Studio KCA, Skyscraper (The Bruges Whale), gemaakt van afval uit de plasticsoep die wereldwijd in zeeën drijft.

Stedentrip Brugge: Ontdek, proef en verken Brugge deze zomer

Wat te doen in Brugge tijdens een stedentrip: ontdek, proef en verken Brugge deze zomer met deze originele tips.

Wat te doen tijdens je stedentrip Brugge

Cultuurliefhebber Zeyneb is regelmatig te vinden in musea en op culturele erfgoedplaatsen. Ze bezocht historisch Brugge en ontdekte daar de mooiste kunstwerken en to do’s voor deze zomer.

Brugge is een waar pareltje op nog geen drie uur rijden afstand. Menig Nederlander komt er graag, maar Brugge ontvangt elk jaar wel zo’n 7 miljoen toeristen uit de hele wereld. De historische binnenstad heeft zijn middeleeuws uiterlijk zo goed intact gehouden, dat het zelfs tot werelderfgoed is benoemd.

Ontdek, proef en verken Brugge deze zomer

Eerder hebben jullie kunnen lezen wat je zoal kunt doen in Brugge, maar in deze blog deel ik graag drie manieren waarop je de stad deze zomer kunt gaan beleven!

Ontdek Brugge

T/m 16 september 2018 is de Triënnale in Brugge. Dit is een hedendaagse kunst en architectuur expositie. In de hele binnenstad zijn 15 kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken te ontdekken die door artiesten uit de hele wereld zijn ontworpen voor het thema ‘Liquid City.’

Elk werk heeft wel een element in zich dat je doet nadenken over de toekomst, weerbaarheid en flexibiliteit van de stad. Al lopend door de oude stad, is het een soms gek, dan weer een vrolijk gezicht als er opeens een modern, artistiek bouwsel in je gezichtsveld verschijnt.

Oud en nieuw als sterk contrast of juist als harmonieus samenspel? Zie en oordeel zelf! Hieronder alvast een preview:

Triënnale in Brugge: Studio KCA, Skyscraper (The Bruges Whale)

Skyscraper (The Bruges Whale) door Studio KCA (Foto: Iwan Baan)

Een gigantische sculptuur gemaakt van afval uit de plastic soep die wereldwijd in zeeën drijft.

Triennale Brugge: Het Selgascano Paviljoen. (Foto: Zeyneb Dabbabi)

Het Selgascano Paviljoen door Architectenbureau Selgascano (Foto: Zeyneb Dabbabi)

In juli en augustus kun je hier in het weekend ook zwemmen!

Brugge Triennale: Lanchals

John Powers, Lanchals (Foto: Zeyneb Dabbabi)

Je kunt hier van alles in zien, dat te maken heeft met Brugge. Voor mij persoonlijk is het de lange, elegante hals van een zwaan. Die zie je hier overigens overal in de grachten zwemmen.

Brugge: Jaroslaw Kozakiewicz, Brug

Jaroslaw Kozakiewicz, Brug (Foto: Iwan Baan)

Een brug verbindt normaal twee zijden met elkaar, maar deze brug kan je maar aan één kant betreden en verlaten. Aan het einde moet je dus weer teruglopen om er weer vanaf te gaan. Het idee erachter? Het aanmoedigen van ontmoetingen, en mogelijk ook romances. Wie weet vinden veel mensen de liefde deze zomer in Brugge!

Meer weten? www.triennalebrugge.be

Proef Brugge: eten en drinken in Brugge

Brugge is ook een geweldige stad voor de culi’s onder ons. Er zijn zoveel goede restaurants in Brugge!

Voor een puur, eerlijk & seizoensgebonden lunch of diner kun je terecht bij het stijlvolle Lieven. Ik heb er zelf ontzettend genoten van parelcouscous met heilbot en seizoensgroenten.

Even de drukte van de stad ontvluchten doe je bij Books & Bruch. Neem een tafeltje, of zak lekker weg in de fauteuils tussen de boekenrekken.

Onthaast met een boekje erbij en geniet van een uitgebreide keuze in zoet en hartig. ‘s Avonds kun je bij culturele hotspot De Republiek eten, speciaalbiertjes drinken aan de gezellige bar of eventueel ook een cultfilm of expo bezoeken.

Culinair Brugge

Brugge is natuurlijk ook chocoladestad bij uitstek! In elke straat kom je wel een chocolaterie tegen en het zijn er soms wel dertien in een dozijn. The Chocolate Line aan de Simon Stevinplein is een bezoekje waard. Hier kun je chocolade met allerlei gekke smaakcombinaties kopen (wiet, ui om maar wat te noemen) en kun je leuke hebbedingetjes kopen, zoals chocolade lippenbalsem of ‘chocolate pills,’ chocolaatjes in een medicijnpotje. Erg leuk als cadeau!

Verken Brugge

In Het Venetië van het Noorden, zoals Brugge wel eens wordt genoemd, is een rondvaart door de grachten heel leuk en bijna een must. Brugge zou Brugge niet zijn, zonder de vele bootjes vol toeristen. Er zijn echter ook originelere manieren om de stad te verkennen.

Ga bijvoorbeeld mee op een fietstour van QuasiMundo Biketours en laat de gids je met anekdotes en legendes meevoeren naar het Brugge van lang vervlogen tijden.

Geen zin om te fietsen of te varen, maar is een klassieke stadswandeling in de zomer toch ook iets teveel van het goede? Verken Brugge op de Segway! Volg een thema-tour naar interesse (bijvoorbeeld chocola, bier of geschiedenis), stap op je Segway en cruise er maar op los!

Ga jij deze zomer ook Brugge ontdekken, proeven en verkennen tijdens een stedentrip Brugge?

Vanuit Nederland rijd je zelf of boek je een comfortabele treinreis via NS International. Lees meer over Brugge op www.visitbruges.be.

4 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen