Eten en drinken: de leukste adresjes voor ontbijt, lunch en diner

Eten en drinken in Hasselt: restaurants & hotspots

Het Belgische Hasselt staat ook bekend als Stad van de Smaak. Van gezellige restaurants tot verborgen culinaire hotspots, laat je verrassen door de diverse smaken en heerlijke lekkernijen die Hasselt te bieden heeft. Hier wil je eten en drinken in Hasselt!

Leukste adresjes in de Stad van de Smaak

Hasselt ligt net over de grens in het Belgische Limburg en heeft de smakelijke bijnaam ‘Stad van de Smaak’. Je vindt hier tal van cafés, lunchrooms, barretjes en restaurants. Zo vind je in de Minderbroederstraat allerlei leuke adresjes voor koffie of snelle hap.

Ook lokale lekkernijen wil je niet missen. Voor de specialiteit speculaas (in de rest van Vlaanderen vaak bekend als speculoos) ga je naar Hasseltse bakkers bijvoorbeeld naar Bakkersdochter (Minderbroedersstraat 28) of Cools.

Koffie in Hasselt

Of je nu op zoek bent naar een traditionele espresso, een verrassende koffievariant of gewoon wilt genieten van een heerlijk kopje koffie, bij deze koffiebars in Hasselt zit je goed.

Coffee Café

Bij Coffee Café (Badderijstraat 6) draait alles om kwaliteit en ambachtelijke koffie. De barista’s gebruiken zorgvuldig geselecteerde bonen en hebben een scherp oog voor detail bij het zetten van de perfecte kop koffie. De ontspannen sfeer en het vriendelijke personeel maken Coffee Café een ideale plek om te genieten van je favoriete koffie.

Shanti Beans

Shanti Beans (Ridderstraat 9) is een gezellige koffiebar met een eigentijdse uitstraling. Hier vind je een breed scala aan koffievariaties, van traditionele espresso tot hippe koffiecreaties. De barista’s zijn gepassioneerd en weten elke keer weer een smaakvolle en uitgebalanceerde kop koffie te serveren. Daarnaast biedt Shanti Beans ook veganistische opties voor de liefhebbers.

Tarte Tatin

Deze charmante koffiebar staat bekend om zijn uitstekende koffie en huisgemaakte zoetigheden. De barista’s zijn echte vakmensen die de kunst van het koffiezetten tot in de puntjes beheersen. Geniet van een perfect gebrouwen kopje koffie en laat je verleiden door de heerlijke taarten en gebakjes die met liefde worden bereid. Je vindt Tarte Tatin aan de Walputstraat 19.

Eten en drinken in Hasselt

Wil je lekker uitgebreid eten en drinken in Hasselt? Deze culinaire adresjes en restaurants wil je bezoeken.

1. Amigos Hasselt

Proef de smaken van Latijns-Amerika in het hart van Hasselt bij Amigos! Hier geniet je van authentiek streetfood in een kleurrijke omgeving, met stijlvol interieur en gezellige muziek. Bij Amigos draait het om ongedwongen genieten met vrienden of het hele gezin. Op het menu staan gerechten met Zuid-Amerikaanse invloeden, zoals taco’s en burritos. Amigos is dinsdag t/m zondag geopend van 17:00 – 0:00 uur.

Adres: Kolonel Dusartplein 48, Hasselt

Latijns-Amerikaans Streetfood eten en drinken bij Amigos Hasselt

2. Artchoc

ArtChoc (Ridder Portmansstraat 6) is een gezellige bistro met een open keuken, waar je kunt genieten van een intieme en stijlvolle eetervaring. De kok laat zich inspireren door de Italiaanse keuken en het menu – te lezen op een krijtbord aan de muur – wordt regelmatig vernieuwd. Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het sfeervol ingerichte achterterras en genieten van de ambiance.

3. Bistro Bottega

In Bistro Bottega geniet je van de mediterrane keuken in een eigentijdse setting. Met gerechten geïnspireerd door de Italiaanse, Franse en Spaanse keuken, is het menu divers en smaakvol. De combinatie van verse ingrediënten en creatieve presentatie maakt Bistro Bottega een populaire keuze. Maandag t/m zaterdag open vanaf 9 tot 18 uur.

Adres: Raamstraat 19, 3500 Hasselt

Bij Bistro Bottega ervaar je de La Bottega Experience: smaakvolle gerechtjes die vers en met liefde voor je klaargemaakt ©La Bottega

4. De Goei Goesting

Deze moderne stadsbistro serveert heerlijke Belgische gerechten met een moderne twist, van klassieke stoofvlees tot verse visgerechten. Bij De Goei Goesting kies je van een gevarieerd menu en kun je gezellig eten en drinken. “Een beetje Frans, een beetje Belgisch, een beetje Werelds, maar vooral zonder lieflafjes en zonder tralala”, zoals ze het zelf omschrijven.

