Bruisend Benidorm is hot - doen in Benidorm

Bruisend Benidorm is hot – dit wil je doen in Benidorm

Dat het Spaanse Benidorm al jaren gebukt gaat onder het grijze hoofden imago, zal geen verrassing zijn. Wie een beetje moeite doet, sluit deze badplaats aan de Costa Blanca al snel in de armen. Sterker nog, Benidorm is hot! Ik ontdekte de leukste dingen om te doen in Benidorm.

Waarom naar Benidorm: dit wil je doen in Benidorm

De badplaats heeft een grijze hoofden imago maar er is ook een heel andere kant van Benidorm. De kant waar je kunt genieten van het typische Spaanse leven, culinaire hoogstandjes en spectaculaire activiteiten. Wat te doen in Benidorm? Ik ontdekte bruisend Benidorm en vertel je de leukste dingen om te doen in Benidorm.

Life’s a beach: de 5 stranden van Benidorm

Geen badplaats zonder strand natuurlijk en Benidorm telt maar liefst vijf stranden. ‘Nieuwe’ strand Levante is het populairste strand: ruim twee kilometer goudgeel zand waar je op je handdoekje of strandstoel de hele dag van de zon kunt genieten.

Langs de boulevard vind je restaurants en café’s voor de broodnodige verfrissing. (Ben je niet acuut uitgedroogd en heb je wat meer tijd? Loop dan vooral iets verder van de boulevard waar je meer lokale restaurants kunt vinden)

Wat te doen in Benidorm, Benidorm Levante strandFaves Benidorm strand

Poniente strand in Benidorm

Iets verderop, ten oosten van Levante, ligt het ‘oude’ strand Poniente. Hier vind je drie kilometer zand en diepblauw water voor zee- en zonaanbidders en beduidend meer rust dan op haar buurstrand.

Ingeklemd tussen Punta Canfali en de haven vind je nog het kleine maar mooie Mal Pas strandje, dat Poniente en Levante van elkaar scheidt. Vanaf het kleine haventje vertrekken boten die je naar Isla de Benidorm brengen, waar je prachtig kunt duiken en snorkelen.

Baai van Mal Pas

Benidorm-plog-05-uitzichtWat te doen in Benidorm, Benidorm kustlijn

Naast deze populaire toeristenstranden heeft Benidorm nog twee kleinere stranden: Cala La Almadrava en Cala Tio Ximo. Deze baaitjes worden omringd door indrukwekkende rotswanden en natuur en laten je bijna vergeten waar je bent.

Sensationele watersporten in Benidorm

Voor watersportliefhebbers is Benidorm een walhalla. Naast zwemmen in zee kun je het zo gek niet bedenken of je vindt het op het water: van kajakken, kitesurfen en zeilen tot parapenten, water- en kabelskiën, diepzeeduiken en wake boarden. Van april tot en met oktober kun je hiervoor terecht bij het Levante-strand.

Bij onder meer Aquatic Fun huur je jetski’s. Niet goedkoop maar een hele belevenis om over het water te scheuren en de indrukwekkende kustlijnen rondom Benidorm te ontdekken. Meer geïnteresseerd in hoe het er onder water uitziet? Bij Yellow Submarine kun je sea scooters huren, om als een ware James Bond door het water te scheuren met behulp van deze raketachtige motortjes.

Wat te doen in Benidorm, verken de wateren rond Benidorm op de jetski

Met Lisette (Travellust.nl)

Let’s go outside: heerlijk klimaat in Benidorm

Het heerlijke klimaat van Benidorm maakt dat je zo’n beetje het hele jaar door outdoor activiteiten kunt ondernemen. Naast watersporten is er nog veel meer te doen voor iedereen die niet de hele vakantie op zijn of haar kont wil blijven zitten.

Verken de stad en haar omgeving per fiets of Segway (heus niet alleen voor oudjes) of ga nog een stap verder en verken de bergen & ongerepte natuur rond Benidorm per jeep zoals wij deden met touroperator Marco Polo Expediciones.

Jeepsafari Marco PoloWat te doen in Benidorm, Algar watervallen

Natuurpark Serra Helada, berggebieden Sierra de Aitana en Puig Campana, het Mascarat ravijn, de Rots van Ifach of de watervallen van Algar, slechts enkele van de bijzondere sights die je rondom Benidorm kunt bezoeken.

Naast outdoor activiteiten heeft Benidorm genoeg te doen voor waterratten en parkliefhebbers. Vijf themaparken bieden alles, van pretparken tot waterparken met de hoogste glijbaan van Europa.

Wat te doen in Benidorm, ga naar waterpark AqualandiaWat te doen in Benidorm, ga naar waterpark Aqualandia Vertigo

Vertigo! in waterpark Aqualandia, waar je met een noodgang naar beneden komt

Eten en drinken in Benidorm

Lang niet alle toeristen zoeken op vakantie naar de lokale cuisine. Zonde, want wat mij betreft is dat juist één van de redenen om te reizen. Gelukkig kun je in Benidorm geweldig genieten van culinaire hoogstandjes.

Visrestaurants waar de dagelijkse vangst op het menu staat, naast authentieke paella waar je dagen van zou kunnen eten, gastrobars en hidden gems waar je tussen de lokale bevolking eindeloos kunt smullen van de moderne Spaanse keuken en traditionele recepten uit de keuken van Benidorm.

Binnenkort meer over culinair Benidorm!

Benidorm by night: uitgaan in Benidorm

Zodra de zon onder gaat, verandert Benidorm in een bruisende stad met hip nachtleven. De boulevards zijn tot diep in de nacht vol met feestvierders die zich kunnen uitleven in meer dan 160 discobars, clubs en discotheken. Go clubbing in Club KU, Penelope of KM Disco of doe wat rustiger aan in een van de vele bars, al dan niet met live muziek.

Wat te doen in Benidorm, Benidorm by night
Wat te doen in Benidorm, verken Benidorm by night en go clubbing

Zoek je een hele avond entertainment, dan moet je naar Benidorm Palace. Deze dinner show begint rustig maar knalt vervolgens van het podium. Het eten is niet het hoogtepunt van de avond maar de spectaculaire dansoptredens en acts lieten regelmatig mijn mond openvallen van bewondering.

Rooftop bars en cocktail lounges maken Benidorm daarnaast ook hot voor de hipsters onder ons.

Bruisend Benidorm

Ben je al overtuigd? Je zou het moeten zijn! Ik geef toe, ook ik was sceptisch voor ik aankwam in Benidorm. En bij aankomst zijn de tientallen hoge flats en hotels niet te missen, net zo min als de senioren die met hun scootmobiels over de boulevard rijden. Maar deze Spaanse plaats biedt zoveel meer, zeker als je even verder kijkt dan je neus lang is.

Een gastvrije stad met verborgen schatten, goddelijk lekker eten en een uitgaansleven waar je u tegen zegt. En ik zeg het je, Benidorm bruist!

Overweeg jij Benidorm als vakantiebestemming?

5 reacties
  1. Benidorm klinkt veelzijdig en ziet er goed uit! Ga ik zeker onthouden voor een toffe trip. Die foto van jou en Lisette is erggg gaaf!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: La Tapería Benidorm

Hotspot: La Tapería Benidorm

Wanneer in Spanje moet je natuurlijk tapas eten, het liefst met een wijntje of twee erbij. Afgelopen zomer ontdekte ik in Benidorm dit fijne tentje waar je voor weinig geld…