Films + movies (foto door oor Lolostock // via Shutterstock)

3x Netflix kijktips voor culi’s

Mijn eigen baksels komen steevast met soggy bottoms uit de oven, toch ben ik een sucker voor kookprogramma’s. Gelukkig ben ik daarvoor niet alleen afhankelijk van mijn tv maar staat ook Netflix vol met culinaire hoogstandjes. Deze Netflix kijktips voor culi’s maken jou misschien net zo hongerig.

3x Netflix kijktips voor culi’s

Hoewel ik zelf allesbehalve een keukenprinses ben, kijk ik dolgraag naar culinaire programma’s. Van Masterchef tot The Great British Bake Off, ik zit aan de buis gekluisterd. Ook documentaires over culinaire grootheden kijk ik graag, zelfs als ik nog nooit van ze heb gehoord. En Netflix staat tegenwoordig vol met zulke pareltjes! Deze series voor culi’s heb ik dan ook al verslonden:

Chef’s Table

De culinaire docu-serie Chef’s Table tipte ik al eerder, maar als een van mijn favoriete culinaire docu’s mag ‘ie niet ontbreken in dit rijtje. In zes afleveringen worden zes wereldberoemde chef-koks gevolgd achter de schermen en in de keuken, waarbij er niet geschroomd wordt terug te gaan naar hun roots.

Onder meer Osteria Francescana‘s Massimo Bottura en Francis Mallmann worden gevolgd op hun culinaire weg. Heerlijke serie voor foodies en andere voedselfanaten. Er staat inmiddels meerdere seizoenen op Netflix. Niet kijken als je honger hebt!

Bekijk Chef’s Table op Netflix.

Cooked

Bakken, brouwen en smoren: de Amerikaanse auteur (hij schreef onder meer ‘The Omnivore’s Dilemma’ en ‘In Defense of Food’) en journalist duikt in de vierdelige serie Cooked in de wereld van koken en hoe dat ons voedsel, leven en de wereld heeft veranderd.

Verloren culinaire tradities worden nieuw leven ingeblazen en in elk van de afleveringen staat een van de fysieke elementen van het koken centraal. Zo kookt hij in de aflevering ‘Vuur’ samen met Aboriginal jagers en neemt hij in ‘Water’ een kijkje in de Indiase keuken en de gevolgen van het eten van voorbewerkt voedsel.

Bekijk Cooked op Netflix.

For Grace

Geen serie maar een anderhalf uur durende biografische documentaire over chef-kok Curtis Duffy en de opening van zijn eigen restaurant Grace. De getalenteerde mooi-boy Curtis blijkt een turbulenter verleden te hebben dan de meesten van ons en zet alles op alles om zijn grote droom – een eigen restaurant – te verwezenlijken in Chicago.

Ambities, persoonlijke herinneringen én pijnlijke momenten komen aan bod.

Welke (culi) kijktips voor Netflix heb jij?

Films en seriesFilms en series

6 reacties
  1. Mind Of A Chef moet hier ook echt nog bij, dat vind ik zo’n geweldige serie die echt de passie en gedachtengang van meerdere chefs laat zien, love it!

  2. Ik vind Masterchef Australië altijd geweldig om te zien, alle andere landen vind ik minder leuk om naar te kijken.

  3. Leuk overzicht! Ik vind zelf Chef’s Table erg leuk! Tof om zo in al die keukens te kunnen kijken van de sterren. Ben reuze benieuwd naar seizoen 2 en welke chefs ze gaan bezoeken!

  4. Manlief vindt Chef’s Table ook helemaal geweldig, dus ik ben inmiddels wel nieuwsgierig. Ik zal hem ook eens tippen over ‘For Grace’, die wil ik zelf ook wel eens bekijken.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Netflix kijktips

6x Culinaire Netflix series om te verslinden

Culinaire series op Netflix zijn voor mij een favoriet tijdverdrijf. Lekker vanaf de bank weg dromen bij mooie bestemmingen en genieten van prachtige gerechten die op tafel worden gezet. Deze…