Adres: Zuivelmarkt 18, 3500 Hasselt

©Goei Goesting, een moderne stadsbistro in Hasselt

Goei Goesting, een moderne stadsbistro in Hasselt ©Goei goesting

5. Brasserie De Groene Hendrickx

Hotel-Brasserie De Groene Hendrickx is gevestigd in een oude jeneverstokerij, in het centrum van Hasselt. Deze brasserie biedt een mix van Belgische en internationale gerechten met een nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Temidden van het rustieke interieur kun je hier terecht voor van een kleine snack maar ook van een romantisch diner voor twee.

Adres: Zuivelmarkt 25, Hasselt

6. Klatch.bar

Voor speciale koffie (en later op de dag een aperitief) ga je naar Klatch.bar, waar vader en dochter lekkere koffie, huisgemaakte taartjes en gebak serveren en je de lekkerste cocktails voorschotelen. Op zaterdagochtend kun je ook smullen van een kleine ontbijtkaart (tot 11 uur). Voor het luxe-ontbijt moet je wel even online reserveren(minstens 24 uur van tevoren). Vrijdag t/m zondag geopend.

Adres: Jeanne Moermansstraat 1

7. De Kwizien

Wie bijzonder wil genieten van culinaire hoogstandjes zonder opsmuk, wil naar Restaurant De Kwizien. Hier draait alles om creativiteit! Vanuit een open keuken, krijg je moderne gerechten met een vleugje klassieke smaak geserveerd. En de gastvrouw zorgt ervoor dat je je helemaal in de watten gelegd voelt.

Te vinden aan het Jeneverplein in Hasselt (donderdag t/m maandag geopend – dinsdag en woensdag gesloten).

8. Lekker Limburgs

Bij Lekker Limburgs (Kuringersteenweg 161) haal je de lekkerste lokale specialiteiten en streekproducten als fruit confituur, Hasseltse bosbessenjenever en wijnen uit de regio.

9. Maison Mathis

Bij Maison Mathis ben je de hele dag door welkom om te genieten van heerlijke gerechten. Begin je dag met een uitgebreid ontbijt om energiek van start te gaan, of kies voor een voedzame vegan lunch. Geniet van een perfecte pizza uit de steenoven of verwen jezelf met een verrukkelijke aperoke & bites. En dit alles met een prachtig uitzicht op de Hasseltse haven vanaf het gezellige, verwarmde terras.

Adres: Slachthuiskaai 7C, Hasselt

10. Marloo’s

Een gezellige bistro waar je lekker relaxed kunt genieten van koffie, ontbijt, brunch of lunch; bij Marloo’s zit je goed. Wat denk je bijvoorbeeld van een Breakfast Burger, French Toast, Pancakes of een yo-granola? Gesloten op zondag en feestdagen.

Adres: Minderbroedersstraat 5

12. Mixta Tapasbar

Zuivelmarkt 10

Deze gezellige tapasbar in Ibiza-style serveert zowel klassieke als niet-alledaagse tapas. Doe daar nog een lekkere cocktail bij en je hebt gegarandeerd een heerlijk zomers gevoel. Good vibes only!

121. Ogst

Voor dineren op sterrenniveau zit je ook goed in Hasselt! Zoals bij Ogst, dat binnen 5 jaar na opening zijn eerste Michelinster ontving. Een avondje bij Ogst is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor elke fijnproever! Geniet van originele gerechten die met liefde en vakmanschap worden bereid. De chef-kok tovert de meest verrassende smaakcombinaties op je bord, waardoor elke hap een waar feestje is.

Adres: Ridder Portmansstraat 4

13. Osteria Moretti

Bij Osteria Moretti ben je de hele dag welkom voor verse koffie, heerlijke Italiaanse aperitief-hapjes en natuurlijk goede wijnen. Vanaf 19:00 uur transformeert Osteria Moretti in een restaurant van sterrenniveau. Fijnproevers kunnen er dan genieten van een 4- of 5-gangenmenu met een Italiaanse twist. Donderdag t/m maandag geopend voor lunch en diner (check de website voor actuele openingstijden).

Adres: Aldestraat 20, Hasselt

14, De Refter

De Refter is een gezellig ontbijt- en lunchcafé gelegen in het hart van Hasselt. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van een moment voor jezelf. Schuif aan voor een heerlijk ontbijt, of kies voor een snelle lunch of smakelijke tussendoortjes. En als je onderweg bent, kun je het ook meenemen. De Refter is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van heerlijk eten en drinken.

15. Taratata

Stap binnen in Taratata, een uniek restaurant met een industriële en verfijnde uitstraling, waar je zowel voor de lunch als het diner terecht kunt. Bij Taratata draait alles om de prachtige seizoensgroenten en de beste lokale ingrediënten.

Chef-kok Christophe tovert met zijn eigenzinnige aanpak ware kunstwerken op je bord. Daarbij drink je passende wijnen of bieren (in 2022 werd hun bierkaart door Gault&Millau België als beste bestempeld) Vergeet ook niet de huisgemaakte gemberlimonade te proberen, een absolute aanrader!

Lunch vanaf 12 uur, diner vanaf 19 uur. Taratata is open op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Adres: Kempische Kaai 7C (in hetzelfde gebouw als de Deutsche Bank), Hasselt

Meer restaurant tips in België?

Lees dan ook deze artikelen met de leukste adresjes voor Antwerpen, Gent en Leuven:

Dit wil je wellicht ook lezen