Roadtrip door Le Marche in een oldtimer

Maak een roadtrip door Montefeltro in een oldtimer [roadtrip Italië]

Let’s go on a roadtrip! Een veelgebruikte term en prominent aanwezig op menig bucket list. Iets dat je zeker op jouw bucket list moet zetten? Ultiem roadtrippen door Montefeltro in prachtige oldtimers!

Dit is de ultieme roadtrip door Montefeltro (Italië roadtrip)

‘s Ochtends om kwart voor acht, als ik de slaap nog uit mijn ogen veeg, maak ik voor het eerst kennis met de oldtimer die me de komende dagen zal laten kennis maken met deze voor mij nog onbekende Italiaanse regio.

Een crèmekleurige Bentley komt voorrijden en heel even stokt mijn adem. Mag ik daar echt in rijden? Jazeker, maar dan wel comfortabel op de achterbank! (die met drie personen op de achterbank helaas wat minder comfortabel is maar hey, we hebben in elk geval geen gordels meer nodig…)

Roadtrip door Le Marche in een oldtimerRoadtrip door Montefeltro in een oldtimer

Glimmend chroom, strak in de lak, ronkende motoren… je zou bijna niet zeggen dat deze oldtimers nog uit een andere eeuw stammen. Van een Bentley S3 uit 1963 tot een hebberig makend mintgroen Volkswagen busje, elk van deze auto’s laat je hart sneller kloppen.

Dat ze hun mannetje staan op kronkelige bergweggetjes, steile heuvels en scherpe u-bochten is minstens zo indrukwekkend – en soms hartverzakkend spannend.

Roadtrip door de Italiaanse bergen

Onze chauffeur praat liefdevol over zijn oldtimers én de regio. Terwijl de kleine ruitenwissers met ratelende motortjes dapper proberen de regendruppels van de voorruit te vegen, vertelt hij honderduit over het leven in Montefeltro en Le Marche. Hoe de regio bekend staat om haar truffels, welke steden je echt moet bezoeken. Eeuwenoude geschiedenis druipt uit elke porie van Montefeltro, iets dat je des te meer ervaart in een vintage car.

Roadtrip door Le Marche in een oldtimer

We rijden over bergwegen die ons al kronkelend steeds hoger en verder brengen. Soms zijn de bochten zo scherp en de wegen zo steil dat ik het gevoel heb in een achtbaan-karretje te zitten, vol spanning of we de top wel zullen halen.

Maar ze staan hun mannetje en brengen ons telkens waar we moeten zijn. Dat geldt trouwens voor zowel de oldtimers als de chauffeurs. Stiekem ben ik dan ook heel blij dat ik – als eigenaar van een moderne C1 met stuurbekrachtiging maar zonder geen Italiaanse wegervaring – zelf niet achter het stuur zit. Ondanks dat ze het er gemakkelijk uit laten zien.

Urbino vanuit een Volkswagen busje

Overal waar we gaan, trekken we bekijks. Oude Italiaanse mannetjes, zittend op een stoeltje voor hun huis, kijken stoïcijns wanneer onze oldtimer stoet voorbij trekt. Jongere mannen beginnen te grijnzen zodra we langs rijden.

Andere automobilisten scheuren ons al snel voorbij, gehinderd door de lagere snelheid die we aanhouden. Maar het kan ons niet deren. Zo kunnen we alleen maar meer genieten van het landschap en ons bijzondere vervoer.

Met oldtimers door Urbino
Ultiem roadtrippen door Montefeltro

Een scherpe foto maken wanneer je in een oud busje door hobbelige straten rijdt, blijkt lastig…

Wanneer we door de oude, smalle straten van Urbino rijden – ik zit voorin het Volkswagen busje waar we inmiddels met z’n negenen, of is het tienen, in zitten – worden we door de Italiaanse toeschouwers hartelijk toe (of is het uit-?)gelachen.

Wij hebben er zelf in elk geval ook lol om!

Exploring the streets of lovely Urbino in a Volkswagen bus. Best of both worlds! #truffleland #latergram

A video posted by Natasja – Watzijzegt (@watzijzegtcom) on

Maak ook een roadtrip door Montefeltro

Eerlijk is eerlijk, veel bucket list items zijn niet altijd even bereikbaar. Maar een ultieme roadtrip door Montefeltro ligt wel degelijk binnen handbereik!

Je huurt een oldtimer vanaf €600,- voor twee dagen in een Morris Mini, €860,- voor twee dagen Volkswagen T1 Minibus tot €2500,- voor zes dagen in een Porsche 356B. Geen knullige prijzen maar daarvoor kun je wel op een bijzondere manier kennis maken met deze bijzondere regio.

Hoe ziet jouw ultieme roadtrip eruit?

Ik verbleef in Le Marche op uitnodiging van Marcheholiday.
Wat ik hierover schrijf, is gebaseerd op mijn eigen ervaring en mening. Lees hier mijn disclaimer.
17 reacties
  1. Een erg mooie beschrijving van een paar bijzondere dagen. De lach in het filmpje zegt veel!

  2. Oeh, dat klinkt als een fijn roadtripje. Bij dat filmpje heb ik trouwens het idee dat ik naar the Godfather zit te kijken :)

  3. Tof!! Mooie wagens! Ik ga m’n eigen roadtrip naar Toscane doen over een paar weken. Geen oldtimer helaas, maar de ervaring is vast ook erg leuk :).

    En dit vind ik de mooiste zin uit je blog: Jongere mannen beginnen te grijzen zodra we langs rijden. Zo laten!

  4. Och, wat tof! Helaas wat aan de prijzige kant, maar wel heel bijzonder! Mijn vader heeft een aantal oude auto’s – daar doet het me een beetje aan denken (maar die zien er wel wat minder chique uit dan deze).

  5. Ooh, old timers, love them! In Cuba vond ik dat echt één van de leukste dingen, overal van die mooi opgeblonken oude auto’s, in allerlei kleurtjes! Lijkt me heel fijn om zo in Italië rond te rijden :)

    1. Dat geloof ik! Vond het in Italië ook geweldig, al was het door al die bochtige wegen soms een uitdaging voor mijn altijd sluimerende reisziekte :’)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
10x Doen in Montefeltro: maak een roadtrip met een oldtimer

10x Doen in Montefeltro in Italië

Van een roadtrip in een oldtimer tot heerlijk eten en historische stadjes in de bergen. Tien keer doen in Montefeltro in de Italiaanse regio Le Marche.