Wat te doen in Notting Hill: de leukste tips

Wat te doen in Notting Hill: kleurrijke wijk in Londen

Notting Hill in Londen ken je misschien vooral dankzij de populaire rom-com met dezelfde naam. Maar wist je dat deze kleurrijke wijk in Londen veel meer te bieden heeft? Dit wil je zien en doen in Notting Hill.

Wat te doen in Notting Hill

Denk jij bij Notting Hill als eerste aan de romantische komedie of aan de gelijknamige wijk in Londen? Dankzij de kaskraker uit 1999 met Julia Roberts en Hugh Grant in de hoofdrollen, werd deze wijk in West-Londen wereldwijd in de schijnwerpers gezet. En hoewel de film een van mijn guilty pleasures is op gebied van rom-coms, is de wijk in Londen natuurlijk nog veel leuker!

Populaire wijk in Londen

Deze populaire wijk is tegenwoordig een populaire bestemming voor toeristen maar ook veel Londenaren komen hier nog graag. Als je een paar dagen in Londen bent, kan ik je ook van harte aanbevelen om een dag(deel) in te plannen voor een bezoekje aan Notting Hill.

De leukste tips voor Notting Hill in Londen

Kleurrijke huizen, de Portobello Road Market en natuurlijk die beroemde blauwe deur (te vinden aan 280 Westbourne Park Road) en bekende bookshop. Maar wist je dat Notting Hill nog veel meer te bieden heeft? De wijk was er natuurlijk al lang voordat de film een succes werd en je wil het dan ook niet overslaan tijdens een stedentrip. Ik neem je mee op pad: dit zijn de leukste dingen om te zien en doen in Notting Hill!

Speur naar antiek en vintage op Portobello Road Market

Snuffel naar schatten op Portobello Road Market in Notting Hill in West-Londen. De Portobello markt werd al in de 19e eeuw voor het eerst opgezet en is daarmee een van de oudste markten van Londen. Portobello Road Market is vooral bekend om de vele kramen die bijna alles verkopen, van vintage kleding tot sieraden, street food tot kunstwerken.

Bezoek Portobello Road Marketin Notting Hill (Londen)

Je kunt de markt doordeweeks bezoeken: van maandag t/m woensdag staan er vooral groente- en fruitkramen. Op vrijdag is er een antiekmarkt. Vooral op zaterdag is het hier een drukke boel, met meer dan 1.500 kraampjes om koopjes te scoren. Zorg dus dat je op tijd bent om de beste koopjes te vinden en de drukte een beetje voor te zijn.

Zo kom je bij Portobello Road Market

Het dichtstbijzijnde metrostation is Ladbrooke Grove op de lijn Hammersmith and City. Het metrostation Notting Hill Gate ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de markt en bevindt zich op de lijnen Central, Circle en District.

The Mews: fotogenieke zijstraten en Victoriaanse huizen

Mews is een Britse naam voor een rij of binnenplaats met stallen en koetshuizen met woonruimte erboven. Veel van deze oude Victoriaanse koetshuizen werden gebouwd in de 18e en 19e eeuw. Nu zijn ze vaak gerestaureerd en een fortuin waard!

Een paar van de mooiste mews van Londen zijn te vinden in Notting Hill en wil je zeker bezoeken. St Lukes Mew is waarschijnlijk de bekendste, maar ook Colville Mews en Pencombe Mews zijn de moeite waard.

St Lukes Mews

Deze rustige, kleurrijke straat ligt een beetje verscholen in Notting Hill, maar is misschien wel een van de beroemdste straten in Londen. De charmante huizen hier vormden al het decor in menig film en serie, met Love Actually als bekendste film.

Niet gek, want de pastelkleurige gevels van deze voormalige stallen zijn zelfs als het regent super fotogeniek! Gietijzeren balkonnetjes, klimop en bloeiende planten tegen de gevels, het is een bezoekje en foto waard.

De kleurrijke huizen in St. Lukes Mews in Notting Hill in Londen (via Unsplash)

St. Lukes Mews ligt op loopafstand van bekende bezienswaardigheden zoals Paddington Station, Hyde Park en Kensington Palace.

Museum of Brands

Adres: 111-117 Lancaster Rd

Het Museum of Brands onderzoekt de geschiedenis van de consumentencultuur van de Victoriaanse tijd tot nu. Hier wordt je meegenomen op een nostalgische reis door 200 jaar sociale verandering, cultuur en levensstijl.

Maak een reis terug door de herinneringen aan je kindertijd, allemaal weer tot leven gebracht door de Time Tunnel. Hier krijg je een fascinerend inzicht in hoe we sinds de Victoriaanse tijd hebben geleefd.

Koop hier vast je tickets voor Museum of Brands

The Churchill Arms

The Churchill Arms is een Engelse pub in Notting Hill en misschien wel de bekendste. De pub werd al in 1750 gebouwd en is daarmee een van de oudste, historische pubs in Londen.

The Churchill Arms in Notting Hill

De gevel van The Churchill Arms is een enorme trekpleister dankzij de talloze bloemen en planten. Ze wonnen er zelfs prijzen mee op de wereldberoemde Chelsea Flower Show!

Op het terrein – op de kruising van Kensington Church Street en Campden Street – is al sinds de late negentiende eeuw een pub te vinden. Die werd – naar het schijnt – regelmatig bezocht door de grootouders van Winston Churchill. Na de Tweede Wereldoorlog werd de pub naar hem vernoemd. Vandaag de dag hangen er nog tientallen Churchill-memorabilia aan de muren.

The Sun in Splendour

The Sun in Splendour is ook een bekende pub in Notting Hill. Deze charmante, eigenzinnige zaak ligt in het hart van Notting Hill en wordt beschouwd als de oudste pub in de omgeving. Wil je genieten van traditionele Britse pub-klassiekers, dan kun je hier een tafel reserveren en genieten van een seizoensgebonden pubmenu.

Adres: 7 Portobello Rd (www.suninsplendourpub.co.uk)

Wat te doen in Notting Hill: bezoek The Sun in Splendour

Bezoek The Sun in Splendour, de oudste pub in Notting Hill

Meer eten en drinken in Notting Hill

Voor de beste koffie en heerlijke taartjes en andere zoetigheden ga je naar The Hummingbird Bakery (133 Portobello Rd).

Willy Wonka-achtige donuts haal je bij Doughnut Time (15 Blenheim Crescent), waar naast de origal sprinkled donuts ook rijkelijk versierde donuts met grappige namen als Bruno Mars, David Hasselhoff, Mean Girls en Notorious P.I.G.

Wat te doen in Notting Hill: de leukste tips

Haal een donut bij Doughnut Time in Notting Hill

Bij The Farm Girl smul je van typische lifestyle en brunch gerechten als avocado on toast, pancakes en bowls. Ook voor lekkere koffie trouwens. De keten komt oorspronkelijk uit Australië maar hebben hun weg in Londen prima weten te vinden.

Het zaakje in Notting Hill (59a Portobello Rd) was de eerste vestiging; een tikje verscholen achter de idyllische Sint-Pieterskerk, op loopafstand van Notting Hill Gate Station.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luke & Ollie (@lando_ldn)

Core by Clare Smyth

Wie op sterrenniveau wil eten in Notting Hill kan terecht bij Core by Clare Smyth, een van de beste chefs in Engeland. Clare opende het restaurant in 2017 en heeft sindsdien maar liefst 3 Michelinsterren in de wacht gesleept. Daarnaast won ze ook de World’s Best Female Chef Award van de World’s 50 Best Restaurants. Een gastronomische top-avond is hier dus wel gegarandeerd.

Adres: 92 Kensington Park Road (Notting Hill)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Core (@corebyclaresmyth)

Boek hier vast je activiteiten in Londen

Meer lezen over wat je allemaal kunt beleven in Londen?

Heb jij de wijk Notting Hill in Londen al eens bezocht?

Dit wil je wellicht ook lezen
Uit eten in Antwerpen: Grote Markt in Antwerpen (foto via Shutterstock)

50x Uit eten in Antwerpen (2023)

Ga jij binnenkort uit eten in Antwerpen en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch of diner? Uit eten in Antwerpen, hier zijn maar liefst 50 restaurants in…