Doen op Coney Island in Broolyn, New York

5 spots voor je tweede bezoek aan New York

Tijdens je eerste bezoek aan New York City zijn er talloze bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Maar wat doe je tijdens je tweede bezoek aan New York? Deze 5 spots zijn de moeite waard.

5 spots voor je tweede bezoek aan New York

Het is niet voor niets dat veel reizigers het niet bij één bezoek aan New York laten. Ik ben er sinds 2008 inmiddels vier keer geweest en weet nu al dat er ooit een vijfde (en zesde) keer gaat komen. Buiten de bekende must-see & do’s (of eigenlijk should-see & do’s want must-visits bestaan niet) valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken, of je nu in gezelschap bent of alleen naar New York gaat.

Brooklyn Bridge overgestoken?

Dan is een wandeling over de in 2015 heropende High Bridge een aanrader. Deze oudste staande brug van New York City dateert uit 1848 en verbindt de wijk Washington Heights in Manhattan met de wijk Highbridge in The Bronx. De brug deed oorspronkelijk dienst als aquaduct en heeft sindsdien grondige verbouwingen ondergaan.

Niet zo iconisch als de Brooklyn Bridge, maar toch het oversteken meer dan waard.

Bridges in New York City

Voor liefhebbers van Central Park

Central Park tijdens je eerste bezoek al ontdekt? Ga dan nu naar Flushing Meadows Corona Park in Queens. In dit park vind je onder meer de bekende Unisphere, een enorme roestvrij stalen wereldbol. Ook zijn in het park een flink aantal te vinden, waaronder het Queens Museum, de New York Hall of Science, de Queens Zoo en niet te vergeten Citi Field, het stadion van de New York Mets.

Citi Field in New York City

Citi Field, het stadion van de New York Mets

Mets vs. Yankees

Maar als je de Mets al hebt zien spelen in Queens en ook de Yankees in The Bronx aan slag hebt gezien, is het de hoogste tijd voor een andere sportploeg van kleinschaliger niveau. Minor league baseball team Brooklyn Cyclones kun je in actie te zien in Coney Island. Of ga naar Richmond voor een wedstrijd van de Staten Island Yankees die hun ballen slaan in Richmond County Bank Ballpark.

Van Broadway naar Brooklyn

Fan van Broadway of de Rockettes in Radio City Music Hall? Dan ben je in de Brooklyn Adacamy of Music (BAM) op het juiste adres voor prachtige voorstellingen, van dans- en theatervoorstellingen tot opera. Voor concerten moet je naar Kings Theatre in Brooklyn voor concerten of geniet je van de shows in publiekslieveling St. George Theatre in Staten Island.

Dol bent op Coney Island

Ontdek dan ook Brighton Beach op 15 minuutjes lopen van de boardwalk van Brooklyn’s Coney Island. Deze authentieke Russische neighborhood staat ook wel bekend als Little Odessa. De talloze winkeltjes en restaurants aan Brighton Beach Avenue maken het tot een leuke wandeling.

Brighton Beach Avenue © NYC & Company/Julienne Schaer

Meer lezen over New York?

Lees dan ook deze blog posts eens:

Wat kun jij aanraden tijdens een tweede bezoek aan New York?

3 reacties
  1. Ben er net geweest en vond Flushing Meadows echt geweldig! Heb er zelf ook net een stukje over geschreven. Een brug zijn we nog niet overgestoken, is mooi voor de volgende keer :D

  2. Fijne tips om veel moois te kunnen bezoeken.
    Als ik er ooit weer naar toe zal gaan zal ik dit alles zeker afstrepen van mijn lijstje ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen