Fancy shopping aan de New Yorkse Upper East Side

De leukste NYC blogs

New York is een van mijn favoriete steden. Al vier keer was ik zo gezegend om deze geweldige stad een bezoek te brengen. Maar ook wanneer ik zelf niet in NYC ben, vind ik het heerlijk om erover te lezen. De leukste NYC blogs zette ik voor je op een rijtje.

De leukste NYC blogs

Er zijn tientallen, misschien wel honderden blogs over New York City. Niet gek, want deze stad is door velen geliefd. Ook ik ben stiekem een beetje verliefd op New York. Ik vind het dan ook heerlijk om NYC blogs te lezen, van mensen die er wonen of regelmatig zijn geweest en hun favoriete hot spots en tips met je delen.

8x New York City blog posts

De leukste NYC blogs en blogartikelen die ik tot nu toe tegen kwam (én zelf schreef), zet ik graag voor je op een rijtje.

1. New York City Guide: alles voor je stedentrip New York

Binnenkort jouw eerste keer New York City op de kalender? Leuk! Alles wat je moet weten voor een bezoek aan deze wereldstad en meer deel ik met je in deze handige New York City Guide.

New York City Guide: alles voor je stedentrip New York

2. Bikelyn Tours

Wat is er nu Hollandser dan fietsen? In New York kun je nu ook op de fiets de stad verkennen: zo fietste ik een halve dag kriskras door Brooklyn onder begeleiding van een Nederlandse gids en ontdekte zo veel meer dan ik te voet had kunnen doen.

Bikelyn Tours Brooklyn, blogs over new york

3. Chelsea Market

De Chelsea Market in New York middenin het Meatpacking District is sinds vijftien jaar een van de vele NY places to be voor foodies, hipsters & liefhebbers van leuke dingen.

De oude fabriek werd volledig gestript en daarna prachtig opgeknapt met een industrieel tintje en is alleen daarom al een bezoekje waard.

Dreaming of NYC: Chelsea Market

4. New York’s verborgen metrostation

New York heeft een uitgebreid (en beroemd) metro netwerk. Maar er blijken ook nog verborgen metrostations te zijn!

5. Hell’s Kitchen

Tijdens mijn laatste bezoek aan New York vorig jaar ontdekte ik Hell’s Kitchen, een vroeger beruchte wijk in Manhattan. Hell’s Kitchen is een van de vele wijken in Manhattan. Het omvat het gebied tussen 34th Street en 57th Street, vanaf Eight Avenue tot aan de Hudson en is een bezoekje waard.

6. The High Line

Ooit een spoorlijn voor het vervoer van goederen door Manhattan, is The High Line tegenwoordig een groen stadspark op hoogte. Dwars door de Meatpacking District vormt deze voormalige spoorlijn nu een groene oase en trekpleister voor zowel inwoners als toeristen.

Lounge areas worden afgewisseld met bloemen en bomen die tussen de oude sporen groeien terwijl langs de route tegenwoordig zelfs kunst te vinden is. Ideaal voor een heerlijke wandeling door New York op hoogte!

7. Humans of New York

Amerikaanse fotograaf Brandon begon in 2010 aan een project waarmee hij 10.000 New Yorkers op de foto wilde zetten. Zijn Humans of New York project groeide gaandeweg uit tot iets veel groters.

Leukste NYC blogs - Watzijzegt.com

HONY, zoals hij het noemt, is inmiddels een levendige verzameling van portretten, quotes en verhalen van New Yorkers en mensen van ver daarbuiten, verzameld op zijn site. Geoorloofd mee kijken in het leven van onbekenden in New York City, ik word er blij van!

8. Gratis doen in New York City

Een bezoek aan een wereldstad als New York City kan al snel een flinke duit kosten. Het hoeft echter niet altijd duur te zijn! NYC on a budget: ik ontdekte maar liefst 20 dingen die je gratis kunt doen in New York!

Meer lezen over New York City?

Ik schreef ook veel over New York. Van reisverslagen en dagplanningen, restaurant- en hoteltips, fietsen in New York en de verschillende boroughs. Laat je inspireren door deze uiteenlopende artikelen over New York; je bent voorlopig nog niet uitgelezen:

Zelf een stedentrip naar New York City maken?

Boek dan snel een hotelkamer!Booking.com

Wat zijn de leukste NYC blogs die jij graag leest? Let me know!

8 reacties
  1. Wat leuk dat je ons TogotoNewYork blog noemt in je lijstje tofste NY blogs.. We doen elke dag ons best om iedereen zo veel mogelijk te inspireren, dus leuk om te horen dat mensen dat waarderen!

    Thanks..

  2. Oh, nooit geweten dat Humans of New York meer is dan alleen een FB-pagina! I like! En ik vind JSNY.nl inderdaad ook heel fijn. Verder lees ik eigenlijk geen specifieke New York-blogs, al heeft niotillfem.rodeo.se er natuurlijk een hele poos gewoond

  3. Dankjewel voor het noemen van mijn Blog Natasja! Super leuke verrassing bij het wakker worden :-) Zelf kende ik New York State of Mind nog niet, dus dankjewel voor de tip!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen