Eten en drinken in Londen: ontdek de beste en leukste restaurants in Londen

Hotspots: Deze restaurants zijn 100% Londen

Sinds mijn bezoek aan Londen ben ik weer helemaal in Londense sferen. Lekker shoppen, rondwandelen en  vooral lekker eten. 100% Londen tipt vast een paar restaurants voor mijn volgende bezoek.

Deze restaurants zijn 100% Londen

Al jaren brengt uitgeverij mo’media de 100% reis- en stadsgidsen uit, geschreven voor locals die de stad door en door kennen. Zo ook in het geval van 100% Londen, geschreven door Kim Snijders die sinds een paar jaar in het Londense Bloomsbury woont. Naast haar eigen job in de communicatiewereld, struint ze regelmatig Londen door op zoek naar de leukste adresjes.

De 100% Londen gids is opgedeeld in zes wijken, elk met te bezoeken bezienswaardigheden, leuke uitstapjes om te ondernemen en waar je moet zijn voor de leukste shops & uitgaansgelegenheden. Daarnaast krijg je suggesties voor stadswandelingen, een handige stadsplattegrond en tips waar je moet zijn voor lekker eten in Londen. Deze restaurants zijn in elk geval 100% Londen.

1. Ottolenghi

21-22 Warwick Street, W1B 5NE, www.ottolenghi.co.uk

Ottolenghi is een begrip, in Londen en ver daarbuiten. Zijn kookboeken zijn bestsellers en hij heeft ingrediënten als granaatappel, tahini en za’atar populair gemaakt in menig keuken. In Upper Street vind je één van Ottolenghi’s delicatessenwinkels en restaurants. Hier kun je losgaan op gerechten uit de mediterraanse keuken met vooral heel veel groenten. Healthy!

2. Manna

4 erskine road, nw3, www.mannav.com

Vegetariërs trakteren hun smaakpapillen op een vegetarische maaltijd bij Manna London. Hier staan alleen maar heerlijke vegetarische gerechten op de kaart, zoals de Baja Californië Plate met groente, kebab, taco’s en guacamole, vegetarische pasta’s of de organic bangers & mash van venkel en pompoenpitten. Vergeet niet een gaatje over te houden voor de raw mojito tart.

3. Roast

the floral hall, stoney street, se1, www.roast-restaurant.com

Een typisch Britse traditie is de sunday roast: vlees, aardappelen en groenten uit de oven. Roast – te vinden boven het marktgebouw van het hippe en altijd drukke Borough Market – is dan ook de perfecte plek om daarvan te genieten. Alle gerechten worden steevast bereid met lokale ingrediënten.

Ook een fijne ontbijtplek.

Lees ook: 7x Uit eten in Londen

Mijn mening over 100% Londen

Wat ik van deze reisgids vind? Het gidsje staat vol praktische tips en is handig qua formaat, zeker voor een stedentrip van een paar dagen zeul ik liever niet met een dik boekwerk rond.

Daarnaast krijg je bij het gidsje de 100% app, waarmee je in real-time kunt zien waar je je bevindt en waar de dichtstbijzijnde adressen uit de gids zich bevinden. De app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android én offline te gebruiken dus je hebt geen last van hoge roamingkosten. Handig!

Ik weet in elk geval welke reisgids ik meeneem tijdens mijn volgende bezoek aan Londen!

Zelf kopen?

Je kunt de 100% Londen reisgids bestellen via Bol.com of de mo’media webshop.

Welke restaurants kun jij aanraden in Londen?

Deze blog post bevat product(en) die mij zijn toegestuurd.
Lees hier mijn disclaimer.
3 reacties
  1. Ik ben net terug uit Londen en we hadden twee boekjes mee, waaronder deze. En deze vond ik ideaal. De navigatieapp was ook uberhandig. En dat er tips in staan voor een wat kleiner budget (gratis musea, goedkopere restaurants). Ik heb niet de restaurants bezocht die je noemt, maar wel een top trip gehad :)

  2. Handig artikel! Ik heb het boekje ook, maar het is even fijn om een duidelijk lijstje te hebben van enkele toppers uit het boekje. Ik heb je artikel alvast gesaved op bloglovin voor moest is dit jaar toch nog in london geraken, haha :D

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen