New York Hidden Subway (Felix Lipov / Shutterstock.com)

New York’s verborgen metrostation: City Hall Subway Station

New York heeft een uitgebreid (en beroemd) metro netwerk. Een aantal van die subway stations heb ik al diverse malen mogen bewonderen tijdens eerdere trips naar deze geweldige stad. Maar er blijken ook nog verborgen metrostations te zijn!

New York’s verborgen metrostation

Eén van deze verborgen stations is City Hall Subway Station, een inmiddels verlaten metrostation dat eruit ziet of het zo uit een film komt. Het station werd in 1904 geopend en moest de kroonjuweel van het New Yorkse subway system worden, maar werd in 1945 al gesloten. Het was namelijk wel een mooi en elegant station en architectonisch hoogstandje, maar niet erg praktisch in gebruik. Sindsdien zijn er nog maar weinig mensen die de pracht van dit verborgen metrostation kunnen bewonderen.

Een kijkje terug in de tijd.

City Hall Subway Station

New York Hidden Subway (Felix Lipov / Shutterstock.com)

Meer lezen over New York City:

Kende jij deze verborgen New Yorkse parel al?

Featured photo Felix Lipov / Shutterstock.com

7 reacties
  1. die verborgen huizen in londen zoekterm, had jij niet ooit iets geschreven over delen van de metro in NY die zijn verborgen boven de grond met een nep gevel ervoor, zodat ze niet zo opvallen?

    1. Jaaaah, zoiets zei iemand gisteren ook al op Twitter. Dat soort ‘huizen’ heb je dus blijkbaar ook in Londen, had ik me helemaal niet gerealiseerd :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Fancy shopping aan de New Yorkse Upper East Side

De leukste NYC blogs

New York is een van mijn favoriete steden. Al vier keer was ik zo gezegend om deze geweldige stad een bezoek te brengen. Maar ook wanneer ik zelf niet in NYC…