Netflix kijktips

6x Culinaire Netflix series om te verslinden

Culinaire series op Netflix zijn voor mij een favoriet tijdverdrijf. Lekker vanaf de bank weg dromen bij mooie bestemmingen en genieten van prachtige gerechten die op tafel worden gezet. Deze culinaire Netflix series verslond ik al!

6 Netflix series om je eetlust (en wanderlust) aan te wakkeren

“Kijk je nog steeds naar..?” “Jaaaah!”, roep ik geregeld terug, wanneer Netflix me weer eens vraagt of ik na een paar afleveringen nog steeds naar die serie aan het kijken ben. De vraag wordt gesteld wanneer je zonder te pauzeren aflevering na aflevering blijft kijken, wat me regelmatig gebeurt. Ik wed dat jij van deze culinaire series op Netflix ook zin krijgt om te eten of zelf de keuken in te duiken!

Bingewatch alert voor deze culinaire series op Netflix!

1. Chef’s Table

Ik ben dan weliswaar geen ster in de keuken, ik ben een sucker voor culinaire programma’s als Masterchef en verslond dan de eerste twee seizoenen van Chef’s Table. Het derde seizoen van Chef’s Table staat nog maar net online en inmiddels heb ik 5 van de 6 afleveringen al gezien. Hoewel het koken dit seizoen minder centraal lijkt te staan dan in de seizoenen hiervoor, is er des te meer ruimte voor de bijzondere (levens)reizen van de chef-koks.

Zo reis je dit seizoen mee naar een afgelegen boeddhistisch klooster in Zuid-Korea, het nieuwe Rusland en de Californische kust. Ik wil het liefst direct afreizen naar Los Angeles om daar de pizza’s van Nancy Silverton te proeven!

Films en seriesFilms en series

2. Chef’s Table: France

Deze spin-off van het succesvolle Chef’s Table zet vier Franse top-chefs in de schijnwerpers, inclusief mooie beelden van de plekken waar ze hun restaurant runnen en ingrediënten verbouwen.

3. Somebody feed Phil

Philip Rosenthal is vooral bekend als de bedenker van Everybody Loves Raymond. In Somebody Feed Phil speelt hij zelf de hoofdrol, terwijl hij de wereld over reist en kennis maakt met lokale keukens en cultuur.

Phil is geen chef en bekijkt – en proeft – de smakelijkste gerechten daardoor met een haast kinderlijk enthousiasme. Voor sommige kijkers misschien iets te kinderlijk, ik vind het juist heerlijk en onmogelijk om niet glimlachend mee te kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Phil Rosenthal (@phil.rosenthal) op

Mijn favoriete aflevering is zonder twijfel de episode waarin hij Italië doorreist en in de keuken van Massimo Bottura’s Osteria Francescana mee eet. Je wil het liefst beste vrienden worden met beide mannen!

4. The Final Table

Een internationale kookwedstrijd voor chefs die in elke aflevering volgens de cuisine van een ander land moeten koken. De 24 deelnemende chefs hebben zich veelal bewezen in binnen- en buitenland.

Ze strijden om een plek aan The Final Table, een ereplek naast 9 juryleden die stuk voor stuk een indrukwekkende staat van dienst hebben. Ook leuk: er doet ook een Nederlandse chef-kok mee!

5. Salt, Fat, Acid, Heat

De Iraans-Amerikaanse Samin Nosrat is chef, docent en schrijver van het kookboek Salt, Fat, Acid, Heat. Daar is tevens deze Netflix documentaireserie op gebaseerd.

In de serie reist ze de wereld over en kookt samen met lokale chefs en ingrediënten, volgens haar basisprincipe van het koken rond de elementen zout, vet, zuur en hitte. Als je deze elementen onder de knie krijgt, kun je volgens haar ook prima koken!

6. Street Food

Van dezelfde makers als Chef’s Table komt nu een nieuwe documentaire over populaire street food koks in Azië. Onder meer India, Japan, Thailand en Taiwan komen aan bod. Waarschuwing: je krijgt gegarandeerd trek!

Heb jij de laatste tijd nog series of films gebingewatcht op Netflix? Wat is jouw favoriete culinaire Netflix?

Films en seriesFilms en series

9 reacties
  1. Oeh, staan goede ideetjes tussen! Ik was net op zoek naar films die ik kon downloaden via Netflix om in de bus naar Zwitserland te kijken. Hopelijk heeft een van deze films/series die optie. Zelf ben ik helemaal verslaafd geraakt aan de series 3%, Riverdale en Grace and Frankie. Love Netflix :p

  2. Californication is top. Sexistisch en humoristisch. Revenge serieus en spannend tot aan het slot. Geweldige series en cast. Beide series 90 plus afleveringen. Verslavend.

  3. Bedankt voor de tips. Regenachtige zondagen zijn perfect voor een Netflix marathon. Designated Survivor kende ik nog niet. Wel heel tof, bedankt voor de tip!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Films + movies (foto door oor Lolostock // via Shutterstock)

3x Netflix kijktips voor culi’s

Mijn eigen baksels komen steevast met soggy bottoms uit de oven, toch ben ik een sucker voor kookprogramma’s. Gelukkig ben ik daarvoor niet alleen afhankelijk van mijn tv maar staat ook…