Leukste restaurants in Leiden: Lot en de Walvis

Eten en drinken bij restaurant Lot en de Walvis in Leiden

When in Leiden, ga naar Lot en de Walvis! Dit restaurant in de haven van Leiden is sinds 2015 dé plek voor iedereen die buitenshuis op zoek is naar een fijne hangplek en lekker eten en drinken.

Restaurant Lot en de Walvis in Leiden

Eigenaresse Lot zegt het zelf: bij Lot en de Walvis is het de bedoeling dat je jezelf kunt zijn. Het jonge restaurant in de Haven van Leiden geeft je daartoe ook alle ruimte. De reizen die Lot in haar busje de Walvis maakte – dus dáár komt de naam vandaan – brachten haar de hele wereld over en zijn terug te vinden in het interieur en de sfeer van het restaurant.

Restaurant in de haven van Leiden

Gevestigd in het voormalige Havengebouw van ‘De Volharding’ is het restaurant opgedeeld in drie verschillende ruimtes met elk een eigen thema. Houten banken, talloze kleurrijke kussens, planten en prachtige lampen aan het plafond zijn kenmerkend.

Een fijne setting buiten de deur. Daarnaast kun je terecht op het volgens Lot altijd zonnige terras. Ideaal voor een middagje lekker eten en drinken in goed gezelschap, zoals ik onlangs deed.

Ontsnap hier aan de drukte en geniet, eet en drink, droom en doe nieuwe inspiratie op. Ik wil dat je je er vrij voelt en er jezelf kan zijn. Veel plezier!

Lot en de Walvis, LeidenRestaurant Lot en de Walvis in Leiden

Lekker eten en drinken bij restaurant Lot en de Walvis in Leiden

De hele dag ontbijten bij Lot & de Walvis

Lot & de Walvis is dagelijks geopend vanaf 9 uur. Ontbijtliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want waar ontbijtgerechten veelal alleen ‘s ochtends te bestellen zijn, kun je hier tot 17 uur los gaan op Eggs Benedict, American pancakes of een Frans ontbijtje.

Onlangs bezocht ik dit restaurant in Leiden voor een lunchdate. Even twijfel ik of ik een ontbijtgerecht zal kiezen maar ik ga toch voor een vegetarische burger van kruidige falafel met harissa-yoghurt en ingelegde komkommer. Mijn tafelgenoten gaan respectievelijk voor dezelfde veggie burger en de mediterraanse salade met buffelmozzarella, serranoham en vijg, plus een goedgevulde kom Tom Khai Kai soep. De salade is prima, de burger heerlijk en ook de soep zie ik binnen mum van tijd verdwijnen.

Daar aan de waterbar

De waterbar – kenmerkend voor de gastvrijheid van Lot – komt op een warme dag bijzonder goed gelegen: gasten kunnen kosteloos en onbeperkt water met een smaakje tappen uit een van de drie grote glazen potten. En dat wij halverwege de middag van binnen naar buiten verhuizen om nog wat zomers weer en voorbijvarende bootjes over het water mee te pakken vindt de bediening ook geen probleem.

Ik geloof dat ik binnenkort weer eens naar Leiden moet voor een ontbijtdate!

Hier vind je Lot & de Walvis in Leiden

Restaurant Lot en de Walvis
Haven 1
2312 MG Leiden

www.lotendewalvis.nl

Restaurant Lot en de Walvis in LeidenMediterraanse salade bij Lot en de Walvis, LeidenVeggie burger bij Lot en de Walvis, Leiden

Meer restaurant tips? Check deze hotspot index.

Ken jij Lot en de Walvis in Leiden al?

5 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
BOB: BioMio Organic Bistro in Kopenhagen

BioMio Kopenhagen (nu Bistro Bosch)

Biologisch restaurant BioMio in Kopenhagen is gevestigd in een voormalig slagerijpand. Deze Deense hotspot serveert seizoensgebonden gerechten, volgens een 100% biologisch principe maar vooral ook gezond én lekker.