Little Chapel, Guernsey - Wat zij zegt

Wat te doen op Guernsey: groots genieten op een klein eiland

Guernsey is een klein Kanaaleiland voor de Franse kust. En ondanks dat je in een paar uur het eiland kunt rond rijden, zal dat je er niet van weerhouden om groots te genieten, zoals ik een week lang deed! Gorgeous Guernsey heeft namelijk meer dan genoeg te bieden. Wat te doen op Guernsey.

Guernsey: Groots genieten op een klein eiland

Het vliegveld van Guernsey is klein. Je stapt vanuit het vliegtuig zo op de landingsbaan en staat een paar honderd meter verder in de aankomsthal. Nog een paar honderd meter verder en je staat middenin wat Guernsey uniek maakt. Groen overdekte lanen, natuurreservaten en privé-tuinen, trekvogels, bloemen waar je maar kijkt: natuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek.

Autorijden is hier niet voor de faint-hearted. Steile smalle straten langs hoge muren waar het regelmatig te smal is om twee auto’s te laten passeren. Maximale snelheid over het hele eiland is 35 mph, en dat terwijl de Porsches en Mini Coopers hier in grote getale rijden.

Smalle straten zijn wellicht niet het enige dat te hard rijders tegen houdt. Overtreders van welke aard dan ook, worden met naam en adres in de krant genoemd. Name and shame, om het zo te zeggen.

Wat te doen op Guernsey

Bezoek Saint Peter Port

Hoofdstad Saint Peter Port is een kleine stad, waar ongeveer een kwart van de eilandbewoners woont. De stad is een mengelmoes van architectonische stijlen en kent tientallen bezienswaardigheden.

Het voormalige huis van Victor Hugo, Hauteville House, een prachtige haven, eeuwenoud kasteel Castle Cornet, waar nog elke dag een kanon wordt afgeschoten; je kunt hier dagen vullen met het bezoeken van deze indrukwekkende trekpleisters.

Winkelen in St Peter Port

Shop liefhebbers kunnen zich uitleven in St Peter Port. Typische Engelse ketens als Boots en Marks & Spencer, kleine boetieks met exclusieve merken en lederwaren, ik heb me hier prima vermaakt! Guernsey staat bekend als belastingparadijs en dat is goed te merken als je op zoekt bent naar electronica, juwelen of parfum.

Uit eten op Guernsey

Guernsey heeft een diverse cuisine. Naast Indian, Thai, Spaans en Italiaans speelt de lokale keuken een grote rol. Guernsey wordt omringd door een rijk gevulde zee, waar onder meer wordt gevist op krab, kreeft, tarbot en zalm. Over het hele eiland vind je Hedge Veg stalletjes, waar naast groente en fruit ook verse eieren en bloemen worden verkocht.

We aten vers en traditioneel pub voedsel bij The Grange Lodge (The Grange, St. Peter Port, Guernsey, www.grangelodgehotel.com). Dit hotel heeft een druk bezochte pub waar de gasten elke avond op kwart voor zeven binnenstromen. Een vaste kaart en steeds wisselende dagverse gerechten, afhankelijk van ingekochte ingrediënten. Voor nog geen 10 pond heb je een bord vol met verse vis met nieuwe aardappels en groenten, roast of the day of een pittige curry.

Gegrilde camembert bij Crow’s Nest

Voor een prachtig uitzicht over de haven, kun je terecht bij Crow’s Nest (St. Peter Port Seafront, Guernsey, www.crowsnestguernsey.com). Een uitgebreide keuze aan voor-, hoofd-, en nagerechten, met passende wijnen. Vooraf een eendenpaté, gerookte zalm en gegrilde camembert met frambozen coulis. Als hoofd kozen we voor een steak, gambas & scallops spies en krab risotto. De kwaliteit van die laatste twee liet helaas wat te wensen over, maar een leuke spot is het wel.

Andere aanraders zijn Le Petit Bistro (56 Le Pollet St., St Peter Port, www.petitbistro.co.uk), Pier 17 (Albert Pier, St Peter Port, pier17restaurant.com) en The Boathouse Restaurant (Victoria Pier, St Peter Port, www.theboathouseguernsey.com)

Bezoek de befaamde Little Chapel Guernsey

Little Chapel is een klein kerkje dat geheel bestaat uit gekleurde mozaïek en schelpen. Formaat poppenhuis, maar dan voor grote mensen. Het wordt nog actief gebruikt; binnen staan diverse altaartjes met zelfs enkele urnen. Een tikje bizar maar wel mooi. Een aanrader!

Little Chapel, Guernsey - Wat zij zegt

Voor mij was Guernsey een onverwacht tussendoortje, toen ik door vrienden werd uitgenodigd om langs te komen op hun jaarlijkse vakantiespot. Het bleek een aangename verrassing. Goed, het weer viel jammer genoeg wat tegen, maar wat een prachtig eiland en een heerlijke, relaxte sfeer! Guernsey, gotta love it!

Ben jij weleens op Guernsey geweest?

5 reacties
  1. Leuk! Als Anglofiel moet ik echt eens voet aan wal op de Kanaaleilanden zetten. Hoe tof is het dat er nog altijd elke dag een kanon wordt afgevuurd. Dat is dan echt weer iets voor mij ^^.

  2. Jaaaaaren geleden won ik een reis naar Guernsey. Had er nog nooit van gehoord, maar was echt aangenaam verrast. Echt een super leuk, maar wel een beetje prijzig, eiland. Als ik ooit de kans krijg ga ik zeker terug :-)

    1. Oh, wat gaaf! Het is inderdaad geen goedkoop eiland, dat viel mij ook al op. Maar ik hoop ook zeker nog een keertje terug te gaan, heb er echt heel fijne herinneringen aan :)

    1. Daar ligt het naast! Zo’n 60 km er vandaan, je kunt ook heen en weer tussen de eilanden. Maar voor ik door vrienden werd uitgenodigd, had ik er ook nog nooit van gehoord hoor :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen