Fancy shopping aan de New Yorkse Upper East Side

Winkelen in New York: Fancy shopping aan de Upper East Side

De high-end neighborhood Upper East Side bruist van culturele historie en luxueuze hotspots. Maar de luxe kant van New York is niet alleen voor de rijken onder ons. Voor een stevig potje cultuur snuiven en winkelen in New York wil je de Upper East Side niet overslaan. 

Winkelen in New York: Fancy shopping aan de Upper East Side

Upper East Side is een van de zogeheten dure wijken van Manhattan. Hier kopen de rich & famous hun Louboutins & Tiffany’s sieraden, waarna ze in een dure hotspot zippen aan hun Cosmopolitans. Het gebied strekt zich uit aan de oostkant van Central Park tot aan de East River, tussen 59th en 96th streets.

Langs de bekende Museum Mile hebben zich enkele van de meest prestigieuze culturele instellingen, luxe restaurants en haute couture boetieks gevestigd, allemaal op loopafstand van Central Park; van The Met Fifth Avenue tot de Cooper Hewitt Smitsonian Design Museum, Frick Collection, Guggenheim Museum en alles daar tussenin.

Kunst & cultuur in New York

Kunstliefhebbers vinden gegarandeerd plekken waar hun hart in overdrive schiet. De Museum Mile, die loopt langs Fifth Avenue tussen East 82nd en East 105th Street, neemt je mee langs maar liefst acht culturele instellingen van wereldformaat.

Museum Mile

Grote zus The Met Fifth Avenue (1000 Fifth Avenue, New York, NY 10028) laat in haar collecties kunst en voorwerpen zien uit meer dan vijfduizend jaar geschiedenis. Genoeg om meerdere dagen in rond te dwalen dus.

Zeven dagen per week geopend, met uitzondering van feestdagen

New York City diary II +Met Museum Tour

Ontdek de (dure) parels van de Upper East Side

Shopfanaten – zowel de big spenders als windowshoppers – moeten minstens eenmaal rondlopen op Madison Avenue, waar de grootste namen uit de haute couture, ’s werelds meest gevierde mode- en sieradenmerken en meer dan 100 kunstgaleries garant staan voor winkelen op topniveau. Dit jaar alleen al openden zeven nieuwe merken hun paradepaardjes op Madison Avenue, waaronder Aurélie Bidermann, Isabel Marant, Sonia Rykiel, Smythson of Bond Street en Sweaty Betty.

Bekende merken

Ook hier zijn alle bekende merken zoals Victoria’s Secret, Aldo en Sephora gevestigd. Deze winkels vind je voornamelijk op Lexington Avenue, vanaf 62nd Street naar beneden. Het bekende warenhuis Bloomingdale’s is te vinden op 59th Street, tussen 3rd en Lexington Avenue.

 

Geen zin in fashion shopping? Bij Mrs. John L. Strong koop je de mooiste kalenders en notitieboekjes. Bij de The Corner Bookstore kun je uren met schuine nek tussen de schappen rondkijken.

Brunchen met mimosa’s

Voor zo’n dag cultuur en chique shoppen heb je natuurlijk wel eerst een goede bodem nodig. Sarabeth’s heeft een legendarisch brunchmenu met signature drinks als de Four Flowers Mimosa, Bloody Mary met ingemaakte groenten van het huis of een hot chocolate voor volwassenen. Proost.

Ook zin om te winkelen in New York aan de Upper East Side?

4 reacties
  1. Ooohh jazeker! Komende dinsdag vertrek ik en ik heb er zó veel zin in. Dank voor al je tips!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen