Feel-good series die je humeur direct opkrikken

Feel-good series die je humeur direct opkrikken

Nu de dagen korter worden, de temperatuur daalt en we steeds minder de deur uit kunnen, is het soms best lastig om in een goed humeur te blijven. Deze feel-good series op Netflix zorgen gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht!

Feel-good series die je humeur direct opkrikken

Ik heb inmiddels al jaren een abonnement op Netflix en kijk nauwelijks meer (Nederlandse) tv. Het is ideaal om van alles onder de knop van je afstandsbediening te hebben, geen reclames te hoeven kijken of doorspoelen en gewoon verder gaan waar je de vorige keer gebleven was. Nu de dagen weer steeds korter worden en we meer binnen op de bank zitten, ligt een herfstdip op de loer. Vrolijk de donkere dagen op met deze feel-good series op Netflix!

Mijn persoonlijke favoriete feel-good series op Netflix

Gilmore Girls (2000-2007)

Deze klassieker kun je bijna niet gemist hebben: het Amerikaanse comedy-drama volgde jarenlang het wel en wee van een alleenstaande moeder Lorelai Gilmore (Lauren Graham) en dochter Rory (Alexis Bledel) in het fictieve plaatsje Stars Hollow.

Romantiek, familie-drama, ambities en teleurstellingen: te herkenbaar en daardoor ook geheid goed voor een lach (en enkele traan). Zeven seizoenen lang lekker meeleven voor de tv dus! Vergeet ook niet de langverwachte mini-serie ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’ te kijken!

Grace & Frankie (2015 – heden)

Wanneer Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) te horen krijgen dat hun echtgenoten verliefd zijn op elkaar en samen willen trouwen, ontstaat er een heerlijk humoristisch koppel van tegenpolen dat deze schok probeert te verwerken.

Dat klinkt misschien niet direct als feel good. Geloof me, dat is het wel. Hoera voor twee power ladies op leeftijd die het heft in eigen handen nemen en levenslessen delen die iedereen kan gebruiken.

Once Upon A Time (2011-2018)

Ouderwetse sprookjes in een nieuw jasje! Ook al ben ik zelf ergens in seizoen vier van den blijven haken, deze moderne kijk op bekende sprookjes zorgt voor romantiek, liefde en spanning en kijkt heerlijk weg!

In het kort: Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, haar zoon die ze tien jaar geleden opgaf voor adoptie. Hij is ervan overtuigd dat het stadje waar hij woont – Storybrooke – vervloekt is, alle inwoners eigenlijk sprookjesfiguren zijn en dat Emma de enige is die deze vloek kan verbreken.

Ze gelooft er weinig van maar raakt uiteraard geïntrigeerd wanneer ze Henry terug brengt naar Storybrooke, een klein stadje in Maine. Er zijn zeven seizoenen gemaakt dus je kunt flink wat avonden op de bank hangen met deze serie.

Nailed It! (2018 – heden)

Er zijn inmiddels diverse spin-offs gemaakt van deze heerlijke anti-bakshow. Verwacht hier geen geweldige metershoge taarten, de bakkers in deze show vormen eerder een gevaar in de keuken. Dat zorgt regelmatig voor lachstuipen, zowel bij de presentatoren als thuis op de bank.

The Good Place (2016-2020)

Een heerlijk maffe komedie over het leven na de dood. Door een vergissing belandt de egoïstische Eleanor (Kristen Bell) na haar dood in de Good Place. Ze komt er al snel achter dat ze eigenlijk in de Bad Place thuis hoort en zet vervolgens alles op alles om een beter mens te worden zodat ze kan blijven. Met heerlijke vertolkingen door onder meer Ted Danson en Jameela Jamil.

Queer Eye (2018 – heden)

Queer Eye is more than a makeover, en hoewel de kans groot is dat je een traan of twee laat tijdens het kijken, kan ik je deze show van harte aanbevelen! De show breekt een lans voor zoveel groepen en is daarnaast goed voor lessen in stijl en zelfvertrouwen.

Meer feel-good serie-tips

Hoewel ik genoeg op de bank lig – wat kunnen we anders doen nu ‘s avonds? – heb ook ik niet genoeg tijd om het volledige Netflix aanbod te bekijken. Deze feel good series werden me getipt en daardoor aanraders voor een paar uurtjes lekker weg kijken:

  • Emily in Paris (2020) – In deze Netflix serie verhuist de Amerikaanse Emily van Chicago naar Parijs, om daar bij een dochterbedrijf als creative director voor diverse luxe merken aan de slag te gaan. De serie kreeg nogal wat kritiek te verwerken: zo zou geen enkel cliché geschuwd zijn. De problemen waar Emily dankzij taalbarrières en cultuurverschillen tegenaan loopt zijn voor velen echt wel vermakelijk, niet in de minste plaats dankzij de geweldige setting Parijs.
  • Jane the Virgin (2014 – 2019) – Over maagd Jane die door een medische blunder zwanger raakt en ineens haar leven om moet gooien. Goed voor vijf seizoenen vol hilarische afleveringen.
  • New Girl (2011 – 2018) – Helaas nu niet meer op Netflix maar wel een fijne feel good serie over Jess (Zooey Deschanel) die na een relatiebreuk nieuwe woonruimte zoekt en in huis terecht komt bij drie mannelijke huisgenoten.
  • Good Witch (2015 – heden) – Deze serie over de charmante heks Cassie die samen met haar dochter Grace interessante nieuwe buren ontmoet is gebaseerd op een reeks tv-films.
  • Modern Family (2009 – 2020) – Wat krijg je als stellen uit elkaar gaan, opnieuw trouwen en nieuwe gezinnen vormen? Een grote Modern Family. Deze Amerikaanse sitcom en mockumentary volgt drie gezinnen die samen een grote familie vormen en tegen de gebruikelijke familieperikelen aanlopen. Humoristisch en hilarisch.

Welke feel-good series op Netflix kun jij aanbevelen?

1 reactie
  1. Jane the Virgin en The Good Place zijn echt heelijke series. Andere series die ik met plezier heb gekeken: Don’t trust the bitch of apt. 23, Crazy ex-girlfriend, Never Have I Ever, Masters of None. En in deze tijd eigenlijk gewoon alle kerstfilms. Verstand op 0, heerlijk!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen