Een ritje met de trein in Hong Kong

Hotspots in Hong Kong

Jaren geleden maakte ik op weg naar Australië een overstap van 17 uur in Hong Kong. Lang genoeg om even een bezoekje aan een winkelcentrum te brengen maar veel te kort om echt kennis te maken. Jammer, want de stad is upcoming. Bijzondere hotspots in Hong Kong zijn er steeds meer.

Hotspots in Hong Kong

Vooral de wijken Sheung Wan, Sai Ying Pun & Kennedy Town in het westen van Hong Kong Island zijn sterk in opkomst. Sheung Wan staat bekend om de hippe bars en winkels en Sai Ying Pun is dé plek voor culi-liefhebbers. Kennedy Town is de minst ontwikkelde wijk van de drie, maar is aan een fikse inhaalslag bezig.

Dit zijn de beste hotspots in Hongkong volgens 100% Hong Kong

Man Mo Temple in Hong Kong

1. Man Mo Temple – De beroemde  Man Mo Temple uit 1847 wordt veelvuldig gebruikt door de locals om te bidden tot de god van de literatuur (Man) en de god van de oorlog (Mo). Ouders hopen dat dit tot schoolsucces leidt bij hun kinderen. Er komen ook veel studenten bidden.

2. PMQ – Liefhebber van geschiedenis, architectuur, oude gebouwen en creatieve winkeltjes? Dan ben je bij PMQ aan het juiste adres. In 1889 huisde hier de allereerste school waar westers onderwijs werd gegeven. Tegenwoordig biedt het plaats aan jonge creatieve ondernemers.

Een ritje met de trein in Hong Kong

3. Met de tram – Maak een tramritje in een van de Hongkongse dubbeldekkers. Het beste uitzicht heb je vanaf de bovenste verdieping, kies het voorste of het achterste bankje. Stap bijvoorbeeld op in Catchick Street en . Je betaalt je ritje pas bij het uitstappen.

4. Teakha – Bij Teakha wordt elke kop thee met zorg bereid. Naast de thee zoals wij die kennen, waarbij theebladeren in water worden getrokken, staan hier ook diverse soorten thee op de kaart die met melk worden bereid. De masala chai is zo’n thee die je echt geprobeerd moet hebben.

5. Cat Street – Wie nog wat souvenirs voor het thuisfront wil kopen, is in Cat Street aan het goede adres. Je vindt hier Chinese sieraden, posters van Mao en meer toeristische hebbedingen en typische prullaria. Onderhandelen over de prijs is een must.

100% Hongkong

Bovenstaande hotspots in Hongkong en meer reistips staan in de nieuwe reisgids 100% Hongkong. Zes wandelroutes leiden je langs de hoogtepunten van de stad én de leukste adressen volgens local Annemarelle van Schayik.

In 2008 vertrok Annemarelle naar Hongkong voor de bachelor Chinese Studies. Door haar studie leerde ze de stad, de taal en de cultuur goed kennen. Met vriendinnen ging ze in de metropool op zoek naar de leukste adressen voor 100% Hongkong. Het resultaat is een gids vol bezienswaardigheden, restaurants & cafés, musea, parken en winkels, overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel, uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget.

100% Hongkong is verkrijgbaar bij onder meer Bol.com.

Bewaar deze hotspots in Hong Kong op Pinterest

Bronnen: Discover Hongkong, 100% HongKong
4 reacties
  1. Leuk, ik was er een hele week en vond het een geweldige stad! Zoveel te zien, en zo fijn om er gewoon ‘te zijn’.

  2. Wat een leuke tips! Ik ben afgelopen zomer naar Australië geweest en wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om een stopover in Singapore te maken, ook heel leuk!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen