Doen op Coney Island in Broolyn, New York

Dit wil je zien en doen op Coney Island (NYC)

Coney Island, een plek die veel mensen ongetwijfeld van naam kennen, is het iconische en kleurrijke schiereiland van New York City en de perfecte plek voor een zomers uitstapje wanneer je de drukke straten van Manhattan eens achter je wilt laten tijdens je bezoek aan deze wereldstad.

Ontdek Brooklyn’s kleurrijke Coney Island

Je hebt er vast weleens van gehoord: Coney Island, het bekende schiereiland Zuid-West Brooklyn  – op een uur van Manhattan – met strand, pretparken en de wereldberoemde Coney Island board walk. Het eiland zou de naam danken aan de vroegere Nederlandse benaming “Conyne Eylandt”,vanwege de vele konijnen die het gebied bevolkten.

Op 18 juni wordt de jaarlijkse Coney Island Summer officieel ingeluid met de jaarlijks terugkerende Mermaid Parade, waarbij duizenden mensen verkleed gaan als zeemeermin of een ander (schaars gekleed) zeewezen.

Zien en doen op Coney Island

Coney Island is tegenwoordig een grote kermis voor gemengd publiek. Het onderging een paar jaar geleden een grondige renovatie, waarbij veel van de kleinere familiebedrijfjes en pretparken sneuvelden. Iconische attracties als het 46-meter-hoge reuzenrad Wonder Wheel, de bijna 100 jaar oude houten achtbaan Cyclone, Nathan’s beroemde hotdog stand en een boulevard vol toeristische winkeltjes wisten de renovatie wel te overleven.

“Op Coney Island gaat het om zon, surfen, spanning en eindeloos entertainment”

Coney Island staat vooral bekend om de twee legendarische attractieparken: het volledig gerenoveerde Luna Park – met de one and only Coney Island Cyclone en de Wild River – en Deno’s Wonder Wheel Amusement Park, met kindvriendelijke attracties en spectaculaire achtbanen zoals de Thunderbolt.

Wat te doen op Coney Island in Brooklyn, New York
Wat te doen op Coney Island

Naast attractieparken heeft Coney Island nog meer te bieden:

 • Voor de honkballiefhebbers spelen de Brooklyn Cyclones hun thuiswedstrijden in het MCU Park en voor pure ontspanning kun je neerploffen op het brede zandstrand Coney Island Beach.
 • In het New York Aquarium bezoek je onder andere pinguïns, zeeschildpadden en walrussen.
 • Nieuw op Coney Island is het Amfitheater op de Coney Island Boardwalk, een openluchttheater waar de hele zomer lang concerten en comedy- en entertainment shows worden georganiseerd.

Doen op Coney Island in Broolyn, New York

Doen op Coney Island: breng een bezoek aan het Luna Park (Foto door William Perugini, via Shutterstock)

Eten op Coney Island

Bij reizen hoort eten en dat kan op Coney Island meer dan genoeg:

 • Een trip naar Coney Island is niet compleet zonder een hotdog met knapperige kreukelfriet van Nathan’s Famous.
 • Voor klassiek comfort food met uitzicht over zee ga je naar Tom’s Coney Island.
 • Grimaldi’s Pizzeria is een lokale hotspot die je niet mag missen.
 • Voor steenoven pizza’s met verse ingrediënten uit Italië ga je naar Totonno’s Pizzeria.

Je bereikt Coney Island met de metro: met de D- en N-lijn ben je in ongeveer een uur op Coney Island – Stillwell Avenue. De Q en de F doen er nog wat langer over. Loop over de boulevard of het strand terug richting naar het metrostation in Brighton Beach – dat vanwege haar vele Oost-Europese en Russische bezoekers inmiddels ook wel ‘Little Russia’ of ‘Little Odessa’ wordt genoemd – vanaf waar de lijnen B en Q je weer terug brengen naar Manhattan.

Heb jij Coney Island al eens bezocht?

6 reacties
 1. Ja toffe plek!! En de hotdogs van Nathan’s Famous vond ik écht goed. Ik moet bij Coney Island altijd aan de film Uptown Girls denken!

 2. In 2012 heb ik Coney Island bezocht en het was héérlijk. Er was een fameuze hittegolf die zomer, dus we hebben vooral passief rondgewandeld en verkoeling gezocht op het strand. Er was een hotdog eating contest en dat was behoorlijk ranzig, dus veel zin in al dat lekkere eten had ik achteraf niet haha. xo

 3. Ik vond Coney Island fantastisch! Heel fotogeniek door al die oude attracties en de wilde oceaan. Wij aten trouwens ergens op een parkeerplaats, niet bepaald fancy, wel een van de beste taco’s die ik ooit gegeten heb! Coney Shack, onthoud die naam ;-).

 4. Zelf ben ik nog nooit naar New York geweest, daardoor ook niet naar Brooklyn of Cooney Island. Het is echt zo’n plek vanuit films en series, waardoor je denkt het te kennen, zonder er ooit geweest te zijn. Het staat zeker weten op mijn bucketlist.

 5. Wij dachten er nog aan daar naartoe te gaan, maar uiteindelijk zijn we niet geweest. Misschien is het ook leuker in de zomer dan in de winter :) De volgende keer dus!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen