Hotspots en restaurants Breda: Anne&Max

Hotspots en restaurants Breda: hier wil je eten en drinken in Breda

Weten waar je lekker kunt eten en drinken in Breda? Genoeg opties in deze gezellige stad in Brabant! Ontdek de lekkerste restaurants in Breda met deze tips!

Hier wil je eten en drinken in Breda

Ga jij binnenkort uit eten in Breda en zoek je nog een leuk restaurant of gezellig eetcafé? Ik tip de tofste hotspots in Breda: hier kun je heerlijk eten en drinken en genieten van de Brabantse gastvrijheid.

Hotspots en restaurants Breda

1. De Botanist

De Botanist is een echte hotspot in Breda, gevestigd in een prachtig historisch pand aan de haven. Cocktailbar meets shared dining bij De Botanist, want waarom zou je maar Ă©Ă©n gerecht kiezen terwijl er zoveel te proeven valt? Op de kaart staan gerechtjes uit wereldkeukens van Aziatisch tot Latijns-Amerikaans en Mediteraans. Ook een aanrader voor de cocktails!

Adres: Tolbrugstraat 19

2. De Boterhal

De Boterhal is een speciaal biercafé, wijnbar en tapasrestaurants aan de Grote Markt van Breda, midden in het historisch centrum. Hier bestel je heerlijke internationale tapas om samen te delen.

Adres: Grote Markt 19, 4811 XL Breda

3. Anne&Max

Anne&Max Breda is te vinden in de wijk Ginneken (Wilhelminastraat 17). Binnen kan je neerstrijken met een koffie aan het raam of je laptop openklappen aan de lange tafel in het pand.

Anne&Max Breda is dagelijks open voor ontbijt, lunch, high tea en borrel. Probeer de lunchplank voor twee, met verschillende soorten brood, beleg en huisgemaakte smeersels. Of kies een van de drie clubs sandwiches. Good to know: op de gehele menukaart is geen enkele avocado te vinden.

Adres: Wilhelminastraat 17, Breda

Hotspots en restaurants Breda: Anne&Max

4. Café Noir

Café Noir combineert het elegante van Parijs met de gezelligheid van Breda. Hier loop je binnen voor koffie, uitgebreide lunch, diner of gewoon een borrel. Perfect voor wie een gezellig hapje wil eten in bistrosfeer. Maandag t/m zaterdag vanaf 10:00 uur open, zondag vanaf 12:00 uur.

Adres: Ginnekenweg 3, Breda

5. Con Fuego

Great steak, great wine, great people... dat is het motto van Con Fuego. Wie wil genieten van perfect gegrild vlees, wil hier een tafel reseveren. Het restaurant ligt pal aan de Grote Markt en goed vlees van de grill is hier de hoofdrolspeler.

Toch liever iets anders? Er staan ook heerlijke salades, pasta’s en visgerechten op de kaart. Ook goed om te weten: op de wijnkaart van Con Fuego staan zo’n 600 verschillende soorten wijnen! Zeven dagen per week geopend.

Adres: Grote Markt 24, Breda

6. De jongens van Zand & Klei

“Let’s make the potato great again”. Dat is wat de “jongens van zand en klei” willen: de ordinaire knol in een sexy jasje stoppen. Verwacht hier geen ingewikkelde menukaart maar gerechten waarin de aardappel de hoofdrol speelt. Denk bijvoorbeeld aan aardappeltapas, een aardappeltosti of een Crunchy potato basket met diverse toppings.

Adres: Veemarktstraat 76, Breda

7. Enjoy Vietnam

Voor echt Vietnamese gerechten ga je in Breda naar Enjoy Vietnam. Open sinds 2019 bereiden hier twee Vietnamese koks hun smakelijke Vietnamese gerechten, zoals pho en banh xeo. Een heerlijke avond gegarandeerd, want hier proef je de echte authentieke keuken van Vietnam.

Adres: Reigerstraat 10, Breda

Heerlijk eten bij restaurant Enjoy Vietnam in Breda (foto via Unsplash)

Heerlijk eten bij restaurant Enjoy Vietnam in Breda

8. Kahuna Breda

Poke bowls in Breda

Hou je van poké bowls? Dan moet je bij Kahuna zijn, in het centrum van Breda. De eigenaren werden in Hawaii op slag verliefd op deze kom-gerechten vol verse, tropische ingrediënten en besloten het concept mee te nemen naar Breda.

Bij Kahuna stel je zelf je eigen bowl samen, met of zonder tropische ingrediĂ«nten als kokos, gember en mango, en geniet je in HawaĂŻaanse sferen, compleet met surfplank tegen de muur en HawaĂŻaanse biertjes. Maandag t/m zondag open van 12:00 – 21:00 uur.

Adres: Ginnekenmarkt 12, Breda

9. T-Thai Restaurant

T-Thai is een klein maar authentiek Thais restaurant aan de Haagdijk. Hier proef je het echte Thailand, van klassiekers als Pad Thai en curry tot inktvis en eend. Hier ga je heen voor een gezellig diner.

Adres: Haagdijk 78, Breda

10. The Tiger Club

Oosters restaurant in Breda

The Tiger Club werd drie jaar op rij verkozen tot het beste Oosterse restaurant in Breda. Hier geniet je dan ook van Ă©cht lekker Aziatisch streetfood. Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht en zijn bedoeld om te delen. Bestel ook Ă©Ă©n van hun beroemde spicy cocktails.

Adres: Sint Janstraat 4, Breda

11. Bobbi’s bar

Bij Bobbi’s Bar is de kaart heel simpel: pizza, kip & biefstuk. Lekker klassiek in een hip jasje: hier wil je heen voor moderne, wereldse gerechten én supergoede Napolitaanse pizza’s.

Het restaurant aan de Gasthuyspoort heeft daarnaast uitstekende wijnen en heerlijke cocktails op de kaart staan. De bar is het centrale middelpunt en het is dan ook een trendy hotspot in Breda.

Adres: Gasthuispoort 1, Breda

Bobbi's Bar in Breda (©Bobbi's Bar / Rijk in Beeld)

Bobbi’s Bar in Breda (©Bobbi’s Bar)

12. Mr. Moos Bar & Bistro

Maak ook kennis met Mr. Moos Bar & Bistro, het broertje van Bobbi. Deze Franse bistro op de Grote Markt ligt op 5 minuten lopen van Bobbi’s Bar en serveert echte klassiekers uit de Franse keuken. Ook voor heerlijke wijnen en goede cocktails.

Adres: Grote Markt 40-42, Breda

13. The Streetfood Club

Bij The Streetfood Club kun je terecht voor all day brunch, high par-tea, street food en cocktails. Op de menukaart staan allerlei gerechten uit de wereldkeuken. Je krijgt kleine porties geserveerd, zodat je lekker veel verschillende dingen kunt proeven. Daarmee werden ze door Entree Magazine al uitgeroepen tot Best Restaurant Concept of The Netherlands. Ook erg fotogeniek!

Adres: Van Coothplein 17b, Breda

14. Suikerkist in Breda

Aan de Havermarkt vind je de Suikerkist, een urban grand café waar je kunt lunchen, borrelen en dineren. Hier ga je heen voor burgers, pizza’s en fingerfood om te delen. En Gin & Tonics, want Suikerkist is een echte een gin en tonic bar!

Liever wat gezonders? Op het menu staan ook lekkere maaltijdsalades, vegetarische en veganistische gerechten. 7 dagen per week geopend.

Adres: Havermarkt 2, Breda

Ontdek meer hotspots en leuke plekjes om te eten en drinken in Brabant

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Breda?

Featured foto door Maekfoto (via Shutterstock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Typisch Nederlands: Hollandse molen in het Nederlandse landschap

7x Ode aan het Nederlandse landschap

Nu reizen niet langer vanzelfsprekend is, blijft ons eigen land de plek om te ontdekken. Want hoeveel er ook is veranderd, Nederland is nog net zo mooi en veelzijdig als…