke (en roze) omgeving. Het prachtige monumentale pand aan de Assenstraat stamt uit 1653.

Hier smul je – het liefst in goed gezelschap – van brunch of lunch met een vers bakje (roze) koffie, over de top pancakes, kleurrijke bowls en natuurlijk vers belegde toast. Instagram-waardige maaltijden gegarandeerd!

Adres: Assenstraat 4, 7411 JT, Deventer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door toastdeventer (@toastdeventer)

5. Cava Andalusië

Voor de lekkerste tapas van Deventer wil je bij Cava Andalusië zijn. Hier geniet je van typisch Spaanse tapas en wijnen. Door de authentieke Andalusische uitstraling, compleet met mozaïek tegels, open keuken en sfeervolle gewelvenkelder met een open haard, waan je je heel even in Zuid-Europa. Dagelijks geopend vanaf 15.00 uur.

Adres: Polstraat 78, Deventer

6. The Lemon Tree

Restaurant The Lemon Tree is ver buiten Deventer bekend. Hier vind je geen menukaart op tafel maar ga je heen om je te laten verrassen door de chef. De gerechten zijn gebaseerd op de Nordic Kitchen en je zou je haast in Kopenhagen wanen.

Hoeveel je eet, hangt af van de ervaring  die je kiest: van 4 tot 8 gangen of zelfs aan de Chef’s Table beneden, direct aan de keuken. Vervolgens laat je je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten die je voorgeschoteld worden. Wij genoten hier een avond lang van 8 verschillende gangen met bijpassende wijnen en zelfs een biertje bij een van de gangen.

Adres: Grote Poot 1, Deventer

Hotspot in Deventer: heerlijk eten en drinken bij The Lemon Tree

Een avond dineren bij The Lemon Tree is geen goedkope ervaring: een avondje tafelen varieert van €56,- voor 4 gangen tot 8 gangen met wijn voor €119,-. Voor een plekje aan de Chef’s Table betaal je €139,- per persoon.

7. Finch Bar

Ben je een nachtje weg in Deventer en slaap je in Hotel Finch*? Dan sluit je je avond natuurlijk af in de hotelbar van Finch. Hier kun je terecht voor fijne cocktails en goed gezelschap, of je nu aan de bar gaat zitten of in een van de comfortabele stoelen in de lounge.

8. Grand Boutique Hotel Huis Vermeer

In de voormalige bankierswoning van de familie Vermeer vind je nu Grand Boutique Hotel Huis Vermeer, een hotel en restaurant in één, aan de voet van de Lebuïnuskerk. Hier word je haast koninklijk ontvangen voor koffie, borrel, lunch, diner én overnachtingen.

Restaurant Huis Vermeer is open voor lunch en diner. De menukaart bevat veel gerechten met seizoens-, en streekproducten uit de omgeving van Deventer. Het restaurant is zeven dagen per week geopend.

Koffie met huisgemaakt gebak kan vanaf 10:30 uur, lunch van 12:00 tot 16:00 uur en diner vanaf 17:00 uur. Hier serveren zij graag in de monumentale Eetkamer, de bruisende Serre of de knusse Lounge. ‘s Zomers kun je ook lekker zitten op één van de mooiste terrassen van Nederland.

Adres: Grote Kerkhof 9, 7411 KT Deventer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Huis Vermeer (@huisvermeer)

9. Café Vrienden van Vroeger

Op zoek naar knus en gezellig? Café Vrienden van Vroeger is het kleinste café van Deventer. Hier stap je binnen in een retro huiskamer en geniet je van live optredens, bier en smakelijke gerechten. Het cafeetje heeft als enige café in Deventer ook de lokale Road Trip van brouwerij Davo op de tap.

Tijdens de zomermaanden is ook het terras open en kunnen er zo’n 150 mensen plaatsnemen in de zon (of schaduw). Met mooi uitzicht op de Lebuinuskerk, met de grote toren die zo kenmerkend is voor het stadsgezicht van Deventer.

Adres: Grote Kerkhof 23, 7411 KV Deventer

10. Zwarte Silo

In een voormalige graansilo in het Havenkwartier is nu restaurant Zwarte Silo te vinden. Dit sfeervolle restaurant had eerst alleen zitplaatsen binnen, maar is vorig jaar uitgebreid met een terras dat echt past bij het industriële karakter van de omgeving waar De Zwarte Silo staat.

Naast (het voormalige) Fooddock is een oud schip geplaatst en daar is het terras op gemaakt. Je zit dus letterlijk in de haven. Met binnen handbereik alle heerlijke gerechten en drankjes die bij De Zwarte Silo te koop zijn. Wees er wel op tijd bij, er is beperkt plek op dit bijzondere terras. Donderdag t/m zondag geopend vanaf 16.00 uur geopend.

Adres: Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer

TERRAS SPECIAL: Dit zijn de leukste terrasjes voor die heerlijke zomerdagen (2022)

Ook genieten van een heerlijk culinair weekend in Deventer? Zo breng je 24 uur in Deventer door en haal je het beste uit je bezoek aan Deventer!

Hotspots in Deventer: hier wil je heerlijk eten en drinken

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Deventer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Natasja Joseph Perrier Champagne-Ardenne - Watzijzegt.com

FOODIES: De Franse Keuken

Na vier dagen uitgebreid Frans tafelen is het wel weer even wennen aan die Hollandse boterham met kaas. Ik hou van kaas hoor, daar niet van, maar een glaasje champagne…