Uit eten Delft: proef de leukste restaurants in Delft

Op zoek naar een leuke restaurantjes in Delft? Dat komt goed uit, want de stad barst van restaurants en eetcafés waar je lekker kunt eten en drinken. Ik tip de leukste hotspots en beste restaurants in Delft.

Uit eten Delft: proef de leukste restaurants in Delft

Delft is een knusse stad in Zuid-Holland met middeleeuwse architectuur en historische monumenten langs mooie grachten. Je kent het ongetwijfeld van het Delfts blauwe aardewerk en natuurlijk Johannes Vermeer, wereldberoemde schilder van onder meer Het Meisje met de Parel. Delft heeft veel te bieden voor een dagje uit of weekendje weg.

Uit eten in Delft

Er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg leuke restaurants in Delft te vinden, en niet alleen in het centrum van Delft. Zoek jij nog een toffe hotspot en leuk restaurantje voor een etentje in Delft? Zoek niet verder; hier wil je eten en drinken!

De Centrale

Restaurant en wijnbar De Centrale is een eigenzinnig restaurant waar bijna alles zelf gemaakt wordt; van koffiekoekje tot meubilair! Het restaurant is gevesigd in de koornbeurs, een voormalige studentensociëteit en Rijksmonument in het centrum van Delft.

Streekproducten vormen de hoofdrolspelers op de menukaart waar je kunt kiezen uit 4 tot 7 gangen, om je vervolgens te laten verrassen door de chefs.

Adres: Voldersgracht 2, Delft

Heerlijk eten en drinken bij restaurant en wijnbar De Centrale in Delft ©De Centrale

FLOW yoga & food

Zin in beweging en lekker eten? Bij FLOW yoga & food kan het allebei (maar misschien niet tegelijk). Deze nieuwe hotspot is te vinden aan De Groene Haven (op nummer 302) en is echt een unieke combi van foodbar en yogastudio (De Groene Haven 152).

Il Tartufo

Il Tartufo is een Italiaanse delicatessenwinkel, traiteur en osteria en al jaren favoriet bij Delftenaren. De osteria is zes dagen per week geopend voor de lekkerste Italiaanse lunch met antipasti, panini, pasta’s en andere verse gerechten.

‘s Avonds kun je aanschuiven voor diner. Elke vrijdag- en zaterdagavond worden de inmiddels beroemde serata-avonden georganiseerd, met live jazzmuziek en een vast 4-gangen menu (op vrijdagavond vis en op zaterdag vlees). Ga eten bij Il Tartufo en waan je even in Italië.

Adres: Minderbroerstraat 2, Delft (boudoirlemariage.nl)

La Tasca

Cucina Mediterranea

Mediterraans restaurant La Tasca is te vinden aan de Voldersgracht, één van de mooiste grachten in Delft. De gerechten worden dagelijks bereid met biologische seizoensproducten en zijn geïnspireerd door de plattelandskeukens rondom de Middellandse Zee. La Tasca is geopend van maandag t/m zaterdag voor diner vanaf 18 uur. Op zondag en voor lunch op aanvraag.

Adres: Voldersgracht 13 & 14, Delft (www.latasca.nl)

LEF Restaurant & Bar

Wie op zoek is naar een goedkoop en lekker Frans eetcafé, wil naar LEF. LEF is favoriet bij locals en studenten en het is er dan ook altijd gezellig druk. Hier kun je terecht voor lunch, diner of en kleine gerechten om te delen. Geniet van lekkere salades, verse vis of van de beroemde confit de canard.

Handig: ook goed te combineren met een bezoek aan Filmhuis Lumen. Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 16 uur. In het weekend vanaf 14 uur open.

Adres: Doelenplein 2, Delft (lefrestaurant.nl)

Pavarotti Delft

Italiaans restaurant Pavarotti is sinds 2017 te vinden in het oude stationsgebouw van Delft. Je kunt er terecht voor smakelijke pizza’s en vijf soorten pasta. Perfect voor een avondje Italië-gevoel. Zeven dagen per week geopend (keuken tot 23 uur).

Adres: Stationsplein 14, Delft

Italiaans eten en drinken bij Pavarotti Delft

Italiaans eten en drinken bij Pavarotti Delft

The Harvest

De naam verklapt het eigenlijk al: bij The Harvest stel je je eigen ‘harvest bowl’ samen en smul je zo van een superverse gezonde maaltijd. Kies een vegetarische optie als tempeh of ga voor vlees of gevogelte. Dan kies je een basis van (zoete) aardappels of quinoa en vervolgens combineer je dat met een of twee warme of koude groentegerechten. Eet smakelijk!

Adres: Binnenwatersloot 3, Delft (theharvest.nl)

Vaderloos

Vaderloos is een familierestaurant in Delft Centrum, vernoemd naar de familie die het in 1966 opende. Hier kun je terecht voor lunch, diner en borrel.  open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 12:00 uur.

Adres: Burgwal 101, Delft

Koffie, ontbijt en lunch in Delft

Op zoek naar de lekkerste koffie of gezonde lunch in Delft? Er zijn genoeg opties!

Bij Best

Lunchroom Bij Best biedt de hele dag door sandwiches en salades bestellen voor een smakelijke lunch. Ook staat er internationale ontbijtgerechten, street food snacks en verse sapjes op het menu. Dinsdag t/m vrijdag open tussen 9:00 – 17:00 uur. Op zaterdag & zondag  geopend van 9:00 – 17:30 uur.

Adres: Vrouwjuttenland 22, Delft

Bombina

Voor zoete gebakjes én gezonde ontbijtjes en lunch kun je terecht bij Bombina. Bombina heeft een Mediterraans menu met gerechten waar broer Ioannis en zus Konstantina een eigen draai aan hebben gegeven.

Wat denk je bijvoorbeeld van een egg sandwich, op een brioche broodje met Ierse cheddar, bacon en pittige mayonaise? Sla ook de huisgemaakte hapjes en drankjes niet over, vooral niet in de zomer wanneer je op het zonnige terras kan zitten.

Adres: Hippolytusbuurt 1, Delft (bombinadelft.nl)

Bombina is een nieuwe hotspot in het hart van Delft om te genieten van een uitgebreid ontbijt of om heerlijk te lunchen © 2023 Bombina

Bombina is een nieuwe hotspot in het hart van Delft om te genieten van een uitgebreid ontbijt of om heerlijk te lunchen ©Bombina

Kek Delft

De koffiebar van Delft, zoals ze zichzelf omschrijven. Hier geniet je (zonder laptop) van goede koffie, een smakelijk ontbijtje of uitgebreide lunch. Ook leuk, je wordt er omringd door orignele cadeaus en hebbedingen van ontwerpers. Zes dagen per week geopend van 8:30-17:00 uur (dinsdag gesloten).

Adres: Voldersgracht 27, Delft (kekdelft.nl)

LOT. Coffee Boutique

Een heuse koffieboetiek: LOT is een specialty koffiebar aan de Volgersgracht. Hier wordt de koffie gebrouwen in een fantastische (knalroze) Victoria Arduino machine, die als blikvanger midden op de bar staat. De koffiebonen komen uit Dublin, waar eigenaresse Lotte een persoonlijke band mee heeft.

Adres: Voldersgracht 6, Delft

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Delft?

Ik voeg jouw favorieten graag toe aan dit lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen