Canarische Eilanden: Lanzarote in beeld

Canarische Eilanden: Lanzarote in beeld

Ruig, uitgestrekt en een tikje mysterieus. Dat is Lanzarote, een bijzonder vulkaaneiland en het meest noordelijk van de Canarische Eilanden. Op sommige plekken waan je jezelf op de maan, op andere word je omringd door duizenden kleurrijke bloemen. Lanzarote in beeld.

Canarische Eilanden: Lanzarote in beeld

Het is alweer heel wat jaren dat ik kennis maakte met Lanzarote, ver voor de tijd dat ik mijn reiservaringen vastlegde op mijn blog. Maar herinneringen blijven bestaan. Herinneringen aan een ruig eiland, waar de wind eigenlijk altijd waait en de zon in je gezicht brandt. Waar hoge bergen worden afgewisseld met diepe kraters en groene kratermeren afsteken tegen de knalblauwe zee en gele stranden.

Vulkaaneiland van de Canarische Eilanden

Archipel Lanzarote is één van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het is al jaren een populaire Europese vakantiebestemming; je vindt het weliswaar voor de kust ten westen van Afrika maar de eilanden behoren tot Spanje.

Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en begroeiing is er dan ook nauwelijks. Als je ooit wilt weten hoe het is om op de maan te staan, dan is dit dé plek op aarde om dat te ervaren.Om nog enigszins gewassen te kunnen verbouwen, worden kleine muurtjes om elk gewas gebouwd, om zo de altijd aanwezige passaat wind te weerstaan en het kleine beetje water dat beschikbaar is, vast te houden. Op die 40 dagen na dat er een sterke wind vanaf de Sahara waait en alles door fijn zand wordt bedekt.

Wat te doen op Lanzarote

Nu ik deze foto’s weer zie, zou ik best weleens terug willen. Of naar één van de andere Canarische Eilanden. Ik was een half leven geleden al eens op Gran Canaria en meer recent op Fuerteventura, waar ik toen vooral languit op het strand lag bij te komen van een pittig jaar.

En dat terwijl er meer dan genoeg te doen is op Lanzarote, buiten het zon aanbidden op het strand of aan het zwembad. Van bijzondere natuurfenomenen, tot de prachtigste uitzichten en indrukwekkende werken van architect en kunstenaar César Manrique.

Lanzarote in beeld

Bezoek een wijnhuis op vulkanische grond

De Canarische eilanden zijn een uniek gebied voor de wijnbouw: hier groeien nog druivensoorten die op het vasteland allang zijn uitgestorven. Het wijngebied in het Timanfaya National Park op Lanzarote ziet er echt sprookjesachtig uit. De wijnranken groeien hier op de zwarte grond in speciale met stenen muurtjes beschermde greppels. De witte wijnen die er geproduceerd worden zijn droog maar hebben er een volle weelderige smaak soms met een vleugje citroen. De rode wijnen zijn donker van kleur en smaken krachtig. Er zijn verschillende wijnhuizen te bezoeken waar je deze bijzondere wijnen zelf kan proberen.

Lanzarote in beeld

Welk van de Canarische Eilanden zou ik volgens jou moeten bezoeken?

6 reacties
  1. Mooi he is Lanzarote.. Mooi op een aparte manier. Ik ben er nu 3 keer geweest (oeps) maar ik wil er echt nog wel eens naar toe. De sfeer, de mensen, het eiland, het eten, de bezienswaardigheden.. Zo mooi!

  2. Prachtig. Gek genoeg heb ik me al tig keer voorgenomen om naar Lanzarote te gaan maar het is er tot op heden nog nooit van gekomen. Uberhaupt nog nooit een van de Canarische eilanden bezocht. Ik denk dat daar maar eens verandering in moet komen!

  3. Zo mooi! Bijzonder eiland, alsof je op de maan bent inderdaad. Fuereteventura wil ik nog wel eens ontdekken. Maar volgens mij is Lanzarote het meest bijzonder qua landschap!

  4. Ja, echt weer eens naar Gran Canaria gaan hoor. Je kan het eiland ontdekken, een safari tour door de bergen maken… Ik ben dol op de resorts van Lopesan. Daar kom je echt even helemaal tot rust en de absolute uitsmijter van alle resorts die ze daar hebben is Villa del Conde. En dan naar de spa in Lopesan Costa Meloneras gaan, die is truly divine. Aanrader!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bardenas Reales, Navarra, Spanje

Spaans Navarra: land van uitersten in Spanje

Navarra, waar ligt dat eigenlijk? Mijn eerdere bezoeken aan Spanje brachten me naar Barcelona, Madrid en de Spaanse kust. Mooie steden waar ik die typische Spaanse sfeer altijd gretig opsnoof.…