TRAVEL: New York City diary +tips

Reisverslag van onze eerste dag in New York City (+tips)

Het went het nooit: ondanks dat dit nu al mijn vierde bezoek aan New York City is, blijft het indrukwekkend. De stad overweldigt, bruist en omarmt je. Beleef het mee in mijn eerste New York City diary van deze vakantie.

New York City dag 1 (+tips)

Chaos op Schiphol, een urenlange vlucht, lange wachtrijen op JFK, een uur wachten naast Bryant Park op het busje dat ons naar ons hotel zal brengen, terwijl intussen een brullende vuilniswagen naast ons de warmte alleen maar op laat lopen. De eerste etappe van onze vakantie is op z’n minst roerig te noemen. Maar, welkom in New York City!

Midtown hotel

Als we ‘s avonds laat eindelijk bij ons hotel in Midtown aankomen, is het voor ons lijf inmiddels al diep in de nacht Nederlandse tijd en duiken we dan ook meteen onze zachte hotelbedden in. Slapen! Als ik wakker schrik, wil ik meteen op pad. In de pikdonkere kamer tast ik naar mijn telefoon, om te ontdekken dat het in New York pas half vier ‘s nachts is. Oops.

Een paar uur later verlaten we opgefrist en wel ons hotel, op jacht naar ontbijt en die typische New Yorkse sfeer waardoor ik zo van de stad hou. Omhoog kijkend dwalen door de straten, verdwalen in de subway en onszelf verliezen in de drukte van Manhattan.

New York City Diary Hotel Ameritania
New York City Victoria's Secret
New York City Chelsea Market

Etalages met bijzonder smakelijk uitziende taarten bekijken en onze hongerige magen vullen met dik belegde sandwiches bij Friedmans Lunch in Chelsea Market. Een smakelijke bezigheid.

New York City The High Line
New York City The High Line
New York City The High Line
New York City The High Line

Genieten van de warmte terwijl we samen met tientallen New Yorkers en toeristen de High Line bewandelen en zo de stad vanuit een ander perspectief bekijken. Een activiteit en bezienswaardigheid die je niet wil missen tijdens je bezoek aan Manhattan.

New York City diary - STK Rooftop

Aan het eind van de dag de zon zien ondergaan vanaf STK Rooftop bar. Daar zitten we vervolgens zo te genieten van onze goede gesprekken, cocktails en het uitzicht, dat we besluiten ook maar te blijven zitten voor een hapje eten. Wat een fijne avond!

Verken Brooklyn by bike

De volgende dag staat een fietstocht door Brooklyn op het programma. Het is heerlijk weer en hoewel we moeite hebben om de juiste spot te vinden, staat onze gids gelukkig nog op ons te wachten. Over deze tour met Bikelyn Tours snel meer, want als er een leuke manier is om Brooklyn te ontdekken, is het wel per fiets!

New York City diary Bikelyn Brooklyn Natasja

Naast fietsen wandelen we ook weer door het oerwoud van beton dat Manhattan heet. Streets & avenues passeren de revu. Schreeuwende neons en flitsende camera’s waar je maar kijkt op Times Square sluiten de dag af.

New York City diary W 53 street
New York City diary Times Square Natasja
New York City diary Times Square

Hetzelfde doen in New  York als wij?

  • Schaf een Unlimited Ride MetroCard voor 7 dagen aan en reis voor $30 een week de hele stad door met de metro
  • Ga voor prachtige lingerie shoppen bij Victoria’s Secret (115 5th Ave)
  • Wandel over de High Line en snuif de geuren van groen Manhattan op (Gansevoort Street, Meatpacking District to West 34th Street, tussen 10th-12th Ave)
  • Kijk je ogen uit bij Chelsea Market waar je tussen luxe bakkers, boek- en kookwinkels & pop-ups  vast wel iets van je gading vindt.
  • Lunchen doe je bij Friedmans Lunch (75 9th Ave, New York, NY 10011) in Chelsea Market (75 9th Ave, New York, NY 10011)
  • Voor pittige cocktails en flinke steaks in het Meatpacking District ga je naar STK Rooftop (26 Little W 12th St, West Village, New York 10014, boven STK Downtown)

Meer lezen over New York City

9 reacties
  1. Wat een fijne foto’s! De high line wil ik nog echt een keer bezoeken, toen ik er was regende het helaas :(

  2. Heel leuk om eens wat andere foto´s van NY te zien, heel origineel! Ik herken dat wakker schrikken en op pad willen helemaal. Na de eerste keer word ik elk uur wakker om te zien of het dan toch eindelijk ochtend is :).

  3. Ik ben nog nooit in NY geweest, maar het lijkt me een prachtige stad! Wel leuk dat je een reis partner hebt kunnen vinden voor zo’n trip, mijn vriendinnen krijg ik helaas niet zo ver. :p

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen