Contact Wat zij zegt // Natas met iPhone

Hoezo verslaafd aan mijn mobiel? 6 tekenen van mobiele verslaving

Ik schreef al eens over een snapshot verslaving en nu schrijf ik het weer als een addict: hallo allemaal, ik ben Natasja en ik ben een tikje verslaafd aan mijn mobiel. Halloooo Natasja!

6x Hoezo verslaafd aan mijn mobiel??

Steeds vaker verschijnen online artikelen over de tekenen van een social media verslaving. En hoewel ik mezelf ondanks ondanks mijn statement in de intro géén social media addict wil noemen, ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon en laptop.

6 tekenen van een mobiele verslaving

Vooral mijn telefoon zit regelmatig vastgeplakt aan mijn linker- dan wel rechterhand, om maar vooral niets te missen van er online gebeurt. Toch een tikje verslaafd dus. Waaraan je dat kunt merken? Ik geef je 6 voorbeelden.

1. First thing in the morning, last thing at night

Heel erg maar ik moet bekennen mijn telefoon pakken 9 van de 10 keer het eerste is wat ik doe als ik wakker ben geworden. ‘s Avonds herhaalt dat ritueel zich: ik ga in bed liggen, doe het licht uit en leg mijn telefoon pas weg als ik echt niet meer uit m’n ogen kan kijken, zelfs als ik mijn Twitter tijdslijn al drie keer heb gecheckt en er echt niemand is .

Het is meer dan eens gebeurd dat ik daardoor een half uur of zelfs een uur later ging slapen dan ik eigenlijk van plan was. Oops.

2. Elk jaar een nieuwe telefoon

Er zijn mensen die zo min mogelijk voor hun telefoonabonnement willen betalen en er zijn mensen die elk jaar een nieuwe telefoon willen hebben. Ik behoor meestal tot die laatste categorie.

Vraag is dan natuurlijk altijd welke telefoon je kiest. De afgelopen jaren koos ik trouw voor HTC telefoons, met heerlijk groot scherm zodat ik alle tijdlijnen lekker goed kan lezen. Maar nu overweeg ik de Galaxy S6 waarvan de camera’s echt geweldig schijnen te zijn! Ideaal voor mijn snapshot verslaving, kuch.

3. Snapshots galore

Alles, maar dan ook alles moet op beeld worden vastgelegd. Mijn ontbijt, schoenen van de dag, nieuwe hair do, lunch, favoriete lipstick, nog meer selfies, mijn katten en natuurlijk nog een foto mijn diner…

The world according to me #8 Weekendjeweg food

The world according to me #8 Westerbork

Zelfs mijn vriendinnen durven bijna niet aan hun eten te beginnen voor ik een foto heb gemaakt, al probeer ik tegenwoordig mijn telefoon na die verplichte snapshots netjes in mijn tas te laten. Het gaat tenslotte om het gezelschap!

4. Fantoomvibratiesyndroom

Fantoomvibra-wat? Ik verzin het niet, het fantoomvibratiesyndroom bestaat echt! Ken je dat gevoel, wanneer je denkt dat je je telefoon voelt trillen in je broekzak of hoort terwijl dat helemaal niet het geval is. Zo hoor ik regelmatig een WhatsApp pling, om zodra ik mijn telefoon grijp te ontdekken dat ik helemaal geen nieuw bericht heb. Meh. Gelukkig is er nu ook een naam voor dus.

5. OMG, waar is mijn mobiel??!

Het gebeurt me geregeld dat ik mijn mobieltje ergens in huis heb laten liggen en even nergens kan vinden. Paniek! Of nog erger, die keer dat ‘ie al fietsend uit mijn fietsmand stuiterde en het touchscreen zodanig beschadigd was dat ik hem niet meer kon gebruiken? Of misschien wel het allerergst: die keer dat ik mijn mobieltje in het toilet (!) liet vallen en ‘ie verzoop?

Kwijt of kapot, ik schiet acuut in een stuip en voel me flink onthand. Typisch een teken van een social media verslaving en vast herkenbaar voor mede-telefoon addicts.

Contact Wat zij zegt // Natas met iPhone

6. Waar is dat… stopcontact?!

Bijna net zo belangrijk als mijn mobiel & laptop zelf, is toch wel de status van de batterij. Je kunt me dan op kantoor, vliegvelden en soms zelfs in mijn stamkroeg en favoriete restaurant steevast zien speuren naar het dichtstbijzijnde stopcontact, want oh wee als mijn batterij leeg is. De horror, zeker als je ook geen powerbank bij je hebt!

En, zou jij jezelf een telefoonverslaafde noemen?

Deze blog post bevat(te) een gesponsorde link.
Lees hier mijn disclaimer.
14 reacties
 1. Ideetje: elke keer als je aandrang voelt een foto van je onaangeroerde bord lekkers te maken, klik op de uitknop i.p.v. een foto te maken. En probeer je dan na drie dagen te herinneren, zonder plaatje wat het was en hoe het smaakte ;-)

  1. Je moest eens weten hoeveel maaltijden ik tegenwoordig niet op de foto zet… maar nog steeds te veel dus zal het eens proberen ;-)

 2. Sinds een week heb ik een dommefoon.
  Dat vooral omdat mijn prehistorische ijskast niet meer te repareren was.

  Ach, leuk en aardig.
  Maar ik geloof niet dat ik alle mogelijke functies ga ontdekken.
  Laat staan dat ik ze zal gaan gebruiken ……

  Vrolijke groet,

 3. Ik ben niet schuldig aan alles, maar wel aan veel. En voor dat laatste heb ik standaard een opgeladen powerbank in mijn tas, haha ;)

  1. Handig! Ik heb er ook eentje, maar die is vrij snel leeg (want B-kwaliteit) dus daar heb ik dan weer niet zoveel aan ;-)

 4. Guilty bij een een aantal dingen! Toch probeer ik niet de hele dag bezig te zijn met m’n telefoon. Maar als je je social media bij wilt houden, dan heb is je telefoon toch wel heel handig

 5. Ik ben absoluut een telefoonverslaafde en social media addict. Ellendig genoeg als ik heel eerlijk ben. Want ik vind het best erg dat het het eerste is wat ik er in de ochtend bij pak en het laatste wat ik wegleg ‘s avonds laat. Mijn man draait zich al om als ik met dat ding begin en begint met slapen – hij heeft niets met social media. En dan denk ik wel eens: Lekker gezellig Nancy. Soms gaat het goed en soms wat minder maar ik merk wel dat ik nu makkelijker – als ik eenmaal alles gezien heb – dat ding weg kan leggen dan dat ik constant mijn feed blijf vernieuwen (ja, ik was zo erg verslaafd!).

 6. Misschien moeten we samen naar de afkick kliniek (best gezellig trouwens), maar dan wel nadat we samen op snapchat cursus zijn geweest ;).

 7. Ooooh zo herkenbaar. Het wordt nu wel héél erg bij mij, dus ik ben twee dagen geleden begonnen met afkicken haha. Ik heb nu ook de app Moment zodat ik kan zien hoeveel tijd ik per dag op mijn telefoon kijkt, en daar schrok ik wel een beetje van want nu ik dus heeeel erg mijn best doe om zo min mogelijk op mijn telefoon te kijken (ik heb bijv. de facebook en twitter app gedelete) gebruik ik hem alsnog zo’n 2,5 uur per dag voor ondingen, omg! Ik wil niet weten hoeveel uur dat normaal is :p

  1. Oei, nu ben ik ook wel benieuwd… Heb wel laatst de Forest app voor het eerst gebruikt, boompjes planten bij elk half uur dat je niét aan je telefoon zit. Best erg dat ik dat blijkbaar nodig heb :’)

 8. O… eh… Guilty too! Op alle punten die je net noemt… En ik noem mezelf ook echt niet verslaafd.. ;) Hahaha… Niet aan mijn vent vertellen! (alhoewel die stiekem net zo erg is, maar vind dat ie dat niet is…) Ik probeer het wel inderdaad binnen de perken te houden. Dus als ik op pad ben met vriendinnen dat ding in mijn tas laten, uit eten? Ding in de tas laten…. Het helpt… iets..

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen