Plog #8 24 uur in Antwerpen

Reisverslag: Zo breng je 24 uur in Antwerpen door

Nu mijn middelbare school vriendinnen en ik inmiddels allemaal verspreid door het land wonen, koesteren we onze regelmatige gezellige avondjes, eens in de zoveel tijd. Dit keer besloten we om een mini-tripje België te doen. Ik legde mijn 24 uur in Antwerpen vast in foto’s.

Reisverslag: 24 uur in Antwerpen

Het is inmiddels traditie, onze ‘chickdates’ met een zestal vriendinnen; eindelijk tijd om goed bij te praten met z’n allen. Dit keer besloten we dat het wel weer eens tijd werd voor een verlengde vriendinnendate en maakten we er een nachtje weg van. Onze bestemming: Antwerpen. Ik maakte een fotoverslag.

Zaterdag

Hotel, 24 uur in Antwerpen

17:00 uur
Door een file en slecht weer duurde de heenreis van roadtrip buddy I. en ik een paar uur langer dan gepland maar aan het eind van de middag komen we eindelijk aan bij ons hotel voor de komende nacht.

Plog Antwerpen - Hotel

18:00 uur

Op verkenningstocht door de binnenstad van Antwerpen. Er hangt nog een kerstsfeer, zo met al die verlichting.

Plog Antwerpen Pasta Hippo Vino cava

19:00 uur

We hebben een tafel gereserveerd bij Pasta Hippo Vino en trappen de avond af met cava!

Plog Antwerpen Pasta Hippo Vino tapas

20:00 uur

Deze tapas gaan er inmiddels wel in. Vooral de manchego (bijna niet te zien op deze foto), olijven en tapenade gaan er wel in.

20:30 uur

Ik koos  voor zwarte pasta met carpaccio, pesto en pijnboompitten als hoofdgerecht. Jammer dat ik inmiddels al zo vol zit dat ik na een half bord echt geen hap meer door mijn keel krijg…

Plog Antwerpen binnenstad

22:00 uur
We wandelen terug door de verlichte binnenstad. Best leuk eigenlijk die lichtjes.

Plog Antwerpen prosecco

23:00 uur

Terug in het hotel verzamelen we in een van de drie hotelkamers om nog even wat langer na te praten. En borrelen want geen vriendinnen weekend zonder plop natuurlijk!

Zondag

24 uur in Antwerpen, 's ochtends aan het ontbijt

10:00 uur

De volgende ochtend zitten we met z’n allen aan het ontbijt. Ik ben een sucker voor het ontbijtbuffet in hotels en kan me meestal ook niet inhouden. Een uurtje later checken we uit, laten onze tassen achter en duiken nog even de stad in.

12:30 uur

Onze bestemming is het Eilandje, waar de laatste jaren flinke herontwikkelingen zijn gedaan en steeds meer hippe tentjes te vinden zijn. Eindbestemming van onze wandeling is het Museum aan de Stroom (MAS).

24

13:30 uur

Vanaf het dak van het MAS (gratis toegankelijk, tipje) heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Antwerpen.

14:00 uur

Voor we weer vertrekken, willen we eerst nog lunchen. Op zoek naar een tafeltje voor zes dus. Dat blijkt nog niet zo makkelijk hier op zondag. Veel mensen eten buiten de deur en bij onze eerste poging vangen we bot.

24 uur in Antwerpen, lunchen bij Story Urban Deli Shop Antwerpen

Een paar deuren verder hebben we wel succes. Bij STORY urban deli store doen we ons tegoed aan goed gevulde stokbroodjes & taartjes, aanrader! Uit eten in Antwerpen is sowieso een aanrader trouwens, jammer dat we niet meer restaurants kunnen uitproberen. En dan zit ons weekendje er weer op.

Hoe zou jij 24 uur in Antwerpen doorbrengen?

9 reacties
  1. Dat klinkt als een heerlijk weekend, leuke plog! Ik was in 2009 voor ‘t laatst in Antwerpen, moet zeker binnenkort eens terug! Het uitzicht over de stad vanaf het museum ziet er goed uit. Goeie tip!

  2. Antwerpen is een fijne stad he! Ik was er laatst ook (iets korter, ik denk 6 uurtjes haha) en vond het een heerlijke stad om doorheen te slenteren. Gezellig ook dat je zo’n groepje vriendinnen hebt om samen mee weg te gaan!

  3. Ik woon niet al te ver van Antwerpen af en vind het altijd leuk om te zien wat andere bloggers in deze stad doen. Ziet er uit als een gezellig vriendinnen weekend!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen